Annonce
Egtved Posten

Skal brugsen overleve i Ny Nørup

Det går desværre den forkerte vej i Dagli'Brugsen i Ny Nørup, når det handler om den daglige handel. Lige nu er det nogle enkelte store kunder, der redder budgettet - uden dem, ville Brugsen ikke kunne overleve. Derfor lyder en tydelig opfordring fra ham og bestyrelsesformand Dorthe Andersen; Husk nu at handle lokalt. Arkivfoto: Julie Povlsen
Det går nedad med handlen hos Dagli'Brugsen i Ny Nørup. Det er kun takket være enkelte store kunder, at butikken overlever. Derfor lyder opråbet fra uddeler og brugs-formand: husk nu at handle lokalt.
Annonce

Ny Nørup: Det betyder meget at have en indkøbsmulighed i en landsby som Ny Nørup. Ikke mindst for de, der ikke lige har mulighed for at sætte sig i bilen og køre til et supermarked flere kilometer væk.

Alligevel går det den forkerte vej med handlen i Dagli'Brugsen i Ny Nørup.

- De seneste uger har vi ligget på index mellem 75 og 83 (et index på 100 svarer til det budgetterede. Et index under 100 betyder, at man ligger under budget, red.) i forhold til samme tid sidste år, hvor det også var gået ned i forhold til året før, lyder det fra Heine Nielsen, der uddeler i Dagli'Brugsen.

På en almindelig dag er der nu i butikken cirka 400-450 ekspeditioner.

- Det lyder måske af meget, men det dækker også over eksempelvis skoleelever, der køber for 10 eller 20 kroner. Tidligere lå vi i snit over 550 daglige ekspeditioner, så det er en ret stor nedgang, vi har oplevet de senere år, og det ser lige nu ud til fortsat at gå den forkerte ved, forklarer han.

I stedet for at handle, hvor vi arbejder, skal vi handle, hvor vi bor. Det kræver en omstilling af vores tankegang, men det er så vigtigt.

Dorthe Andersen, formand for bestyrelsen i Dagli'Brugsen i Ny Nørup

Annonce

Store kunder redder regnskabet

At der stadig er en Dagli'Brugs i Ny Nørup skyldes først og fremmest, at nogle enkelte store kunder som Engelsholm Højskole, Blue Hors og byens hal og idrætsforening lægger deres indkøb i den lokale brugs.

- Engang var det de kunder, der lavede den ekstra flødeskum til butikken. I dag er det dem, der redder regnskabet for os. Hvis nogle af de store kunder faldt fra, så ville butikken stå tom i løbet af ingen tid, forklarer Heine Nielsen, der har været uddeler i butikken de seneste godt syv år.

Den faldende omsætning betyder også, at der er færre penge at lønne medarbejdere for, så han har selv gennem længere tid haft en arbejdsuge på omkring 70 timer.

- Jeg har ikke spor imod at knokle og arbejder gerne meget. Men så skulle belønningen også meget gerne være, at det betød fremgang i butikken. Sådan er det bare ikke lige nu, tværtimod, og det er simpelthen så demotiverende, og på sigt kan jeg ikke blive ved med at knokle så hårdt, hvis det ikke giver en større effekt, siger han.

Annonce

Opråb til borgerne

Derfor har han og brugsens bestyrelse et opråb til borgerne i Ny Nørup, men også i alle de andre små lokalsamfund rundt omkring: Husk nu at handle lokalt.

- Vi har før prøvet via avisen at fortælle folk, hvor vigtigt det er at huske at handle lokalt, og så stiger handlen i butikken i nogle uger efter. Men så falder den desværre igen, fordi folk falder tilbage i gamle vaner. I stedet for at handle, hvor vi arbejder, skal vi handle, hvor vi bor. Det kræver en omstilling af vores tankegang, men det er så vigtigt, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce