Annonce
Egtved Posten

Planer om et multihus har været årevis undervejs: Nu kan arbejdet med nyt samlingssted i Vester Nebel sættes i gang

Det er her tæt ved sportspladsen i Vester Nebel og det nuværende aktivitetshus for ældre, Oasen, at det kommende multihus i Vester Nebel skal opføres. Det skal bruges til mange forskellige formål og ikke kun til sport. Foto: Google Street View
Planerne om at etablere et multihus i Vester Nebel har været undervejs i mange år. Nu har byrådet frigivet penge til byggeriet, og i bestyrelsen bag multihuset håber man, at det kan stå færdigt næste år.

Vester Nebel: Nu får borgerne i Vester Nebel inden længe et multihus, der bliver et samlingssted for hele byen.

Multihuset kom et kæmpe skridt nærmere i denne uge, da byrådet frigav de 6,3 millioner kroner, som det tidligere har sat af til et multihus i Vester Nebel. Dertil kommer, at politikerne nu har sørget for, at der er sat penge nok af til drift af huset fra 2022.

Anders Christiansen er medlem af bestyrelsen for Vester Nebel Multihus, og han fortæller, at bestyrelsen allerede torsdag aften skal mødes for at snakke om den videre fremrykkervej for projektet. Dernæst skal man i gang med at få de mange grupper af foreninger og interessenter, som skal benytte multihuset i fremtiden, inddraget i forskellige arbejdsgrupper.

Det er planen, at alle borgere i byen - ung som gammel - får mulighed for at komme i multihuset, og det bliver langt fra kun idrætsforeningens medlemmer, der er i målgruppen for huset, fortæller Anders Christiansen.

- Projektet er meget bredt. Huset bliver et samlingspunkt for hele byen og vil bidrage til, at vi får et endnu stærkere lokalsamfund, siger han, der peger på, at der virkelig er behov for et multihus i Vester Nebel, blandt andet fordi den lille by er vokset i indbyggertal i de senere år.

Annonce

Elever rykker ind

Foruden forskellige idrætsfaciliteter er det planen, at multihuset blandt andet skal huse mødefaciliteter og køkken. Ifølge planen skal Vester Nebel Skole bruge køkkenet, når eleverne har hjemkundskab, og dermed kan man undgå at fragte dem til Alminde-Viuf Fællesskole, sådan som man er nødt til at gøre i dag, da skolen i Vester Nebel ikke har noget skolekøkken.

På samme måde kan skolens elever bruge hallen i idrætstimerne, hvor de i dag også køres i bus til Almind-Viuf.


Huset bliver et samlingspunkt for hele byen og vil bidrage til, at vi får et endnu stærkere lokalsamfund.

Anders Christiansen


Også områdets ældre kommer til at få multihuset som tilholdssted, da det skal afløse det nuværende aktivitetshus Oasen. Desuden får Lokalhistorisk Arkiv til huse i bygningen, der også kommer til at danne rammen om Vester Nebels forsamlingshus.

- Vi har gjort meget for at tænke multifunktionalitet ind. Vi kører efter et delekoncept, så flere kan bruge de samme faciliteter på forskellige tidspunkter, og alle borgere kan få adgang til huset, fortæller Anders Christiansen.

Han oplyser, at han håber, at multihuset kan stå færdigt i 2022.

Indbyggerne i Vester Nebel har selv skaffet tæt på en million kroner til det kommende multihus.

Penge til multihuset

  • Kolding Kommune har bevilget 6,3 millioner kroner til selve etableringen af Vester Nebel Multihus.
  • Kommunen har også sat i alt 780.000 kroner af om året til at drive huset. I første omgang var der sat 330.000 kroner af per år, men man har nu overført de penge, man for eksempel sparer på at transportere Vester Nebel-eleverne til skolen i Almind i hjemkundskab og idræt, og de penge, som kommunen i dag bruger til den nuværende aktivitetshus for ældre, Oasen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce