Annonce
Egtved Posten

Smukke grønne smaragder

Forfatter og smykkejournalist Nina Hald holder foredrag om smaragder på Engelsholm Slot onsdag 13. februar. PR-foto
Annonce

Engelsholm: Det handler om de smukke, grønne smaragder, når Nina Hald holder foredrag på Engelsholm Slot onsdag 13. februar klokken 19.30.

I Danmark var en pose løse smaragder en kongelig kærlighedsbelønning for fødslen af en dansk tronarving i 1700-tallet, men intet kan helt sammenlignes med islamiske herskeres besættelse af smaragder takket være deres grønne farve. Som ædelsten har smaragder været elsket af samtlige civilisationer, og de grønne sten bærer på et væld af historier, som Nina Hald vil udfolde for de tilhørende.

Man bliver klogere på smaragderne og den gruppe ædelsten, som de er en del af. Undervejs kommer man blandt andet til at se billeder fra en række af verdens største smykkefirmaer og auktionshuse.

Nina Hald er forfatter og smykkejournalist. Hun har kurateret og arrangeret tre kongelige smykkeudstillinger og arbejder for cirka 25 medier i otte lande. Hun er redaktør for det danske fagblad for guldsmede, AuClock, og smykkeredaktør for magasinet Luxury Aficionados. Derudover leverer hun smykke- og urstof til blandt andet Dagbladet Børsen og Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce