Annonce
Egtved Posten

Troels Eriksen: Vi skal blive endnu bedre til at vise, hvad vi har at byde på

I disse uger, vil avisen lade dig, kære læser, komme tættere på de mennesker, der frivilligt og med stor entusiasme arbejder for din by. Medlemmerne af Egtved Udviklingsråd er valgt blandt byens borgere og foreninger på den årlige generalforsaml

Annonce

Troels Eriksen er 51 år gammel og han er gift med Henriette. Parret har boet i Egtved siden 2003 med deres tre sønner.

- Eskild bor nu i Århus med sin norske kæreste Nikoline, Tore bor også i Århus i bofællesskab med tre efterskolevenner, og så har vi Valdemar der går i syvende klasse på Egtved skole, lyder det fra Troels Eriksen. Og han fortæller videre;

- Henriette og jeg har kendt hinanden siden gymnasietiden på Tørring Gymnasium, så vi har været heldige at have haft et langt ungdomsliv sammen, hvor vi vi har boet i både Århus og Odense. Vi har altid benyttet enhver lejlighed til at rejse, og har haft fantastiske opleverser på interrail i Europa, drueplukning i Frankring, arbejdet på børnehjem i Skotland og længere ophold i USA, Asien og Grønland.

At det netop blev Egtved, vi faldt for, var lidt af en tilfældighed, men mest af alt var den smukke natur og mulighed for at få en storparacel med plads til hobbydyr det afgørende. Samtidig faldt vi for byens størrelse, skolen og den trygge ramme for os som familie.

Troels Eriksen bruger meget af sin tid i lægehuset, men han er også fast læge på Ågård Plejecenter, hvor han arbejder i lægevagten en gang om ugen. I fritiden nyder han at læse, gå ture og bruge tid i haven, hvor familien dyrker hovedparten af de grøntsager de spiser. I ferierne nyder de især at være i Sverige, hvor de i mange år har haft en ødegård sammen med nogle venner.

Hvad er din relation til at være en del af udviklingsrådet?

Jeg har været med i udviklingsrådet i tre år og det har været super spændende med samarbejde og inspiration fra mange engagerede og iderige lokale ildsjæle.

Egtved har "medvind" i disse år og der sker mange fanstiske ting med ny hal, svømmehal og planer om nyt besøgscenter ved Egvedpigens grav. Men der er også gang i mange mindre synlige initiativer. Det er ikke kommet af sig selv. Mange har arbejdet meget hårdt for at få ting til at ske. Det har jeg stor respekt for.

Hvad er grunden til, at du er engageret i Egtved Udviklingsråd?

Det er vigtigt at engagere sig lokalt, og jeg oplever, at det faktisk nytter at bidrage. Udviklingsrådet har igennem mange år fået ting til at ske lokalt ved blandt andet at sikre et godt samarbejde foreningerne imellem og især i samarbejdet med Vejle kommune.

Hvad tænker du er vigtigt er gøre en indsats for, når vi taler udviklingen af Egtved? Hvor drømmer du om at bringe Egtved hen?

Der er flere og flere der får øjnene op for de muligheder der er i Egtved, men vi skal nok blive endnu bedre til at vise, hvad vi har at byde på. Jeg ser i mit arbejde, at der er en del nytilflyttere der kommer langvejs fra, og især ser jeg en voksende gruppe fra Østeuropa. Desuden kommer der en del seniorer til byen der nyder nærheden, og nok især tilbuddene på Egetoft. Jeg tænker, vi kan blive bedre til at blive mere tydeligt imødekommende og aktivt invitere folk med til at deltage i alle de aktiviteter, byen har at byde på. Vi er i Udviklingsrådet så småt ved at sætte et nyt sundhedsprojekt i gang, hvor vi netop vil prøve at se det i et bredere perspektiv, og hvor samvær og fællesskab er i fokus.

Hvad er fordelene ved Egtved som by?

Vi faldt for det nære og den smukke natur. Det er fantastisk at have børn i Egtved, da det er en tryg by, de kender hurtigt stort set alle og kan cykle til de mange tilbud der er i musikskolen, spejder- og idrætsforeningen.

De fem skæve

Hvad er din livret? Jeg elsker mad. Engang var min livret helt sikkert indisk mad - for eksempel butterchicken, men de seneste år har vi været med i Egtved kogræsserlaug og får hvert år nye forsyninger af lækkert kød. Så en lækker steak, bearnaisesovs og et glas rødvin er toppen.

Har du en yndlingsfilm?

I min ungdom så jeg "De 10 bud" af den polske instruktør Kieslowski og den åbnede mine øjne for smalle og skæve film. I august er der hvert år kortfilmsfestival i Odense og det er noget jeg glæder mig til.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Mælk - til kaffen og til havregrynen.

Har du en yndlingsfugl?

Jeg er vokset op på landet og elsker alle fuglene på foderbrættet. De sidst 20 år har vi haft høns i haven. Det er fantastisk hyggeligt. De giver æg til morgenbordet og tateletter er heller ikke værst. Hvert forår får vi kyllinger, hvilket er et lille mirakel hver gang.

Hvad vil du helst bruge dine søndage på?

Engang elskede jeg at sove længe, men nu vågner jeg tidligt og glæder mig til en kop kaffe og et par timer med avisen. Vores yngste dreng spiller håndbold og synger i kor om søndagen, så efter at have nydt det, ville en søndagstur til Århus med besøg hos vores to ældste drenge være skønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Egtved Posten

Klumme: Hvad drømmer du om?

Annonce