Annonce
Egtved Posten

Skørt nok: Lette mænd på tynde hjul vil få folk til at valfarte til Øssbyland

Kent Graversen er med i styregruppen bag Tour de France-fejringen i Ågård. Bag ham løber Bramdrupvej, hvor verdens største cykelløb vil passere 3. juli næste år. i det grønne område ved "Ridefogedbakken", vil byen etablere dagens epicenter med storskærme, spisemuligheder og aktiviteter. Pladsen bag ham bliver dog langt fra det eneste sted, som bliver forvandlet denne dag. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Når den helt store sportsbegivenhed Tour de France i 2022 lader lille Dannevang få lov til at være vært ved det såkaldte Grand Départ, der starter cykelløbet, er landsbyerne Ågård, Gravens og Øster Starup blandt de byer, som kommer i centrum. Det er de ved at gøre sig klar til.

Ågård/Gravens/Øster Starup: Hvis man tænker over det sådan helt nøgternt, så er det egentlig skørt nok at tænke på, at fordi nogle mænd kan cykle hurtigt gennem en landsby, så blomstrer den op i fuldt flor. Folk stimler sammen, nogle kommer til langvejs fra, flag hænges op, gaden males, musikken spiller, og der skal handles, spises, drikkes, og hvem ved, måske endda skal der festes hele natten lang, også selvom de hurtige cykelryttere for længst er ovre alle bjerge.

Når det så er sagt, mon så ikke også, at hele denne opblomstring med festligheder og fællesskab er ganske forståelig, når man tænker på, at det faktisk er verdens bedste cykelryttere, der som en del af verdens største cykelløb med deres imponerende benmuskler og kæmpe karismaer, lader deres stjerneglimmer, deres følgeskab, og imponerende bedrifter drysse af på de steder, som de passerer på deres vej.

I hvert fald er der ingen tvivl om, at de i landsbysamfundet Øssbyland, som rummer Ågård, Gravens og Øster Starup, sætter ind for fulde gardiner til næste år. Her er de nemlig udvalgt til at være blandt de områder i Danmark, hvor Tour de France's Grand Départ-etaper, som er den del af cykelløbet, der markerer starten af den flere uger lange cykelbegivenhed, passerer.

Annonce

For det ér jo verdens største cykelløb, og der vil være mennesker fra hele verden, som på et eller andet tidspunkt på tv eller de sociale medier ser lige netop Brambrupvej med cykelryttere på, og der vil uden tvivl være et hav af mennesker, både lokale og udefrakommende, der stimler sammen i Øssbyland for at heppe på de lette mænd på tynde hjul.

Godt i gang

Selvom der er en syv-otte måneder til Tour de France rammer Danmark, er der ifølge Kent Graversen og Birgitte Thuesen Holst mange gode grunde til allerede nu at forberede sig på cykelløbets ankomst til Øssbyland.

- For os bliver det jo nærmest til en hel folkefest, hvor vi i den grad har masser af grupper af mennesker, som engagerer sig på hver deres måde i hver deres zoner på ruten gennem vores område, forklarer de.

Og de fortsætter:

- Vi to er en del af en lokal styregruppe i forhold til Tour de France gennem Øssbyland, og her er vores opgave især at være koordinerende, se den større sammenhæng og støtte op om de mange initiativer, der kommer. Og dem er der allerede rigtigt mange af.  Vi har heldigvis mange ildsjæle, foreninger, erhverv, institutioner og enkeltpersoner herude, som vil byde ind med forskellige former for tiltag. Og nogle af de tiltag kan for eksempel også kræve, at vi skal have søgt støttepenge fra nogle af Tour de France-puljerne.

Annonce

Rammerne sat

Helt overordnet er det sådan, at cykelfeltet ved Tour de France kommer til at passere Øssbyland via Bramdrupvej. Og Bramdrupvej er lang - faktisk over to kilometer lang - og går lige gennem Gravens og Ågård.

Derfor er det blevet planlagt, at der langs vejen vil være forskellige zoner, alle med de forskellige farver der er i de fire Tour de France-cykeltrøjer; gul, rød, grøn og hvid. Zonernes forskellige aktører er i denne tid i gang med at tilrettelægge zonernes indhold og visuelle udtryk.

Det bliver bare så godt herude. Det bliver jo nærmest en folkefest

Kent Graversen, Styregruppemedlem og medlem af lokalråd

- Vi kan allerede nu høre, at der er nogle virkelig gode idéer på vej til, hvordan der skal både udsmykkes og til, hvad man kan lave. Jamen, altså, det bliver bare så godt herude. Det bliver jo nærmest en folkefest, konstaterer Kent Graversen.

Han og Birgitte Thuesen Holst forklarer videre, at der for eksempel er planlagt markeder, herunder et fransk marked med lokale erhvervsdrivende og et børnemarked. Der er også planlagt zoner, hvor man skal kunne få sig noget godt til gane og mave, og så er der zoner, hvor de allerede nu kan fornemme, at aktørerne kommer til at give den fuld gas med både udsmykning og sjov.

Annonce

De kommer valfartende

Denne kommende folkefest, der lige nu er i støbeskeen, vil ikke blot være en, som kommer de lokale borgere til gode.

- Vi er ret sikre på, at der vil komme tusindvis af udefrakommende til. Både turister her fra Danmark og fra udlandet, og folk vil da også komme fra nabobyerne. Det er helt klart. Så vi vil da gerne give dem en god oplevelse her hos os, fortæller Birgitte Thuesen Holst, og hun tilføjer:

- For eksempel er der allerede hjemme hos os selv venner og familie, som har bebudet deres ankomst den dag. De kommer da og sover. Og det samme har vi hørt fra rigtig mange i byen, hvor der allerede er reserveret plads i haverne til folks telte. Jo... jeg tror, der kommer rigtigt mange hertil den dag.

At det for hele Øssbyland bliver en særlig begivenhed, når disse stærke mænd på deres jernheste suser forbi 3. juli, er Kent Graversen og Birgitte Thuesen Holst slet ikke i tvivl om, og de er glade for, at der allerede nu er sat gang i de første forberedelser til den store dag, og samtidig spores en taknemmelighed.

- Det er helt fantastisk i forhold til samarbejdet med Vejle Kommune. Hold da op - man kan godt mærke, at det her er noget, som de prioriterer, og det er vi herude hos os taknemmelige for - for det giver os bare så mange muligheder, og det er med til at skabe endnu mere fællesskabsfølelse, konkluderer Kent Graversen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Byrådsmedlem i ny valgkamp: Jeg håber på din stemme til ældrerådsvalget

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Derfor er Skolestien spærret: Nødvendig kloakseparering er i gang

Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Den dag Egtved Skole tog på rejse tilbage i tiden: 300-års fejring af skolelivet i byen blev fejret

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Annonce