Annonce
Egtved Posten

Søgte hundehvalp i fire måneder

Pia Lauth Hansen og hendes familie er lykkelige over igen at have hund i hjemmet. Det har de ventet på længe. Foto: Michael Svenningsen
Pia Lauth Hansen og hendes familie måtte vente fire måneder og skrive sig op på flere ventelister, inden de kunne få en hundehvalp. Corona har fået efterspørgslen på hundehvalpe til at eksplodere.

Egtved: Blot én dag efter, at den otte uger gamle hundehvalp, Magda, er ankommet til sit nye hjem hos familien Lauth Hansen ved Egtved, ligger den tillidsfuldt og tager sig en velfortjent lur på en madras i stuen. Sikkert godt træt efter masser af aktivitet og opsnusen af nye indtryk.

Lille Magda, der er af racen Kleiner Münsterländer, har været længe ventet. Eller rettere, familien har ventet meget længere, end de overhovedet havde kunnet forestille sig, for at kunne få en ny hund i hjemmet. Og at det er på grund af, at mange flere, end normalt, er på udkig efter hundehvalpe siden starten af coronakrisen, er de ikke i tvivl om.

- Vores gamle hund døde i december sidste år, og ret hurtigt efter, begyndte vi at søge efter en ny hundehvalp, men hold da op, vi havde ikke troet, at der skulle gå så lang tid for overhovedet at kunne komme i nærheden af at blive sat på en venteliste, fortæller Pia Lauth Hansen.

Annonce

Og hun fortsætter:

- Det er tredje gang, vi køber hund, men aldrig før har vi oplevet at skulle lede og vente så længe, før der overhovedet bød sig en mulighed for at købe. Vi var igennem fire ventelister, hvor vi stod nummer seks og syv på listen til at få en tæve, men uden held. Magda var allerede født da vi så et opslag på Facebook, hvor der var lagt et billede op af mor og seks hvalpe med teksten ”de vokser og vokser”. Så skrev min mand, Dennis, om de alle var solgt, for ellers ville vi gerne købe en tæve. Det var de ikke, og på den måde fik vi fingrene i Magda.

Første gang vi købte hund, var i 2001. Her kunne vi finde en hvalp efter et par dage, så det er da helt vanvittigt, at vi har skulle lede så længe denne her gang.


Det er tredje gang, vi køber hund, men aldrig før har vi oplevet at skulle lede og vente så længe, før der overhovedet bød sig en mulighed for at købe

Pia Lauth Hansen, hundeejer


Når lille Magda bliver stor

- Min mand er jæger, og når hun er gammel nok, skal hun trænes til at være jagthund, men samtidig er det også meningen, at hun skal være familiens hund. Og hold da op, hvor har vi savnet at have en hund i hjemmet, lyder det fra Pia Lauth Hansen, der tilføjer, at hun allerede nu kan fornemme, at Magda er en rigtig god og kvik hund, som de nok skal få masser af glæde af.

Der er ingen stamtavle på Magda, men hos opdrætteren er der fuldstændig styr på avlen, hvor kendskabet til for eksempel mormoren og morfaren er helt i top, og alle registreringer er lige efter reglerne.

Prisen har også været rimelig, set i forhold til race og efterspørgsel.

Lille Magda er en Kleiner Münsterländer af race. Blot otte uger gammel og allerede klar til at posere for fotografen. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har betalt 6000 kroner for Magda, og det er en okay pris, synes vi. Men vi har hørt rundt omkring, at priserne på hundehvalpe ellers er steget en hel del her under corona. Blandt andet er jeg bekendt med en avler af blandingshunde, der har ladet prisen stige fra 14.000 kroner til 18.000 kroner, fordi det er en af de populære hundeblandinger med puddel, forklarer Pia Lauth Hansen, der ikke helt kan forstå rimeligheden i en stor prisstigning.

- Jeg kan godt forstå, at prisen er høj i forhold til udbud og efterspørgsel, men jeg synes det er mange penge for en blandingshund og dælme noget af en prisstigning på et år. Lad os håbe, det kan sortere nogen fra, som ikke har overvejet deres anskaffelse af hund godt nok.

Annonce

Ansvar er vigtigt

Pia Lauth håber, at alle de, som under coronakrisen har købt hund, fordi måske de har været meget hjemme og har følt, at de dermed har mere tid til at tage sig af en hundehvalp, også tager ansvaret om at være hundeejer alvorligt, når den normale tid kommer tilbage, og hele familien for eksempel igen er i skole og på arbejdspladserne

- Det er en livsstil at være hundeejer, og det kræver både tid, vilje og råd til uforudsete udgifter til for eksempel dyrlægeregninger, og ikke mindst overskud i hverdagen, påpeger Pia Lauth Hansen.

Annonce

Vi følger Magda

Nu er Magda ved at vågne efter sin skønhedssøvn på madrassen, lige tids nok til, at avisens fotograf kigger forbi for at forevige hende i farver. En kvik lille pige, det er hun bestemt. Hun finder hurtigt, efter en lille tissetår ude ved gårdspladsen, en sten og noget græs, som hun kan posere fint ved. Herfra sender hun de skønneste hundeøjne til det klikkende kamera.

“Hun er jo et rent naturtalent foran et kamera”, bliver vi mennesker hurtigt enige om.

Og vi slipper ikke søde Magda her. Nu er hun blevet en del af historien om dét at kunne få sig en hund under corona-krisen. Derfor kan du, kære læser, glæde dig til, at vi i fremtiden, fra tid til anden, vil kigge forbi hos Magda og se, hvordan livet udvikler sig for hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce