Annonce
Egtved Posten

Tim bygger arena til middelaldersport i svinestalden: Jeg vil aldrig flytte herfra

Tim Munch Sørensen er sammen med sin kone og deres tre børn faldet godt til på Kærbøllingvej øst for Bredsten efter fem år på adressen. Hans familie og barndomsvenner bor lige i nærheden, og naturen fåes ikke meget pænere herhjemme, end i området, hvor han bor, mener han. Han er født i Nørre Vilstrup og har boet i både København, Vejle og Odder, men det er her, han hører til. Foto: Mette Mørk
Familie, venner, naturen og en stor arena til middelaldersport i en nedlagt svinestald er de kroge, der får Tim Munch Sørensen til aldrig at ville se sig om efter andre bopæle end på Kærbøllingvej øst for Bredsten. – Her finder jeg ro og fred, siger den firedobbelte danmarksmester i middelaldersport iklædt rustning og tunge våben.
Annonce

Bredsten: På Kærbøllingvej ligger en landejendom, hvor der i øjeblikket bliver anlagt en kampplads – nærmere betegnet en arena til middelalderkampsport i en tom svinestald.

I stuehuset bor den firedobbelte danmarksmester i middelaldersport, 38-årige Tim Munch Sørensen, med sin kone og parrets tre børn.

Han er født og opvokset i Nørre Vilstrup, hvor hans far stadig bor den dag i dag.

For nogle år tilbage har Tim Munch Sørensen også prøvet at bo i de større byer som København og Vejle og sammen med svigerfamilien i Odder.

Men de seneste fem år har han og familien boet på Kærbøllingvej, hvor rødderne har fået godt fat i ham, hvilket er skyld i, at han nødigt vil flytte fra sin bopæl, som tingene er nu.

- Min omgangskreds er jo hernede i en radius af fem kilometer. Både min familie og mine venner, som jeg har kendt altid, er lige her. Dem vil jeg ikke forlade igen. Og i København er der desuden for mange mennesker. Det er herude, jeg finder ro og fred, fortæller Tim Munch Sørensen.

Også naturen, der omfavner Bredsten og omegn, er noget af det særlige, som får Tim Munch Sørensen til at blive, hvor han er.

- Her er jo en modbydelig smuk natur. Jeg glemmer aldrig, min far engang sagde: ‘Se, hvor er her egentlig flot’, mens han kiggede på bakkerne og skovstykkerne. ’Ja, det er godt med dig, gamle mand’, tænkte jeg dengang, men nu er jeg altså selv begyndt at sige som den gamle, fortæller Tim Munch Sørensen og griner.

- Dengang mine venner og jeg endnu ikke havde kone og børn, gik vi drenge ture hver sommer i 17 år i steg langs Haraldskær vandrestierne, hvor vi medbragte en trækvogn med forplejning. Så overnattede vi i Bindeballe. Da vi blev ældre, blev der med tiden smidt et par kasser bajere på trækvognen. Flere af de gamle venner bor stadig i området.

Her er jo en modbydelig smuk natur. Jeg glemmer aldrig, min far engang sagde: ‘Se, hvor er her egentlig flot’, mens han kiggede på bakkerne og skovstykkerne. ’Ja, det er godt med dig, gamle mand’, tænkte jeg dengang, men nu er jeg altså selv begyndt at sige som den gamle.

Tim Munch Sørensen

Annonce

Håb om mere middelaldersport

Tim Munch Sørensen er tidligere køkkenchef, men arbejder i dag som murerarbejdsmand i Jelling.

Han er ved siden af sit arbejde ekstrem passioneret omkring alt det, der har med middelalderen at gøre - alt lige fra middelaldermarkeder på Spøttrup Borg til tvekampe med tunge sværd, skjolde og økser iført en 16 kilo tung rustning.

Han er medlem af klubben Hanse Tropperne under Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning, som deltager i nationale og udenlandske turneringer, hvor der bliver kæmpet på livet løs riddere imellem – ikke kun ved at prikke til hinanden med skumgummivåben, men derimod ved at slå konkurrenterne på kroppen med sværd, hamre og økser af metal.

Kort sagt bliver sammenhold, koordination, styrke og vilje testet i denne særlige form for kampsport, der er meget udbredt i Østeuropa.

