Annonce
Egtved Posten

Plakaten for årets Fest- og Kulturuge og kunstværket bag er nu afsløret

Blandt nogle af ordene fra Byron Attwell omkring værket bag årets Fest- og Kulturuge-plakat lyder disse: "Dette træ er et træ af alle sæsoner. Bladene viser de fire årstider. Og denne cyklus viser tidens gang – om lidt bliver det forår; senere sommer; så kommer efterår og vinter; og lige pludselig er et helt år overstået". Foto: Jolanta Frempong
Årets kunstner bag Fest- og Kulturugens plakat er Byron Attwell fra Bække. Onsdag 29. januar blev hans helt særlig værk afsløret.
Annonce

Egtved: - Vi havde en hyggelig plakatafsløring. Byrons kunstværk vakte begejstring og undren, da han havde valgt at bruge en helt anden teknik, end sædvanligt. Billedet var tredimensionelt, han havde brugt både limpistol og ler til at forme de enkelte elementer i billedet, og han fortalte meget passioneret om sine tanker bag tilblivelsen, siger Hanne Younes fra udvalget bag Fest- og Kulturugen for Egtved og omegn.

Værket bag årets Fest- og Kulturuge med temaet “Om lidt” blev afsløret på Egetoft onsdag 31. januar med vin snacks, taler og efterfølgende underholdning af Morten Husted i en god times tid, hvor han fangede publikum med sit meget varierede repertoire.

Annonce

En beæret kunstner

- Jeg er meget beæret over at blive valgt som dette års kunstner for Egtveds Fest & kulturuges plakat. Temaet “Om lidt" er meget interessant, og noget man ikke rigtig kan oversætte til engelsk, siger Byron Attwell, der oprindeligt er britisk men nu bor i Bække sammen med sin danske kone og deres børn.

Byron Attwell fortsætter:

- Det er noget rigtig typisk dansk, og et udtryk, der vækker mange følelser. Jeg har spurgt folk, hvad de synes, når de hører sætningen "Om lidt", fordi jeg synes at "om lidt" tilhører os alle sammen. Vi skal dele "om lidt". Fremtiden er noget vi alle bliver en del af. Så det var vigtigt for mig at få andres indtryk. Selvfølgelig var der mange som tænkte på Kim Larsens sang. Men, næsten alle blev meget rørt af at tænke over "om lidt". Og det er netop disse følelser, som jeg synes det indfanger. Når man hører ordene er der en blanding af nostalgi, håb, tristhed, muligheder, bekymring, og spænding.

Så min udfordring var at finde på noget som kunne indfange denne blanding af koncepter. Og den idé jeg har fundet på, er et træ. Det er tit i min kunst, at jeg kommer tilbage til naturen. Jeg synes, at hvis man er træt af natur, så er man træt af livet. Så vi har et symbolsk træ. Dette træ er et træ af alle sæsoner. Bladene viser de fire årstider. Og denne cyklus viser tidens gang – om lidt bliver det forår... senere sommer, så kommer efterår og vinter, og lige pludselig er et helt år overstået.

Billedet er fyldt med mening og betydning. Motivet er en spiral. Og denne spiral er en gylden spiral. Matematikkere vil genkende at man skal bruge ”den magiske” Vækst ratio, Phi, og fibonacci numre til at konstruere den. Disse ting findes igennem alt naturen. Og den er evig. Uendelig. Der ligger noget dybfølt i det.

Skyerne i baggrunden er sølv, fordi "every cloud has a silver lining". Ellers kan man sige "oven over skyerne skinner solen altid", og ”man kan ikke have en regnbue uden regn”. Man kan ikke have det gode uden det dårlige, og det er det vi skulle være forberedt på, ”om lidt”. Mit billede balancerer alle disse elementer: mellem lykke og sorg; kaos og orden, håb og fortvivlelse. De hører sammen. Der er mange ting at snakke om. Men det vigtigste er, hvad folk synes om det, og hvad det får dem til at tænke på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

En aften med dansk musik

Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce