Annonce
Egtved Posten

To advarsler var ikke nok: Nu lukker Egtvedpigens Fodspor

Vandreruten “Egtvedpigens Fodspor” bliver midlertidigt lukket - ruten er simpelthen kvalt i sin egen succes. Foto: Vejle Kommune
1000 gæster på én dag - det er mere, end naturen og naboerne kan holde til. Vejle Kommune lukker derfor vandreruten “Egtvedpigens Fodspor”, mens rutens fremtid overvejes.

Vejle Ådal: En venlig henstilling og et gult kort var ikke nok. Nu hiver Vejle Kommunes naturforvaltning det røde kort op af lommen og smider alle gæster ud af den nye vandrerute “Egtvedpigens Fodspor”.

Den 14 kilometer lange rute, der snor sig gennem den smukke Vejle Ådal, blev indviet tidligere i år. Den skulle både skabe fokus på de store naturværdier i ådalen og på 100-året for fundet af Egtvedpigen - et af vores bedste bronzealderfund.

Men Egtvedpigens Fodspor er ved at blive kvalt i sin egen succes. Vandringskvinder og -mænd stimler til i helt uforudsete mængder.

Annonce

Naturen og naboerne bliver slidt, og der opstår parkeringskaos på småvejene i området. Det fik Vejle Kommune til helt officielt at bede folk holde sig væk - hele to gange før påske.

Men det er ikke nok, oplyste Vejle Kommune i en pressemeddelse sent tirsdag aften.

1000 gæster på én dag

- Der er opstået et uforudset stort slid på naturen på grund af det store antal vandrere. Ruten er ikke dimensioneret til så mange brugere, som vi har oplevet, og vi kender ikke konsekvenserne for den natur, vi skal passe på, fortæller Klaus Enevoldsen, der er afdelingsleder i Natur & Udeliv i Vejle Kommune, i pressemeddelelsen.

Ifølge Vejle Kommune fortæller beboere i området om dage i påskeferien med mere end 1000 vandrere på ruten.

- Vi kan kun beklage, at vi ikke havde kalkuleret med denne ekstraordinære udvikling. Vi har dog op til og under påskeferien lavet nye tiltag, hvor vi har opfordret til at udsætte besøget og vælge andre udflugtsmål. Vi har leveret masser af information om regler for færdsel i naturen, sendt p-vagter ud og lavet skiltekampagne i området, siger Klaus Enevoldsen.

Annonce

Toiletpapir i naturen

Han må dog konstatere, at det ikke har haft den nødvendige effekt.

- Vores rute passerer igennem privatejede områder, hvor flere lodsejere har oplevet problemer med løse hunde, kaosparkering, færdsel uden for stierne og folk, der træder af på naturens vegne og blot efterlader deres tørrepapir i naturen, fortæller Klaus Enevoldsen.

Nu skal sporet repareres, og kommunen vil sammen med lodsejerne undersøge, om dele af ruten skal lægges om.

Klaus Enevoldsen oplyser, at sagen vil blive taget op på det kommende møde i byrådets natur- og miljøudvalg.

Annonce
Egtved Posten

Klinikassistenter har fået eksamensbevis - forbilleder har fået medalje

Annonce
Egtved Posten

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med et helt andet publikum: Først skal Bobby dog lige noget

Annonce
Egtved Posten

Egtvedpigens Dag på Egtved Museum var atter en gang en succes

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Valg og fravalg

Egtved Posten

19 meter høj silo forvandlet til farverigt kunstværk: Nu håber Rolf og Jerlev, at det bliver filmet fra helikopter til juli

Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Annonce