- Jeg har dyrket boksning og karate, men middelaldersport passer ligesom bedre til mig, fordi det får adrenalinen til at pumpe og opliver mig. Men efter noget tid i sporten, skal kroppen, og særligt hovedet, have tid til at hvile sig, siger Tim Munch Sørensen, der er på landsholdet i den hårdføre disciplin.

Og udover familie, vennerne og naturen, så er det igangværende byggearbejde i grisestalden med til at forstærke Tim Munch Sørensens ønske om at blive, hvor han er.

- Vi er ved at fylde hullerne under spalterne i grisestalden op med sand, som til sidst skal udgøre en ni gange 16 meter stor arena til middelalderkampsport. Udover det, laves der en løbebane rundt langs væggene, som på en atletikbane, samt en 140 kvadratmeter stor træningsarena med motionsredskaber og sandsække, siger Tim Munch Sørensen.

Han har deltaget i turneringer i hovedsageligt Østeuropa, men også i Spanien. Dog er det svært at få de gamle venner med på den vogn.

- Mine barndomsvenner mener, at sporten er for voldsom, så de stopper som regel efter kort tids deltagelse. Vilstrupdrengene er en anden type mennesker, end de kampvenner, jeg senere har fået, fortæller han.

Annonce

Bor i knudepunktet

Landejendommen på Kærbøllingvej ligger ifølge Tim Munch Sørensen meget centralt i forhold til at tiltrække dem, der fremover kunne tænke sig at benytte den kommende kamparena i den gamle svinestald.

- Min adresse er et knudepunkt, hvor flere af medlemmerne fra Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning mødes, inden vi alle drager videre til turneringer i udlandet. Nogle kommer helt fra Fyn og Holstebro. Landsholdet mødes også her, inden turen går videre, siger Tim Munch Sørensen.

Tim Munch Sørensen og hans kone og tre børn bruger meget af fritiden i middelalderens tegn, som når de i deres ferier tager på middelaldermarkeder.

- Det er for mig og familien en slags camping med tema, hvor vi bor, spiser og lever som for 1000 år siden. Der er en fantastisk stemning på markeder som Festival of Slavs and Vikings in Wolin i Polen og Bispens Marked på Spøttrup Borg, som vi tidligere har brugt ferierne på, siger Tim Munch Sørensen.

Tæt på Egtved-egnen

I denne uge har Egtved Posten og Vejle Amts Folkeblad udgivet tillægget ”Tæt på Egtved-egnen”. Her kan du læse særlige historier om mennesker, der holder af at bo på egnen. De fortæller om sig selv, og de fortæller, hvorfor de bor eller arbejder lige præcist her.
Denne artikel er en del af dette tillæg.

Tim Munch Sørensen er medlem af klubben Hanse Tropperne under Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning, som drager ud til nationale og udenlandske turneringer i primært Østeuropa. Her handler det om at slå modstanderne ned med svær og økser i en sportsgren, der ikke er for sarte sjæle. Foto: Mette Mørk
Den første ridderrustning, Tim Munch Sørensen havde tilbage i 2015 vejede dengang 45 kilo. I dag vejer hans rusning 16 kilo, da flere del er af titanium. Prisen for en rustning kan løbe op i flere tusinde kroner. Foto: Mette Mørk
Tim Munch Sørensen har vundet danmarksmesterskabet i middelaldersport fire gange i perioden 2016-2019. - Jeg har en ro og erfaring, som mange af de unge modstandere ikke har. Det er nok det, der gør, at jeg formår at vinde mine tvekampe. Foto: Mette Mørk
Tim Munch Sørensens kone syr kjoler i middelalder- og vikingestil, som familien sælger på diverse vikingemarkeder, hvilket de bruger mange af deres ferier på. Foto: Mette Mørk
Engang gik Tim Munch Sørensens vægt ned fra 120-107 kilo i løbet af en turnering i udlandet. Man taber nemlig meget vækse i kampens hede, når slagene kommer fra nær og fjern. Og i middelaldersport puffer man ikke kun til hinanden, men man slår derimod i gennem. Foto: Mette Mørk
Tim Munch Sørensen er tidligere køkkenchef, men fik under coronakrisen arbejde som murerarbejdsmand i Jelling, da der ikke var meget at give sig til i restaurationsbranchen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce