Annonce
Egtved Posten

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Det er lykkedes at finde frem til den primære årsag til det store vandspild hos Egtved Varmeværk. Nemlig en styreteknisk fejl, som har været skyld i et overløb. Det er nu rettet. Genrefoto
I foråret opdagede man på Egtved Varmeværk et spild af varmt vand på op mod 5000 liter i døgnet. Nu er den primære årsag fundet i form af en styreteknisk fejl.

Egtved: Det har uden tvivl givet anledning til undren og spekulationer hos Egtved Varmeværk, da varmeværket i foråret konstaterede et højt spild af vand.

- Normalt accepterer vi et spild på op til to kubikmeter, svarende til 2000 liter, i døgnet, men den seneste måned har vi i gennemsnit haft et spild på fem kubikmeter, altså cirka 5000 liter i døgnet. Det tyder på et brud et eller andet sted, og det skal vi have fundet, lød den dengang fra varmeværkets bestyrelsesformand Anders Rønshof.

Derfor bad varmeværket kunderne om hjælp til at finde ud af, hvor et eventuelt brud kunne være. Ligeledes blev der gennemført blandt andet termofotograferinger for at forsøge at finde frem til årsagen til det store vandspild.

Annonce

Men den største synder har vist sig slet ikke at være et brud på nogle af de mange kilometer rør. Derimod skyldes det meste af vandspildet overløb mellem nogle af varmeværkets tanke.

- Der er tale om en styreteknisk fejl, som har betydet, at der af og til kunne løbe vand over, indtil vi fik niveauerne styret ind, forklarer driftsleder ved Egtved Varmeværk, Leif O. Rasmussen.

Der er tale om en styreteknisk fejl, som har betydet, at der af og til kunne løbe vand over, indtil vi fik niveauerne styret ind.

Leif O. Rasmussen, driftsleder

Termofotograferer regelmæssigt

Vandspildet skyldes dog ikke kun overløbet. Ved seneste termofotografering i slutningen af oktober blev der også spottet nogle steder, der nu skal undersøges nærmere.

Der er siden foråret blevet termofotograferet flere gange, men det er slet ikke uvant for Egtved Varmeværk at gennemføre den type undersøgelser.

- Vi termofotograferer normalt også som en del af den almindelige drift hvert andet eller tredje år for at holde øje med rørene. På den måde kan vi ofte nå at finde steder, der skal undersøges, inden der løber en masse vand ud under vejen, og det pludselig bliver dyrt at udbedre, forklarer driftslederen, der samtidig sender en tak til alle de kunder, der især i foråret henvendte sig med input til opklaring af vandspildet.

Annonce
Egtved Posten

Dødsfald: Ernst er gået bort

Annonce
Egtved Posten

Planer for stort besøgscenter ved Egtvedpigens Grav droppet: Nu vil styregruppe have nye idéer på banen

Annonce
Egtved Posten

Ny udvalgsformand om elevflugt fra lille skole: 'Der skal handles nu, ellers dør skolen bare en stille død'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Lille skole er ramt af elevflugt, og lukning truer: 'Det her er alvorligt, og vi er nødt til at handle nu'

Egtved Posten

Klumme: Rimelighed i fællesskabet

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Egtved Posten

På café i en smart bybil for Mokkaens skyld

Egtved Posten

Jane og Brian modtog i december Årets Skulderklap i Vorbasse

Egtved Posten

Konferencecenter måtte afskedige godt hver femte medarbejder: Et år senere er medarbejdertallet tilbage på niveau

Annonce