Annonce
Egtved Posten

Røgeriet har genåbnet under nyt koncept efter konkurs

Mona Pedersen (i midten) har siden genåbningen i juli været butiksbestyrer i Røgeriet Egtved, men hun lægger stor vægt på, at butikkens personale udgør et team. Der er derfor en meget flad ledelsesstruktur, hvor alle 13 ansatte har hver deres ansvarsområde, hvilket har vist sig at fungere rigtig godt. Visir har været en vigtig del af "uniformen" hos Røgeriet Egtved i en stor del af 2020. Hos Røgeriet Egtved håber man på, at næste år giver mulighed for at undvære dem. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Røgeriet genåbnede i juli og langer igen slagtervarer, vin og delikatesser over disken til kunder fra både nærområdet og længere væk.

Egtved: Spegepølser og hamburgryg fra eget røgeri, egne kødudskæringer, tapasplatter og forskellige hjemmerørte mayonnaiser ligger i kølediskene hos Røgeriet Egtved - altså når ikke butikken er nødt til at holde midlertidigt lukket som en del af den nationale nedlukning.

Resten af butikken bugner af et væld af blandt andet gode rødvine, spændende gin-varianter og et hav af forskellige specialiteter og lækkerier.

- Vi har noget for enhver smag, og vi har noget i alle prisklasser. Vi har fra koteletten til en 10'er til den store ribeye, som vi kan skære ud i den størrelse, kunden ønsker. Det er vigtigt for os, at vi har noget for alle, fortæller Malene Christensen, der er ansvarlig for det administrative i butikken og styrer Røgeriets hjemmeside.

Investor sprang hurtigt til

Røgeriet Egtved lukkede, da Danmark lukkede ned for at forhindre smittespredning med coronavirus. Men den genåbnede ikke, da samfundet åbnede igen. Corona endte med at blive sidste skub til, at den tidligere indehaver Ole Bundgaard gik konkurs. Han havde ellers mange kunder, men en gammel strid med hans forsikringsselskab om erstatning havde længe hængt som en mørk sky over butikken. Først på sommeren endte hans altså med at smide håndklædet i ringen.

Butikken nåede dog ikke at være lukket længe, idet en investor hurtigt trådte til. Flere af de ansatte, der var i butikken inden konkursen, var også hurtige til at sige ja til at fortsætte under et nyt setup med Mona Pedersen som butiksbestyrer.

- Vi var lidt spændte på, om kunderne havde fundet andre steder at handle, da vi åbnede igen, men de vendte meget hurtigt tilbage og har været fantastiske til at støtte op om butikken, siger Malene Christensen.

- Ole havde skabt en kreds af faste kunder og dermed et rigtig godt fundament, som vi kunne bygge videre på. Det har vi haft stor glæde af. Og det er da også derfor, at investoren så hurtigt meldte sig på banen, supplerer Mona Pedersen.

Annonce

Et stærkt team

Meget er stadig, som det var under Ole Bundgaard. Men der er samtidig sket mange ændringer.

- Vi tilbyder ikke længere mad ud af huset - andet end en julefrokostmenu og en nytårsmenu. Vi har valgt at fokusere mere på butikken, og hvad vi er gode til her, forklarer Malene Christensen.

Senest har butikken pr. 1. december ansat en kok.

- Vi har haft ret god succes med at sælge "mormormad" lavet fra bunden. Det kommer han til at stå for. Samtidig laver han en række specialiteter fra bunden. Eksempelvis lavede han her forleden kirsebærsauce fra bunden. Han har også forskellige idéer til nye ting, han løbende vil udvikle på, fortsætter hun.

Også personalets roller er ændret.

- Jeg har godt nok titel af butiksbestyrer, men vi er et team. Et team, hvor alle 13 ansatte har hver deres ansvarsområde, og hvor vi udnytter det, vi hver især er gode til. Det fungerer rigtig godt, siger Mona Pedersen.

Malene Christensen er enig.

- Vores fejlmargin er blevet meget mindre, efter vi har opdelt ansvarsområderne på den måde. Det kommer både os og kunderne til gode.

Annonce

Godt år til trods

Trods corona og konkursen først på sommeren, er de to kvinder ganske glade for 2020 set med Røgeriet Egtveds briller.

- Der er da mange ting, der ikke har været, som vi ville ønske. Normalt ville der næsten overalt i butikken være smagsprøver på vores mange lækkerier, men det må vi ikke i øjeblikket. Men vi har verdens bedste kunder, som støtter op om vores butik og vender tilbage igen og igen, siger Mona Pedersen.

Her op til jul havde butikken forventet at levere mad til mange julefrokoster. Sådan er det ikke gået.

- Mange af de julefrokoster, vi skulle have leveret mad til, er blevet aflyst. Til gengæld har virksomhederne været gode til i stedet at bestille julekurve til medarbejderne. Så vi har i stedet haft susende travlt med at pakke julekurve i alle mulige størrelser. Det er dejligt, at virksomhederne støtter op om os på den måde, forklarer Malene Christensen.

De to kvinder håber nu - ligesom alle andre - at 2021 byder på mindre corona og værnemidler og flere selskaber, hvor der skal lækre bøffer og vin på bordene i de danske hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce