Annonce
Egtved Posten

Udendørs corona-træning boomer i Egtved

Hos Egtved IF Motion glæder de sig over, at mange har taget godt imod deres tilbud om udendørs corona-træning. Her er det Jumping Fitness der gives gas til. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Hos Egtved IF mærkes meget stor interesse for corona-træning ude under den blå himmel. De mærker, at mange har brug for at komme i gang med at motionere i fællesskab.

Egtved: - At mange længe har længtes efter at få bevæget sig i denne sære coronatid, ikke mindst i fællesskab med andre, er noget de mærker hos Egtved IF Motion, som for nyligt har sat gang i udendørs coronatræning, hvor de tilbyder både Jumping Fitness og Cross Gym. Også løbeklubben, som løbende har holdt gang i hjulene her under corona, mærker stor interesse.


Jeg er virkelig glad for, at se, at så mange har tilsluttet sig de tilbud, vi har startet op udendørs

Mia Hougaard, Motionsudvalget Egtved IF


- Jeg er virkelig glad for, at se, at så mange har tilsluttet sig de tilbud, vi har startet op udendørs, lyder det fra Mia Hougaard der er en del af Egtved IF Motions udvalgsgruppe, der videre forklarer, at det er vigtigt for foreningen at kunne gribe de muligheder der byder sig, frem for at lade sig begrænse i denne coronatid, hvor blandt andet Motionsafdelingen ikke har kunne holde åbent indendørs for deres medlemmer.

Annonce

Hop, hop, hop

Blandt de tilbud, som man nu kan deltage i ved udendørs coronatræning, er Jumping Fitness. Her fyrer holdets to entusiastiske instruktører Josefine Koch Thomsen og Pia Kiilskov Nielsen op under deltagerne på små runde trampoliner til musik med masser af tempo og glade rytmer hele to gange om onsdagen.

Josefine Koch Thomsen og Pia Kiilskov Nielsen er mestrer i at sætte gang i løjerne ved Jumping Fitness, hvor man i løbet af en time i den grad får gang i pulsen og musklerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det er dejligt at være i gang igen. Det er selvfølgelig lidt anderledes, når det er udendørs, og det er jo ikke helt varmt herude endnu, men den varme får vi hurtigt bevæget os frem til, når først vi er i gang, fortæller de to instruktører. Begge har særlige certifikater til at træne under konceptet Jumping Fitness, som er af Tjekkisk herkomst og har eksisteret i Danmark i nu seks år.

Der er plads til otte deltagere på begge hold, og glæden ved at træne sammen med andre ude i den friske luft kan både ses og høres blandt holddeltagerne.

- Alle er velkomne til at komme og være med, og så er det faktisk ret nemt at komme og prøve det af. Lige nu, her under corona, betales der ikke medlemskab til Motion, så man betaler hver gang blot 25 kroner via MobilePay, hvilket jo er nemt og uden for mange forpligtelser, fortæller Mia Hougaard, der samtidig forklarer, at holdene ved udendørs Jumping Fitness er af en størrelse der gør det muligt for instruktørerne at kunne give god kvalitetstræning til alle deltagere.

Mia Hougaard fra Egtved IF Motion synes det er vigtigt, at man gør alt for at se muligheder, frem for begrænsninger her under corona. Og derfor glæder det hende meget, at så mange har taget deres udendørs træningstiltag til sig i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hos Cross Gym, hvor der er træning tirsdag, torsdag og lørdag, er der også kommet rigtig godt i gang udendørs ved hallen. Og også her bydes der velkommen til nye medlemmer, som skulle have lyst til at komme i gang med at bevæge sig i den friske luft sammen med andre.

Annonce

Løbeklubben blomstrer

David Stoltenberg er instruktør og træner hos Løbeklubben, og også her mærkes den store glæde der er ved både at kunne motionere og mærke et fællesskab med andre.

- Løbeklubben har eksisteret siden januar 2020, og stille og roligt er den vokset med medlemmer. Det er vigtigt for os, at der er plads til alle. Her er vi både forskellige med alder, køn og vægt, og på de dage, hvor vi træner, har vi altid delt op i to hold. Det ene hold løber fem kilometer og det andet løber 10 kilometer, fortæller David Stoltenberg.

Løbeklubben i Egtved er blomstret under corona-krisen. Her er plads til alle aldre, køn og former. God motion, samvær og hygge vægtes højt. Privatfoto

I samme åndedrag forklarer han, at Løbeklubben har været i gang med det antal løbere, som det har været tilladt i forhold til corona-reglerne - i de perioder, de har måtte løbe sammen. Og nu er der endelig åbnet op for, at flere kan løbe sammen - og plads til flere, er der altid.

- Vi vil rigtigt gerne have flere med i vores Løbeklub, og man skal ikke være bange for at man for eksempel skulle være en klods om benet for de andre, for her tager vi hensyn til alle. Både til de som ikke løber så langt eller hurtigt, og til de, som gerne vil løbe mere almindeligt og måske længere, og så er der også plads til at få snakket undervejs, og også nogle gange gå lidt, hvis der er behov for det. Det er vigtigt for os, at vi rummer alle, tilføjer instruktøren.

Når man er en del af Løbeklubben inkluderer det også udflugter, foredrag, trail-ture, løbeture andre steder i landet og socialt samvær for de som har lyst til det. Privatfoto

Når man er en del af Løbeklubben får man også mulighed for at deltage på forskellige ture og for eksempel trail-løb rundt i landet. Foredrag om løb og motion plus gode råd om løbetræning, sko og mere til - er også noget af det, man får som en del af medlemskabet.

- Og så kan jeg bare mærke, hvordan det betyder meget for vores deltagere at kunne komme ud og røre sig og være sammen med andre i denne her tid med corona og meget hjemmearbejde. Det er virkelig godt for mange, siger David Stoltenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce