Annonce
Egtved Posten

Skal vi sammen gøre en forskel?

Kirsten Lund, formand for Ældre Sagen i lokalafdelingen Egtved, opfordrer interesserede til at blive en del af Ældre Sagens frivillige, og så inviterer hun til årsmøde. Arkivfoto: Mette Mørk
Fredag 13. marts holder Ældre Sagen Egtved årsmøde på Egetoft. Håbet er, at rigtigt mange vil deltage, og at flere skal kende til den store frivillighed, der ligger bag de mange tilbud, som egnens ældre kan nyde godt af.
Annonce

Egtved: Nu varer det ikke længe, inden der atter er årsmøde hos Ældre Sagen i Egtved, og i den anledning har formand for lokalafdelingen, Kirsten Lund, både en opfordring til, at man kommer og deltager, og hun har et ønske om, at flere kender til de mange muligheder, som Ældre Sagen Egtved tilbyder egnens seniorer.

- Vi bestræber os i bestyrelsen på hele tiden at få udbredt vores tilbud til alle områder i den gamle Egtved Kommune og samarbejder med blandt andre Egetoft, plejecentrene, Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, besøgstjenester ved kirkerne og medarbejdere i Vejle Kommune. Uanset om man bor i Vandel, Randbøl, Nørup, Bredsten, Ødsted, Jerlev, Ågård, Gravens eller Egtved, skal man have mulighed for at kunne deltage i aktiviteter eller arrangementer i Ældre Sagens regi, siger Kirsten Lund.

Og hun tilføjer:

- De sidste par år har vi i samarbejde med lokale aktører holdt mange foredrag og andet ude i vores store opland til glæde for både medlemmer og ikke medlemmer.

Bliv frivillig i Ældre Sagen

Skulle man gå og have lyst til at gøre en indsats i en spændende organisation, som også omfatter samarbejde i et koordinationsudvalg, samarbejde med andre foreninger og Vejle Kommune og deltagelse på distriktsplan og landsplan, kan man kontakte bestyrelsen og høre nærmere.

Der arrangeres løbende kurser, temadage og møder, så man har mulighed for at blive klædt på til de mange forskellige opgaver.

Man har også mulighed for at møde nogle af dem, der sidder med opgaverne lige i øjeblikket og høre nærmere. Man er velkommen til at ringe til Ældre Sagen på telefon 26 21 93 49, eller man kan se mere på www.aeldresagen.dk/egtved.

Annonce

Alle skal have lige muligheder

Blandt de tilbud, man som ældre kan nyde godt af via Ældre Sagen Egtved, er Telefonstjernen, bisidderordningen, besøgsvenner og "Mandagscaféen".

- Man behøver ikke være medlem af Ældre Sagen. Alle skal for eksempel have mulighed for at blive ringet op om morgenen af en af vores opringere i Telefonstjernen, der lige vil høre, om alt er okay, forklarer Kirsten Lund, og hun fortæller videre, at mange har glæde af at få besøg en gang imellem eller at blive ledsaget til at komme en tur ud i den friske luft.

Bisidderordningen er også en del af Ældre Sagen i Egtved, og her er også mange frivillige, der stiller sig til rådighed.

- Alle har ret til at have en uvildig person med ved besøg med myndigheder eller ved lægebesøg, og det synes jeg også er vigtigt, at folk ved, lyder det fra Kirsten Lund.

Annonce

Vil du være med

I Ældre Sagen Egtved Lokalafdeling er der lige nu 2325 medlemmer, hvoraf over 71 er registreret som frivillige hjælpere i en eller anden sammenhæng.

Og selvom det kan lyde som mange, er der altid brug for nogen der vil hjælpe.

- Vi kan også bruge dig, hvis du har lyst til at yde en indsats. Måske kunne du tænke dig at blive skoleven og være med til at give dine erfaringer, holdninger og værdier videre til den næste generation, foruden fælles oplevelser på tværs af generationer, lyder en direkte opfordring fra formanden.

Hun fortæller videre, at der er brug for nye kræfter i bestyrelsesarbejdet, hvor flere er på valg.

- Det kunne være en, som i en kortere eller længere periode bidrager med nye idéer og visioner for det fremtidige bestyrelsesarbejde. Der er mange opgaver at løfte til glæde for vores medborgere, og alle aldre kan være med. Man kan blive medlem allerede, når man fylder 18 år, og vi har flere, der for eksempel er besøgsvenner på plejehjem, går ture eller spiller brætspil med beboerne. Også på demensområdet er der mulighed for at være med, hvor man kan deltage i Mandagscaféen sammen med andre, være ledsager under en mentor på et plejecenter eller aflaste eventuel ægtefælle i hjemmet.

Annonce

Årsmødet

På Årsmødet i Ældre Sagen Egtved, der foregår fredag 13. marts klokken 14 på Egetoft, vil formanden aflægge beretning, kassereren fremlægge regnskabet, hvorefter der er valg til ny bestyrelse. Dagen krydres med underholdning ved Det sorte Guld fra Odense. Ældre Sagen er vært ved kaffebordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce