Annonce
Egtved Posten

Sommerfesten bliver stor i år: 100-års jubilæum og fest og glade dage er på programmet

Egtved Idrætsforening 100 år. Illustration: EIF
Egtved har noget at glæde sig til, for til juni skal der festes til den store guldmedalje, når Egtved Idrætsforening kombinerer et brag af en sommerfest med foreningens 100-års jubilæum.

Egtved: Med en historisk parade gennem byens gader, reception og jubilæumsfest, kommer årets sommerfest i dagene 10. til 13. juni til at være en helt særlig af slagsen. Ikke alene vil man forhåbentlig kunne stornyde at være sammen og mødes med alle i byen til Egtveds traditionsrige sommerfest, men man vil også kunne deltage i Egtved Idrætsforenings 100 års jubilæum.

Det sønderjyske kaffebord er noget af det, som nærmest alle elsker ved sommerfesten. Og det er naturligvis også på programmet i år. Arkivfoto: Mogens Bach

- Det bliver som grundbase den samme form for sommerfest, som vi har holdt gennem mange år med både banko, cykelsponsorrally, fællesspisninger, fodboldturneringer, sønderjysk kaffebord og alt det andet, vi holder af her i Egtved, men samtidig glæder vi os enormt meget til at kunne fejre, at idrætsforeningen har eksisteret i 100 år. Det bliver helt specielt, lyder det fra Mikkel Harritslev fra sommerfestudvalget og Per Ahrensberg, der er formand for Egtved Idrætsforening.


Vi glæder os også enormt meget til at kunne fejre, at idrætsforeningen har eksisteret i 100 år. Det bliver helt specielt

Mikkel Harritslev og Per Ahrensberg


Begge er sammen med deres bagland godt i gang med at lægge sidste hånd på planlægningen af Egtveds helt store sommerfest.

Naturligvis er de bevidste om, at vi stadig er midt i en corona-situation i Danmark, men det lader dem ikke slå ud, for som de siger, så gør de dette her ud fra et håb om og en tro på, at det til sommer vil være muligt igen at være sammen, hvilket i sig selv ganske sikkert er noget som de fleste trænger til.

Annonce

Historie, onlinefejring og efterlysning

Tilbage i 1921 gik gymnastik- og idrætsglade mennesker sammen om at skabe denne nu 100 år gamle forening i Egtved, hvor de kunne samles om deres fælles interesser. Med tiden er Egtved Idrætsforening blevet udvidet ganske betragteligt med flere idrætsgrene, og i dag omfatter Egtved Idrætsforening intet mindre end 1162 medlemmer, hvilket svarer til næsten det halve af Egtveds indbyggere.

På gamle Børkop stadion midt 1960´erne, da lå stadion nede ved den stærkt trafikerede jernbane. Bagerst fra venstre Frede Nielsen fodboldklubbens daværende formand, Helge Locht, Bent Poder, Knud Højer, Per Uldall, Ejvind Sørensen og vores træner Kaj Hedeager. I midten fra venstre Erling Munk, Olaf Jensen og Poul Henning Poulsen. Nederst fra venstre Arne Johansen, Jens Kristoffersen og Arne Jørgensen. Privatfoto

Foreningen omfatter i dag afdelingerne for håndbold, fodbold, badminton, tennis, bordtennis, gymnastik, Idræt i dagtimerne og Motion.

Under navnet #EIF100 kan man på de sociale medier dele eller finde billeder og minder, man har fra alle årene siden 1921. Og faktisk håber de i idrætsforeningen, at mange kunne have lyst til at gå i gemmerne og se, hvad de kan finde frem og dele det. På Idrætsforeningens Facebookside kan man finde flere oplysninger.

Fra en gymnastikopvisning i 1960-61. Der var ikke bad efter opvisningen, men dog fine toiletter, hvor der var en vask, så man lige kunne få sveden af panden efter opvisning. Billedet er fra den periode, hvor legendariske Erna Andersen ude fra "Severinelyst"  var formand for gymnastikforeningen. Hun var kendt i vide kredse og selvfølgelig også med i Gymnastikudvalget i DDSG&I Vejle Amt. Privatfoto

Samtidig er det også et stort ønske, at få fat i bysbørn, der ikke længere bor i Egtved.

- Vi kunne rigtigt godt tænke os, hvis nogle af de mange mennesker, der gennem tiden har været en del af idrætsforeningen og sommerfesten, at komme og være med til sommerfesten - og ja, til jubilæumsfesten. Det ville bare være så fedt, fortæller Mikkel Harritslev, der videre beretter, at de i udvalget i denne tid er i fuld gang med at prøve at komme i kontakt med så mange, som muligt, fra førhen.

Så der er gang i efterlysningerne af både minder, fotos og mennesker. Det store ønske er at samle så meget og så mange som muligt om fejringen af idrætsforeningen og sommerfesten.

Når vi nærmer os juni måned, vil du i avisen kunne læse flere detaljer af både historisk art og om hele programmet for paraden, fejringen og sommerfesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce