Annonce
Egtved Posten

Fra Cape Town til Ødsted: Christelle står klar med saksen

Christelle Breedt-Schmidt er oprindeligt fra Sydafrika, men har de sidste tre år boet i Danmark - det seneste år i Ødsted. Hun åbner nu sin egen frisørsalon – har tidligere haft salon i Cape Town. Tirsdag 29. marts 2022. Foto: Mads Dalegaard
Christelle Breedt-Schmidt har tyve års erfaring som frisør og har tidligere haft sin egen salon i Cape Town. Nu har hun netop startet en salon i Ødsted, hvor hun står klar til at klippe og farve hår.

Ødsted: Ødsted har fået en ny salon, Scissortail. En salon med et sydafrikansk islæt. For indehaveren Christelle Breedt-Schmidt er sydafrikaner.

En oprindelse, hun er stolt af, hvilket blandt andet ses i nogle af de malerier, der hænger rundt i udhuset, der er blevet omdannet til et en kombineret frisørsalon og malerværksted. Malerierne med de sydafrikanske dyr og motiver er da også nogle, hun selv har malet.

Samtalen foregår på engelsk.

Annonce

- Jeg forstår efterhånden en del dansk, men jeg taler ikke så meget dansk - endnu. Men jeg taler hår, siger hun med et smil.

Jeg forstår efterhånden en del dansk, men jeg taler ikke så meget dansk - endnu. Men jeg taler hår.

Christelle Breedt-Schmidt, frisør

Netop forståelsen for håret er det vigtigste, mener hun.

- Jeg havde en kunde, en ældre kvinde, forleden. Hun talte ikke ret meget engelsk, og jeg kan ikke så meget dansk. Men hun var glad, og vi smilede meget til hinanden, og så fandt vi så fint ud af det alligevel, fortæller Christelle Breedt-Schmidt.

Klippede venner i køkkenet

Det var egentlig lidt et tilfælde, at Christelle Breedt-Schmidt blev frisør. Hun rejste som ung til London, som mange sydafrikanske unge gør, for at opleve en anden kultur og en anden del af verden.

- Vi boede flere sammen, og vi havde ikke så mange penge. Alting er dyrt i London, så jeg begyndte at klippe nogle af de andre i køkkenet. Jeg fandt hurtigt ud af, at det var ret sjovt, husker hun.

Hun skaffede sig en læreplads i London, og da hun senere rejste tilbage til Sydafrika, fik hun job hos en dygtig frisør, som blev en form for mentor for hende.

- I London havde jeg lært meget om, hvordan man klipper hår. Men hun havde også meget fokus på, at jeg skulle have mere selvtillid, og at jeg skulle blive bedre til at interagere med kunderne. Det lærte jeg rigtig meget af, fortæller hun.

Senere åbnede hun sin egen salon, som hun holdt meget af.

- Men jeg arbejdede også rigtig meget, og jeg havde mange kunder. Det var hårdt, husker hun.

Gennem salonen mødte hun kvinden i sit liv, som hun senere blev gift med.

Annonce

Var spændt på modtagelsen

Da hendes kone fik job i London, levede de tre år i langdistanceforhold, indtil Christelle Breedt-Schmidt besluttede at lukke sin salon i Cape Town og flytte til London. Siden har konen fået job hos Arla Foods, og det førte sidste år parret til Ødsted, hvor de nu bor med deres et år gamle søn.

Nu er Christelle Breedt-Schmidt så klar til at åbne sin egen frisørsalon.

- Jeg havde egentlig gjort det hele klar til at åbne i slutningen af sidste år, men så begyndte coronasmitten at stige meget, og da vi havde besøg af min mor, som er næsten 70 år, og vi havde vores lille søn, valgte vi at udskyde åbningen, forklarer hun.

Christelle Breedt-Schmidt har besluttet, at hun hver mandag holder salonen lukket, så hun kan gøre grundigt rent og gøre klar til en ny uge. Og samtidig holder hun en ugentlig lukkedag, hvor hun kan fokusere på at male, som er en stor lidenskab for hende. Foto: Mads Dalegaard

Nu er der så meget styr på corona-situationen, at hun har mod på at åbne.

- Jeg var meget spændt, da jeg postede et opslag på Facebook om min nye salon. For hvordan ville folk tage imod det? Men det har været helt overvældende, og jeg har været fuldt booket næsten lige siden, fortæller hun.

Annonce

Max fem-seks om dagen

Selvom interessen lige nu er meget stor, er Christelle Breedt-Schmidt fast besluttet på ikke at have for mange kunder samme dag.

- Jeg skal ikke have mere end højst fem-seks stykker på en dag, for jeg vil have ordentlig tid til hver enkelt. Jeg har også sat en halv time af mellem hver kunde, hvor jeg kan gøre klar til den næste, siger hun og forklarer:

- Da jeg havde min salon i Sydafrika, klippede jeg så mange kunder hver dag, at det blev ret presset. Det vil jeg ikke her. Det giver mig en større glæde at have bedre tid til hver enkelt.

Hun lægger også stor vægt på at bruge økologiske og bæredygtige produkter i sin salon.

- Det er bedre for kunden, det er bedre for mig, og det er bedre for planeten, fortæller Christelle Breedt-Schmidt.

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce