Annonce
Egtved Posten

Sognepræsten siger farvel og tak efter syv år

40-årige Martin Bonde Eriksen siger midt i oktober farvel til Ødsted og Jerlev, da han skal være ny sognepræst i Vedsted Sogn. Arkivfoto: Peter Branderup Mathiasen
Martin Bonde Eriksen, sognepræst i Ødsted og Jerlev Sogne gennem syv år, skal være ny sognepræst i Vedsted Sogn ved Haderslev.

Ødsted/Jerlev: De seneste syv år har Martin Bonde Eriksen været sognepræst i Ødsted og Jerlev sogne. Det er snart slut. Fra 15. oktober skifter han embede og skal i stedet være sognepræst i Vedsted Sogn ti kilometer vest for Haderslev.

- Min hustru er præst i domkirken i Haderslev, og vi har i noget tid haft et ønske om at komme lidt tættere på hinandens arbejde. Det er det, der er den primære årsag. Vi drømmer om at få mere tid som familie og lidt mindre logistik, fortæller Martin Bonde Eriksen, der sammen med hustruen Sofie har tre børn, to på seks år og et på tre år.

Familien regner med at flytte ind i præstegården i Vedsted i løbet af efterårsferien, så han kan være klar til indsættelse i Vedsted Kirke søndag 18. oktober.

- Jeg er meget spændt på at lære mit nye sogn at kende og ikke mindst at møde dem, der bor i sognet, fortæller han.

Annonce

Svært at sige farvel

Da Martin Bonde Eriksen i februar 2013 blev indsat som sognepræst i Ødsted og Jerlev Sogne, var det hans første ansættelse som sognepræst.

- Jeg blev modtaget helt fantastisk godt her i sognene, og jeg er meget taknemmelig over den åbenhjertighed, jeg er blevet mødt med, siger han.

Årene i Ødsted og Jerlev har gjort stort indtryk og har lært ham enormt meget, mener han.

Martin Bonde Eriksen gjorde sig for tre år siden bemærket i hele landet, da han sang Coldplay-sangen "Fix you" for konfirmanderne i Ødsted Kirke. Det filmede nogle af de fremmødte, og videoen blev efterfølgende delt flittigt på Facebook. Arkivfoto: Facebook

- Det bliver svært at sige farvel, for jeg har været og er stadig meget glade for det store engagement, der er her. Folk her er meget stolte af deres lokalsamfund og er meget aktive, og det smitter af på stemningen. Det kommer jeg til at savne, lyder det fra Martin Bonde Eriksen.

Der går dog et par måneder endnu, inden han skal sige farvel.

"I den tid er der meget, der skal gøres og siges. Der er konfirmander, der skal konfirmeres, og der er et nyt hold, der skal i gang med konfirmationsforberedelsen, og som desværre kommer til at skifte præst undervejs. Men det bliver et godt sted at komme til for den præst, der bliver ansat efter mig," skriver sognepræsten på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Holder elastikken?

Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Annonce