Annonce
Egtved Posten

Søndag banker indsamlere på døren

Kræftens Bekæmpelse har landsindsamling 11. april, og i Gl. Egtved Kommune vil omkring 90 indsamlere være klar til at banke på døren. Arkivfoto: Jørgen Outzen
11. april går tusindevis af mennesker på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Med sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og håndsprit banker indsamlerne på hos stort set alle husstande i Danmark, også i Gl. Egtved Kommune.

Egtved-egnen: Kræftens Bekæmpelse i Gl. Egtved kommune opfordrer i en pressemeddelelse alle til at huske landsindsamlingen på søndag.

Søndag 11. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Her vil tusindevis af mennesker gå på gaden for at støtte kampen mod kræft, skriver de.

- Landsindsamlingen er en festdag, som jeg hvert år ser frem til med stor glæde. Det er fantastisk, at så mange frivillige endnu en gang står klar til at bakke op om landsindsamlingen – også når vi står midt i en krisetid med corona. Det er en meget vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft, og jeg er dem dybt taknemmelig, fortæller Helen Bernt Andersen i pressemeddelelsen.

Hun er formand i Kræftens Bekæmpelse og skal selv på gaden for at samle ind søndag.

- Jeg glæder mig. Det er en fin og rørende oplevelse at gå fra dør til dør. Mit indtryk er, at folk tager virkelig godt imod os, siger hun.

I Gl. Egtved kommune vil omkring 90 frivillige banke på dørene i lokalområdet. Og hos Kræftens Bekæmpelse håber man at komme til at møde så mange som overhovedet muligt.

- Opbakningen i Gl. Egtved kommune er altid overvældende. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at der kun er nogen hjemme hos omkring halvdelen – men der er heldigvis god mulighed for at støtte, selvom man ikke er hjemme, siger Kent Jensen der er leder af Landsindsamlingen i Gl. Egtved kommune.

Annonce

Mange støttemuligheder

Man kan støtte Landsindsamlingen via kontanter, sms, MobilePay og på indsamling.dk. og girokort. Som noget helt nyt i år får den enkelte indsamler sin helt egen QR-kode på indsamlingsbøtten, så det er muligt at finde ud af, hvor mange penge der er kommet via MobilePay hos den enkelte indsamler.

Landsindsamlingen gav sidste år over 18 millioner kr. til kræftsagen. På grund af coronapandemien blev indsamlingen flyttet fra marts til august, og i nogle byer foregik indsamlingen kun digitalt. I Egtved by samlede 22 frivillige indsamlere 25.000 kroner ind, hvilket svarer til, at hver indsamler fik 1137kroner i indsamlingsbøssen.

Annonce

Derfor er din støtte vigtig

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 60 procent til forskning, 19 procent til patientstøtte, 18 procent til forebyggelse og tre procent til administration.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Du kan stadig nå at melde dig som indsamler på telefon 7024 2021 eller ved at klikke her http://www.indsamling.dk/bliv-indsamler/

Annonce

SÅDAN SE R DU DINE LOKALE TAL:

Du finder resultatet fra sidste års indsamling på www.indsamling.dk

Vælg fanen ”Resultater” og dit lokalområde.

Download et foto af Helen Bernt Andersen: https://www.cancer.dk/nyheder/presserum/find-ekspert/helenberntandersen/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce