Annonce
Egtved Posten

Tanker fra Tina: Da corona kom til Danmark

Annonce

Egtved: Allerede da vi hørte om Wuhan, og at corona spredte sig der, var min første respons. Det kommer til Danmark og det kommer til at gå relativt hurtigt.

Til forskel fra "gamle dage", så rejser folk i dag. Endda gennem flere lande på én rejse. Det er jo en genial måde for virus at sprede sig på.

Faktisk gik der længere end jeg havde forventet, før vi hørte til det her i Danmark.

Hvad var tankerne så om det. Ja, faktisk igen værre, end det har vist sig so far. Men Danmark lukkede heldigvis relativt hurtigt ned. Og det er kun godt. Dermed undgik vi et overbebyrdet sundhedsvæsen og der var hjælp til alle, der måtte have brug for det. Ikke alle har klaret sig igennem. Og dem der ikke har, er ikke glemt.

Jeg arbejder på plejehjem. Jeg frygtede hvad der ville komme. I den familie vi har tilbage, som to enebørn, er de ældste over den alder, som man havde sat som i risikogruppen, og/eller har sygdom som sukkersyge. Hvad ville det mon ende med?

Da de lukkede Danmark ned, og dermed fitnesscentrene. Puha... Jeg er kronisk syg smerte patient. Jeg mangler at komme i Egtved fitness. Det er bare ikke det samme at forsøge sig med erstatninger herhjemme. Det giver ikke det samme. Det hjælper ikke det samme. Jeg synes faktisk man har glemt, at fitness ikke blot er fordi man har et sundhedstrip. Vi er nogle der har brug for fitnesscentrene for at holde kroppen ved lige og så smertefri som vi kan. Også så vi kan gå på job. Når man lukker både fitness og muligheden for behandlinger i form af massage/kiropraktik og lignede ned. Så gør man det virkelig svært for alle os.

Man lukkede skolerne ned. Først så var der jo ren panik. Hvordan pokker skal vi som forældre klare undervisningen. Vi er ikke uddannede lærere. Hvad forventer man egentlig af os? Ligesom man vænner sig til den del. Så åbner man lidt op, med ordene "hellere lidt for langsomt, end for hurtigt".

Jeg synes bare ikke, at det er det vi ser. Hellere for langsomt, end for hurtigt burde vel have været med minimum tre uger imellem enhver åbning, for at se om der ville ske en smittestigning. Det er ikke sådan man har agerer.

Jeg kan dog ikke sige, at jeg ikke forstår presset for at komme i gang.

Det samfund vi har bygget op, er et samfund der ikke kan klare sig uden folk er ude på arbejdsmarkedet. Der er ikke penge nok i så fald. Det er skræmmende. De små skulle simpelthen starte i skole og pasning, for at de hjemmearbejdende forældre, nu kunne få ro til at arbejde hjemmefra. Det var ordene. Jeg synes det siger en del om, hvor vi er i dag. En krise som corona, fortæller meget om et samfund.

Jeg synes vi har er sluppet bedre end forventet - endnu. For vi aner ikke hvad der er i vente det næste lange stykke tid. Vi aner ikke om corona vender tilbage, hvor mange der så bliver smittet og hvordan det vil påvirke landets økonomi.

Jeg synes dog det er svært at nævne corona, uden det kommer til at handle om ALT. Corona er politik, økonomi, samfund, helbred, sundhedsvæsenet, nyheder, forskning og fremfor alt en BYRDE. Corona ændrer ALT.

Hvordan ser fremtiden ud? Det ved vi ikke. Vi aner ikke om det nogensinde bliver helt det samme igen. Det er faktisk lidt skræmmende. Jeg kan ikke lade være at tænke på, hvad vi mere har i vente. Det her var corona i form af covid-19. Tidligere har vi set Sars og Mers. Coronavirus er her på sin vis for at blive. Men jeg er bange for, at det måske bare bliver værre.

Dine tanker efterlyses

Nu er der efterhånden gået mere end to måneder siden Danmark blev lukket ned på grund af coronavirussen. Hele landet, ja - hele verden har vel nærmest været i en form for chocktilstand. Alt har været anderledes. Vi har været i undtagelsestilstand. Vi er blevet proppet med informationer om den frygtindgydende fremmede virus, konspirationsteorier sværmer rundt, vi skal passe på os selv og hinanden, vi har været lukket inde, har arbejdet og studeret hjemmefra, er eller har været afskåret fra at være sammen med vores kære - herunder især den ældre generation. Vi har på en måde skullet genopfinde vores hverdage, den måde vi tænker på og den måde vi omgås hinanden på.

Men hvordan har det påvirket vores følelser. Har det fremkaldt angst, utryghed, vrede eller har det givet nye perspektiver i livet, som for eksempel mere ro indeni, bevidsthed om det nære, følelsen af, at vi som mennesker og samfund hænger mere sammen end vi tror… eller? Og hvad tænker du om tiden nu og om fremtiden?

Netop dine tanker kunne jeg rigtigt godt tænke mig at høre om og fortælle videre. Derfor er du meget velkommen til at sende mig en mail på redaktionen@egtved-posten.dk eller ring til mig på 28299018. Og hvis du selv har lyst til at skrive dine tanker ned, gerne kombineret med et foto af enten dig selv, dit hjem eller et andet relevant sted eller motiv, så er du hjertens velkommen til at sende det til mig.

Mange hilsener fra

Christina Møgelvang Mosegaard, journalist

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce