Annonce
Egtved Posten

Rent hjem med UVC-lys: Rumænsk iværksætter udvider virksomheden

Indehaver af rengøringsfirmaet Rose Hold i Egtved, Trandafir Rat, kom til Egtved fra Rumænien for seks år siden. Nu får rengøringsfirmaet et ben mere at stå på, da det bliver forhandler af UVC-lys apparater. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Trandafir Rat startede sit rengøringsfirma Rose Hold sidste år. Nu udvider han med salg af helt særlige rengøringsprodukter.

Egtved: Nogle hospitaler bruger det. Nu er skoler også begyndt at få øjnene op for rengøringsvåbenet, der er effektiv mod virus, bakterier og andre mikroorganismer. Rengøringsfirmaet i Egtved Rose Hold er blevet forhandlere af UVC-lys apparater til både private hjem, offentlige institutioner og erhvervslokaler. UVC-lys kaldes også kortbølge stråling.

- På 15 minutter kan sådan et apparat desinficere et rum, fortæller Trandafir Rat, der kom til Danmark fra Rumænien med sin familie i 2014.

Han glæder sig til at sælge de to typer apparater, han får i sit rengøringsfirma. Det ene monteres i loftshøjde og renser luften. Den anden type kan rense rummet, mens man ikke opholder sig i det. Apparaterne kommer i forskellige størrelser og prisklasser. Og de er kun et supplement til den almindelige rengøring. Man skal stadig selv fjerne nullermænd og synlige snavs og pletter.

Annonce

- Hvis man ikke har lyst til at investere i et apparat selv, så vil vi også bruge UVC-lys apparaterne i vores rengøring, siger Trandafir Rat, der glæder sig til at skære ned på brugen af kemikalier i rengøringen, når han og de ansatte i firmaet gør rent hos folk og virksomheder.

Virksomhed på fem minutter

Trandafir Rat kom til Danmark for omkring seks år siden, da Trandafir Rat og hans hustru, der også var selvstændige i Rumænien, gerne ville finde et sted, hvor de kunne skabe et bedre liv for deres to børn.


Vi vil også bruge UVC-lys apparaterne i vores rengøring.

Trandafir Rat, ejer af rengøringsfirmaet Rose Hold i Egtved


De første år arbejdede Trandafir Rat og hustruen som lagermedarbejdere hos Salling Group. Men efter nogle år blev hustruen sygemeldt, fordi hendes ryg ikke kunne klare de tunge løft på jobbet. I maj sidste år startede Trandafir Rat rengøringsfirmaet Rose Hold, fordi familien var nødt til at finde en ny indtægtskilde og et job, som hustruen kunne klare.

- Det er meget nemmere at starte firma i Danmark end i Rumænien. Det tog fem minutter. Men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle skaffe kunder, fortæller Trandafir Rat.

Med hjælp fra hans børn, der talte flydende dansk allerede efter et år i dansk skole, fik familien lavet flyers, som de puttede i postkasserne i Egtved. Det gav kunder. Så lige inden coronaen gjorde sit indtog i Danmark, havde Trandafir Rat fået gang i Rose Hold rengøringsfirmaet. Men da landet lukkede ned, aflyste alle kunderne deres aftaler.

Rengøringsfirmaet Rose Hold, ejet af Trandafir Rat, holder til i Roberthus. Firmaets showroom med de nye UVC-apparater ligger dog ikke her. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Derfor gik Trandafir Rat i tænkeboksen for at udvikle forretningen med et ben mere. Men han er glad for, at kunderne er vendt tilbage. Han håber, at han kan sælge apparaterne til skoler og erhvervsvirksomheder, der ønsker at spare tid på rengøringen. Men rengøringskunderne må meget gerne være privatkunder.

- Vi foretrækker private kunder, for de er lidt ligesom familie, siger Trandafir Rat med et smil.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce