Annonce
Egtved Posten

Placering er stort set på plads; her skal nyt golf-projekt ligge

Hvor man ved en driving range normalt står og slår ud, så langt man kan, vil der i Egtved blive opsat et stort net 50 meter ude, som man slår bolden ind i. En trackman vil så måle slagets bane, så man på en skærm blandt andet kan se, hvor skævt eller hvor lige, man har slået. Idegruppen bag er selv meget begejstret over den videreudvikling, som giver mulighed for at placere driving rangen på den foretrukne placering ved Tybovej. Arkivfoto

Idemændene bag en bynær driving range i Egtved har videreudviklet projektet, som ifølge dem selv er blevet mere banebrydende og unikt. Nu handler det om at få økonomien på plads.

Annonce

Egtved: Den var egentlig først sorteret fra, cirkuspladsen bag Roberthus i Egtved. Området manglede nogle meter for at være langt nok til at placere en driving range (et sted, hvor man kan øve golfslag, red.), som fire mænd arbejder benhårdt på at stable på benene. Andre placeringer har været i spil, men pladsen ved Tybovej har hele tiden været gruppens foretrukne.

Nu har de fire mænd, Lars Hansen, Henrik Gade, John Erik Clausen og Birger Jensen, videreudviklet på projektet.

- Vi har fundet på et helt nyt koncept, som, vi tror på, er vildt godt. I stedet for en traditionel driving range, hvor man står og slår ud, så laver vi en, som kun er 50 meter lang, men hvor der så opsættes en trackman, som på en skærm kan registrere, hvor langt og hvor skævt man slår, fortæller Lars Hansen.

Foruden et udslagssted, regner gruppen med at lave et green-område, hvor man kan øve sit put, altså at slå bolden det sidste stykke i hul.

Det er rimelig revolutionerende at lave sådan et setup. Det er et koncept, som vil kunne brede ud til mange andre steder.

Lars Hansen, en af idémændene bag driving range-projektet
Annonce

Den foretrukne placering

Da det nye setup kræver en kortere bane, har det givet nye muligheder for placeringen.

- Det betyder, at cirkuspladsen, der hele tiden har været vores foretrukne placering, alligevel er stor nok. Det er en fantastisk placering meget centralt i forhold til byen, at den både vil være lettilgængelig og synlig, siger han.

Idégruppen føler sig derfor ret overbevist om, at placeringen for driving range-projektet nu er fundet.

- Det skal gå meget galt, hvis det ikke skal være der, den skal placeres. Det er kommunens område, og hos kommunen er man meget positiv over for projektet, så jeg kan ikke forestille mig, at vi ikke kan få lov at etablere den der.

Annonce

Appellerer bredt

Denne form for driving ranges findes andre steder, men ingen i umiddelbar køreafstand af Egtved, og ikke til brug for alle og enhver, som den vil blive i Egtved.

- Det er rimelig revolutionerende at lave sådan et setup. Det er et koncept, som vil kunne bredes ud til mange andre steder. Man vil eksempelvis kunne gøre noget tilsvarende inde midt i Vejle, hvor man om vinteren har en skøjtebane, eksempelvis, lyder det fra Lars Hansen.

Gruppen føler sig samtidig overbevist om, at sådan en driving range vil appellere meget bredt og både vil give mulighed for nogle sjove timer for nybegyndere såvel som øvede golfspillere.

- Det er vigtigt for os, at det bliver en aktivitet, man også kan få det sjovt med at prøve, selvom man absolut intet aner om at spille golf. Så kan det sagtens være, at nogle går hen og bliver bidt af det.

Annonce

Økonomien skal på plads

Idégruppen bag projektet har for nylig aftalt med hovedudvalget i Egtved Idrætsforening, at driving rangen bliver en afdeling herunder.

- Så er der også styr på formalia, når vi forhåbentlig får positivt svar på en ansøgning om penge, vi har ude til behandling. Det virker bedre, at pengene i så fald bliver overført til en forening frem for fire privatpersoner, forklarer Lars Hansen.

Projektet er beregnet til at beløbe sig i 187.500 kroner, men det beløb skal måske justeres lidt, når nu konceptet er ændret lidt i forhold til det oprindelige.

- Vi har en ansøgning liggende til Vejle Kommunes Den Store Idé-pulje. Den håber vi meget på at få positivt svar fra, siger han.

Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati behandler de indkomne ansøgninger på et udvalgsmøde 10. april. Hvis tilbagemeldingen her er, som gruppen håber, kan arbejdet med at realisere driving rangen begynde sidst på foråret.

- Hvis ikke, så må vi i gang med at søge andre fonde og midler. Tidshorisonten afhænger af, hvornår vi har økonomien på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce