Annonce
Egtved Posten

Thyra Rebsdorf Carøe: Jeg håber på endnu større forståelse for og samarbejde foreningerne imellem i Egtved

Thyra Rebsdorf Carøe håber på endnu mere forståelse og samarbejde foreningerne imellem i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Thyra Rebsdorf Carøe og er 48 år og hun er gift med Gudmund. Sammen har de fire børn på henholdsvis 14,16,19 og 20 år

Til dagligt arbejder hun som trænende fysioterapeut i Kolding Kommune, og i hendes dyrker hun gymnastik og crossgym, samt er medtræner for EIF herremotion.

- Jeg nyder at være fysisk aktiv, både som instruktør og deltager - og det er, hvad enten det er i hallen eller ude i den fantastiske natur, lyder det fra Thyra Rebsdorf Carøe.

Hvad er din relation til at være en del af udviklingsrådet?

Jeg er repræsentant i udviklingsrådet for Egtved Idrætsforening og er lige blevet valgt ind i foråret 2018.

Hvad er grunden til, at du er engageret i Egtved Udviklingsråd?

Jeg har, -nok som så mange andre, ikke helt kunnet gennemskue, hvad man laver i Egtved udviklingsråd og tænkte, at det måtte jeg finde ud af. Jeg synes, det er vildt interessant at opleve et andet og blandet netværk end det, jeg tidligere har været en del af. Jeg har følt, at jeg havde en god fornemmelse af, hvad der foregår i Egtved, men på det halve år her i udviklingsrådet, har jeg allerede fået endnu større kendskab til det. Det er spændende at opleve, hvor meget kontakt udviklingsrådet har med Vejle Kommune; både embedsmænd og byråd.

Hvad tænker du er vigtigt er gøre en indsats for, når vi taler udviklingen af Egtved? Hvor drømmer du om at bringe Egtved hen?

Jeg kunne godt tænke mig, at vi i Egtved får endnu større forståelse for og samarbejde foreningerne imellem, sådan at vi kan bakke hinanden op og afholde fælles arrangementer eller støtte hinanden ved arrangementer. Det vil komme alle borgere til gode. Vi har jo rigtig mange forskellige typer foreninger med mange forskellige interesser og aktiviteter, som for eksempel idrætsforening, museumsforening, rideklub, borgerforening og meget mere til. Foreningerne kan garanteret bruge hinanden endnu mere.

Vi har nok en gruppe borgere, som ikke er en del af foreningslivet af den ene eller anden grund for eksempel på grund af manglende overskud, økonomi, ensomhed eller borgere, som bare ikke er vant til at være en del af foreningsfællesskabet. Dem vil jeg gerne have mere med. Det kunne være ved at arrangere det man kalder åbne fællesskaber, altså et arrangement, som er for alle, det er gratis og uforpligtende. Det kunne for eksempel være. "drop in"- sangaften i forsamlingshuset eller cykelture med afgang klokken 10 søndag fra hallens parkeringsplads, hvor alle, der kan cykle 10 kilometer, kan deltage. Kun fantasien sætter grænser for hvilke arrangementer, det kunne være.

Hvad er fordelene ved Egtved som by?

Egtved ligger midt i en usædvanlig smuk natur, som bør udnyttes maksimalt.

Egtved ligger godt som bosætningsby mellem Billund, Kolding og Vejle.

Egtved har rigtig mange ildsjæle, som bruger meget tid på at kæmpe for, at der sker noget hele tiden, både butikkerne, øvrige erhvervsliv og foreningerne.

Byen er ikke større, end at mange kender hinanden. På den måde kan vi lettere hjælpe hinanden, når der er behov på forskellig vis.

Vi har nogle gode butikker, som er med til at holde gang i byen. Derudover har vi skole, daginstitutiner, idrætscenter, snart svømmehal, Egetoft, bibliotek og ungdomsklub.

De fem Skæve

Hvad er din livret?Jeg sætter stor pris på alt mulig spændende mad og elsker at smage noget nyt. Har både smagt frølår, nyrer, hund og slange. Derfor er min livret 'buffet'!

Har du en yndlingsfilm?

Ser meget sjældent tv, men "Pretty woman" og "Dirty Dancing" er hygge og nostalgi

Hvad har du altid i dit køleskab?

Noget, der kan bruges i de mange madpakker, der bliver smurt.

Har du en yndlingsfugl?

Egentlig ikke, men der er noget vildt fascinerende over, at vågne om natten og kunne høre uglen nede over Ådalen.

Hvad vil du helst bruge dine søndage på?

Hyggelige gøremål herhjemme på ejendommen og uanset vejret, skal noget af det foregå udenfor, for at jeg trives.

Kom tættere på bestyrelsen i Egtved Udviklingsråd

Medlemmerne af Egtved Udviklingsråd bruger hvert år timevis på arbejdet med at udvikle og og styrke Egtved i samarbejde med byens borgere, foreninger og Vejle Kommune. Blandt andet har de stor andel i tilblivelsen af Sødalen, de afholder nytårskur for byens mange foreninger, hvor de hædrer dem for deres bidrag til at skabe liv i byen, de arbejder med at markedsføre Egtved, hvor der for nyligt er oprettet en ny hjemmeside, facebookside, nyt logo for byen og et nyt slogan. Blandt andre projekter de er involverede i, kan nævnes det i fremtiden nye oplevelsescenter ved Egtvedpigens Grav, de deltager i BID-projekter og møder, der ligeledes er med til at gøre Egtved til en endnu mere spændende by at bo i. Alt dette og meget mere til, er Egtved Udviklingsråd aktive omkring. Der arbejdes ganske simpelt for at udvikle Egtved, så den ikke blot vokser sig stærkere, men også både nu og i fremtiden vil være dét sted, hvor borgere i alle aldre føler, at her er godt at være.

Medlemmerne af Egtved Udviklingsråd er valgt blandt byens borgere og foreninger på den årlige generalforsamling. Udviklingsrådet har også en samarbejdsaftale med Vejle Kommune, som giver lidt til møderne.

I de følgende mange uger, vil avisen lade dig, kære læser, komme tættere på de mennesker, der frivilligt og med stor entusiasme arbejder for din by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce