Annonce
Egtved Posten

Tilflytterfamilie er faldet pladask for Egtved

Martin, Anne Marie og Søren Hansen faldt hurtigt for landejendommen på toppen af Vestergade. Her bor de tæt på alting og alligevel midt i alt det grønne, mener de. Foto: Mette Mørk
Familien Hansen flyttede for to år siden fra Viborg til Egtved. De kendte ikke byen i forvejen, men mavefornemmelsen siger, at de valgte helt rigtigt, da de flyttede ind i huset på toppen af Vestergade omgivet af skøn natur.
Annonce

Egtved: Det var yderst sparsomt, hvad Anne Marie og Søren Hansen og deres søn Martin kendte til Egtved, inden de 1. juni 2018 flyttede ind i deres dejlige hjem på toppen af Vestergade omgivet af grønt, kuperet terræn og en skøn udsigt.

Familien boede i Viborg, men Anne Marie Hansen havde længe pendlet til og fra arbejde hos Lego i Billund. Samtidig boede deres familier på Fyn, hvor parret oprindeligt kommer fra. Dem ville de gerne tættere på igen.

- Vi kiggede i stort set hele Trekantområdet. Vi kiggede i Kolding, Fredericia, Middelfart, Vejle, Vester Nebel... Undervejs kom vi også til at kigge på Egtved og kunne hurtigt se, hvor meget vi kunne få for pengene her i byen, fortæller Anne Marie Hansen.

Hurtigt faldt deres kærlighed på landejendommen på Vestergade.

- Da vi så huset første gang, var det et kedeligt forårsvejr, men det var stadig så tydeligt at se alle mulighederne, husker hun.

Selvom Egtved ligger lidt ud på landet, ligger det alligevel midt i det hele. Også globalt set, da Billund Lufthavn kun ligger 15-20 minutters kørsel herfra.

Anne Marie Hansen

Annonce

Egtved ligger midt i det hele

Efter et par fremvisninger til var de overbeviste om, at det var deres nye drømmebolig.

- Vi kunne se, at Egtved lå strategisk rigtig godt i forhold Anne Maries job i Billund. Samtidig er der i Trekantområdet god vækst og gode jobmuligheder, hvis en af os engang skulle få brug for at finde nyt job, siger Søren Hansen, der i forbindelse med flytningen fik mulighed for at flytte sit job hos Grundfos i Bjerringbro til virksomhedens afdeling i Odense.

Han fremhæver også, at man indenfor cirka en times kørsel fra Egtved kan nå flere af landet store byer.

Vigtigt var også den korte afstand til Kolding, hvor sønnen Martin Hansen kunne studere en international studentereksamen på IB School på Kolding Gymnasium.

- Selvom Egtved ligger lidt ud på landet, ligger det alligevel midt i det hele. Også globalt set, da Billund Lufthavn kun ligger 15-20 minutters kørsel herfra. Det har også stor værdi for os, da Martin drømmer om at læse videre i England, supplerer Anne Marie Hansen.

Annonce

Faldt hurtigt til

Det tog ikke lang tid for familien at falde til i Egtved og føle sig godt tilpas.

- Allerede en af de første dage efter, vi var flyttet ind, bankede Helle Wiese (næstformand i Egtved Udviklingsråd, red.) på døren og overraske en flot velkomstkurv. Naboerne kom også og hilste på og bød velkommen. Sådan var det ikke, da vi i '99 flyttede til Viborg. Vi er simpelthen blev taget så godt imod her i byen, fortæller Anne Marie Hansen.

- Folk i Egtved er generelt meget åbne, positive og meget venlige. Vi har simpelthen følt os så godt taget imod, supplerer Søren Hansen.

Martin Hansen oplevede også hurtigt, hvordan folk i Egtved tog godt imod dem. Kort efter, familien var flyttet til byen, måtte de købe et nyt kabel for at kunne installere en adapter til et tv. Han tog derfor hen i Egtved Lyd & Billede for at købe sådan et kabel.

- Da jeg skulle betale, virkede kortterminalen ikke. De spurgte, hvor jeg boede, og da jeg fortalte, vi lige var flyttet til byen, sagde de, at jeg bare skulle tage kablet med og så komme og betale senere. Jeg var meget overrasket over den store tillid, husker han.

Tæt på Egtved-egnen

I denne uge har Egtved Posten og Vejle Amts Folkeblad udgivet tillægget ”Tæt på Egtved-egnen”. Her kan du læse særlige historier om mennesker, der holder af at bo på egnen. De fortæller om sig selv, og de fortæller, hvorfor de bor eller arbejder lige præcist her.
Denne artikel er en del af dette tillæg.

Annonce

Omgivet af natur

Også byens udvalg af butikker har overrasket positivt.

- Egtved har stort set alt, hvad vi skal bruge. Vi vil meget gerne handle lokalt og på den måde være med til at give tilbage til vores lokalsamfund. Og er der nogle enkelte ting, vi ikke kan købe her i byen, så tager det kun 15 minutter at køre til Kolding Storcenter, siger Søren Hansen

Men især naturen i Egtved-området har taget familien med storm.

- Her ved huset, er vi omgivet af et fantastisk kuperet område, som vi nyder at gå tur i hver aften. Vi bor næsten ud til den smukke ådal, og der er kun en kort køretur til blandt andet Syvårssøerne eller den smukke natur ude omkring Randbøldal. Vi nyder også at gå rundt på de mange gode stier, der er etableret blandt andet ud til Egtvedpigens Grav. Det er ret fantastisk, at vi kan bo lige midt i det og stadig være så tæt på alting, fortæller han.

Familien kendte ikke ret meget til Egtved-egnen, før de flyttede til byen. De mente, byen lå strategisk godt, men de har fuldstændig forelsket sig i den smukke natur, der omgiver både deres hjem men også hele området. Foto: Mette Mørk
Annonce

Her er alt, hvad man skal bruge

Faktisk har familien Hansen kun gode ting at sige om Egtved.

- Vi kan i hvert fald sagtens anbefale andre i alle aldre at flytte hertil. Her er en god skole, børnehaver og fritidsaktiviteter, gode butikker samtidig er der et fantastisk ældremiljø i byen og et meget aktivt foreningsliv. Hvis man skal sige noget, der måske mangler lidt i Egtved, så er det lidt for den unge målgruppe i alderen 18-25 år, men det er nok en problematik, som stort set alle byer, udover de store, kender, mener Anne Marie Hansen.

- Ja, i Egtved kan man bo tæt på det hele og så alligevel midt i alt det grønne, hvor der er fred og ro. Det er ret fantastisk, konkluderer Søren Hansen.

Huset er omgivet af en stor næsten parklignende have, som de nyder at tilbringe tid i. Når Søren Hansen trænger til at koble af efter en lang dags arbejde, nyder han at køre rundt på havetraktoren og slå græsset. Foto: Mette Mørk
Søren, Anne Marie og Martin Hansen faldt hurtigt til i Egtved, blandt andet takket være den varme velkomst de oplevede. Foto: Mette Mørk
Selvom ejendommen ligger lige i udkanten af Egtved by, kan man tydeligt mærke den landlige idyl. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce