Annonce
Erhverv

Søskendepar er nu dømt til at få ryddet op på deres landejendom: - Jeg synes, vi mangler at få at vide, hvad vi egentlig må have stående

For fem år siden blev et søskendepar, som ejer landejendom på Koldingvej ved Vester Nebel, påbudt at fjerne et ulovligt oplag af genstande, der står udenfor på adressen. Det gjorde de ikke tilstrækkeligt, mente Kolding Kommune, som trak dem i retten, og nu er de atter idømt et påbud om at få ryddet op. Foto: Søren Gylling
Det endte med en bødestraf og et påbud om - endnu engang - at få ryddet op på en landejendom tæt ved Vester Nebel. Men nu efterlyser søskendepar klarere retningslinjer fra Kolding Kommune for, hvad der må stå frit på en landejendom.

Vester Nebel: - Vi er lidt i tvivl, om vi vil anke den til landsretten, for vi synes ikke, vi har gjort noget forkert. Men indtil videre tager vi det her til efterretning.

Ordene kommer fra den 55-årige søster i sagen. Hun ønsker ikke at stå frem ved navn, men vil gerne udtale sig til Jydske Vestkysten.

Avisen talte med kvinden kort tid efter, at hun fik besked om dommen fra sin 59-årige storebror. Den lyder, at de nu er fundet skyldige i at have overtrådt planloven og skal betale en bøde på 2500 kroner - hver.

Annonce

Søskendeparret blev trukket i retten, fordi de ikke har efterkommet Kolding Kommunes påbud om at have fjernet en række genstande - herunder vogne, anhængere, containere og landbrugsmaskiner - der står placeret udenfor på grunden ved en landejendom på Koldingvej tæt ved Vester Nebel, der hører under postnummer 6040 Egtved, inden 1. marts 2017.

Oveni bødestraffen kommer også sagsomkostninger og et krav om at få tingene fjernet inden 1. september 2022. Hvis ikke det sker, skal søskendeparret betale tvangsbøder på 1000 kroner om ugen, indtil tingene er væk.

Have eller gårdsplads?

Selvom søsteren har overskud til et par grin under interviewet, så erkender hun, at hun er en smule irriteret over sagen. For ligesom det kom frem under retssagen, så forklarede hun, at de  har bare gjort, som deres familie altid har gjort i de omkring 90 år, familien har haft ejendommen, mener hun.

- Vi har altid brugt det som en oplagringsplads. Vi har altid boet i byen tæt ved, og vi syntes, vores ting stod pænere bag maskinhuset, så ingen kunne se det ude fra offentlig vej, siger søsteren.

Gennem årtier har arealet bag ved landejendommen været brugt til opbevaring af byggematerialer, maskiner og landbrugsredskaber. Men nu skal der altså ryddes op i de mange ting. Foto: Søren Gylling

Netop begrebet "maskinhus" er vigtigt i forklaringen hos søsteren og hendes bror. De mener nemlig, at græsområdet, der er fyldt med ting, som i naboernes optik tenderer rod og ophug, er en gårdsplads.

De mener altså ikke, det er en have, som Kolding Kommune - ifølge søsteren - mener. Og derfor mener de, der bør være plads til nogle andre ting - eksempelvis gamle maskiner og byggematerialer.

Siden retsmødet har JydskeVestkysten talt med to naboer, som føler sig generet af de mange maskiner og byggematerialer, der står udenfor på adressen. Begge håbede de, at der nu vil blive ryddet op.

Annonce

Savner retningslinjer

Og faktum er da også, at søskendeparret atter står med et påbud om at få fjernet de genstande, som Kolding Kommune mener er ulovlige. Men hvilke ting må blive stående, og hvor mange må blive stående, spørger søsteren.

- Jeg synes, vi mangler at få at vide, hvad vi egentlig må have stående. For vi har ryddet op, som vi syntes, det skulle være, men det var så ikke tilfredsstillende, og så er det jo altså ikke nemt længere, siger søsteren og fortsætter:

- Må vi have brænde stående? Og må man have landbrugsmaskiner stående på en landejendom? Sådan nogle ting vil vi gerne have konkrete svar på, for indtil nu har vi skullet gætte os til, hvad vi må have stående. Og jeg tror da, at en masse andre også kan komme i klemme med de ting, de har stående, siger hun.

Jeg synes, vi mangler at få at vide, hvad vi egentlig må have stående. For vi har ryddet op, som vi syntes, det skulle være, men det var så ikke tilfredsstillende, og så er det jo altså ikke nemt længere.

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce