Annonce
Egtved Posten

To velbesøgte coronatestdage i Ågård Forsamlingshus

De to seneste torsdage har Ågård Forsamlingshus lagt hus til coronatestning. I sidste uge var borgmester Jens Ejner Christensen lige en tur forbi Ågård for at besøge det velbesøgte teststed. Privatfoto: Lars Schmidt
De to seneste torsdage har der været mulighed for at blive testet for coronavirus i Ågård Forsamlingshus. Begge gange var meget velbesøgte, og det glæder lokalrådsformanden.

Øster Starup: En lille vatpind i først det ene næsebor og så det andet. Og halv time efter har man svar på, om man er smittet med Covid-19 eller ej.

I Ågård har man de to seneste torsdage kunne blive kviktestet i Ågård Forsamlingshus. Begge dage fra klokken 15-19, så det passede med, at mange kunne nå forbi efter arbejde.

Det er Øster Starup Sogns Lokalråd, der havde taget kontakt til Vejle Kommune med forslaget om at tilbyde testning i Ågård, og det forslag bakkede kommunen hurtigt op om. Og til lokalrådets glæde bakkede de lokale også godt op om muligheden for at blive coronatestet i Ågård Forsamlingshus.

Første torsdag lagde cirka 200 mennesker vejen forbi for at blive testet. På et tidspunkt var køen faktisk så lang, da der måtte kaldes ekstra personale til Ågård, så der kunne åbnes endnu et testbord.

I torsdags blev der justeret på nogle ting.

- Vi lavede lidt om, så man skulle ind ad bagdøren i stedet og sat afstandsmærker på gulvet i to rækker, så man kunne stå indenfor og vente og stadig holde god afstand - det viste sig at være heldigt nok, når det nu regnede torsdag, fortæller Else Iversen.

Denne dag blev 170 mennesker testet - knap så mange som ugen før. Men Else Iversen er stadig meget tilfreds.

- Carelink (der stod for testningen, red.) var også meget positivt overrasket over, at der kom så mange, siger hun.

Annonce

Det kilder lidt i næsen

Den store interesse for at blive testet i Ågård har medført, at det nu er arrangeret, at man også de to kommende torsdage, 18. og 25. marts, kan blive testet i forsamlingshuset. Begge gange i tidsrummet 15-19.
Her håber Else Iversen og lokalrådet, at der også vil være god opbakning.

- Jeg håber, folk har fået en fornemmelse af, at det ikke er så slemt at blive testet med de nye hurtigtests, der ikke skal så langt om i næsen. Man får livet støvet begge næsebor af med vatpinden, og det kilder da lidt, men jeg synes nu, er rimeligt nemt at have med at gøre. Og så er det jo dejligt at få at vide, at man er negativ, lyder det fra Else Iversen, som selv har prøvet at blive testet med de korte pinde.


Der er jo et højt smittetryk i både Vejle og Kolding, det kan vi ikke komme udenom. Men det gælder heldigvis ikke her ved os, kan vi konstatere.

Else Iversen, lokalrådsformand


- Der er jo et højt smittetryk i både Vejle og Kolding, det kan vi ikke komme udenom. Men det gælder heldigvis ikke her ved os, kan vi konstatere, siger Else Iversen.

Forrige torsdag blev ingen ud af de cirka 200 testet positiv. Else Iversen har dog ikke fået nogen endelig tilbagemelding om testresultaterne fra i torsdags, men hendes umiddelbare indtryk er, at der heller ikke her blev taget positive prøver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce