Annonce
Egtved Posten

Tanker fra Maria

Glæde og sommer 2019. Privatfoto

Randbøl: Jeg er tilflytter til den lille by Randbøl tilbage i 2017, førhen boede jeg lidt udenfor Odense centrum, så det var en stor omvæltning.

Det har ikke gjort mig så meget, at jeg boede langt fra min familie, for jeg kunne jo altid besøge dem. Men, så kom coronaen. Pludselig måtte jeg ikke ses med nogen, og min skole skulle foregå hjemme. Jeg følte mig meget isoleret, på trods af, at jeg både har hund og partner.

Den første måned var værst, jeg følte mig forladt ude midt i ingenting. Mine ældre søskende så stadig vores forældre, da børnene skulle passes der, men jeg måtte ikke se dem. Min niece fylder 5 år her i maj, og jeg må ikke komme med. Det får mig til at føle mig udenfor, og nogle dage uelsket. Udover følelserne af, at blive ladt udenfor, så har jeg og min partner aflyst to ferier og nu sidder vi og skal afgøre, hvad der skal ske med det bryllup der skal holdes først i juni. Generelt har brylluppet i forbindelse med coronaen givet anledning til mange tårer og vredesudbrud, for det er en forfærdelig følelse, når noget man har planlagt og set frem til i et helt år, pludselig bliver snuppet fra en lige før målstregen. Det værste ved vreden er, at jeg ikke kan placere den hos nogen, for hvem skal jeg være sur på?

Som en person med en psykisk lidelse, der skaber ravage hos mit almindelige følelsesliv, har det næsten ikke været til at bære at skulle have så mange ustyrlige følelser, grundet coronaen. Der har været mange dage, hvor jeg ikke har kunne slæbe mig ud af sengen, dage hvor jeg nærmest ikke har spist og dage, hvor jeg har trøstespist til jeg fik dårlig samvittighed og begyndte at græde.

Coronaen har været en forfærdelig tid for mig, men jeg føler mig stadig heldig de dage jeg kommer op, for jeg har jo dog min partner og min skønne hund. Der er mange i karantæne helt alene. Og jeg ved godt, at alle forbuddene er der for at passe på os, og der er mange der har måtte ofre sig selv og de ting de gerne vil. Derfor vil jeg stadig have lov til at græde over det drømmebryllup jeg ikke får, og den familie jeg ikke må se.

Kærlighed til jer alle.

Dine tanker efterlyses

Nu er der efterhånden gået mere end to måneder siden Danmark blev lukket ned på grund af coronavirussen. Hele landet, ja - hele verden har vel nærmest været i en form for chocktilstand. Alt har været anderledes. Vi har været i undtagelsestilstand. Vi er blevet proppet med informationer om den frygtindgydende fremmede virus, konspirationsteorier sværmer rundt, vi skal passe på os selv og hinanden, vi har været lukket inde, har arbejdet og studeret hjemmefra, er eller har været afskåret fra at være sammen med vores kære - herunder især den ældre generation. Vi har på en måde skullet genopfinde vores hverdage, den måde vi tænker på og den måde vi omgås hinanden på.

Men hvordan har det påvirket vores følelser. Har det fremkaldt angst, utryghed, vrede eller har det givet nye perspektiver i livet, som for eksempel mere ro indeni, bevidsthed om det nære, følelsen af, at vi som mennesker og samfund hænger mere sammen end vi tror… eller? Og hvad tænker du om tiden nu og om fremtiden?

Netop dine tanker kunne jeg rigtigt godt tænke mig at høre om og fortælle videre. Derfor er du meget velkommen til at sende mig en mail på redaktionen@egtved-posten.dk eller ring til mig på 28299018. Og hvis du selv har lyst til at skrive dine tanker ned, gerne kombineret med et foto af enten dig selv, dit hjem eller et andet relevant sted eller motiv, så er du hjertens velkommen til at sende det til mig.

Mange hilsener fra

Christina Møgelvang Mosegaard, journalist

Privatfoto taget på Island.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Holder elastikken?

Egtved Posten

Børnene er også med

Annonce