Annonce
Egtved Posten

Udvekslingsstudent fra USA i Vester Nebel

Orie Lindler, udvekslingsstudent fra USA, har boet en periode i Vester Nebel. Privatfoto
En stolt og glad Orie Lindler modtog fredag 19. juni sit prøvebevis i Dansk Kultur fra Rosborg Gymnasium. Han fortalte på flydende dansk og fik med et 10-tal en velfortjent tilbagemelding på et års arbejde.
Annonce

Vester Nebel: Orie Lindler, USA kom til Egtved Rotaryklub i august 2019 med forventning om gerne at ville se Europa og herunder selvfølgelig ikke mindst Danmark. Han havde selv taget initiativ til at blive udvekslingsstudent, og havde blandt andet valgt Danmark, fordi han havde hørt, at de er så glade og lykkelige i Danmark. Og som han fortæller, er han ikke blevet skuffet, - tværtimod.

Orie er 16 år og har to søstre og er vokset op i en kernefamilie i hovedstaden Columbia i South Carolina. Hans far har godt job i en bank og moderen har egen gaveforretning. Som han fortæller, havde han en god solid platform at stå på, inden han drog ud ”i verden”. Han havde aldrig før været i Europa, og han undrede sig i starten over, at det virkede som om, at mange danskere var reserverede og indelukkede. Det indtryk blev dog i løbet af opholdet ændret en del. Når man kender danskerne, og man ”bare” begynder at snakke med dem, vil de jo gerne tale med en, fortæller Orie. Noget andet helt anderledes, var at skulle køre med bus til skole, noget Orie aldrig før har prøvet, og så at spise rugbrød.

Skolegangen og ungdomskulturen er, som Orie fortæller, helt forskellig fra USA. I South Carolina vælger man fag på forskellige niveauer og er derfor ikke tilknyttet en klasse. Man skifter hele tiden hold og får derved mange forskellige kontakter til kammerater. Det oplever Orie som en fordel. Til gengæld ville han ønske, at forholdet til lærerne var som i Danmark. Der er en mere afslappet atmosfære, og lærerne ”ser” eleverne som selvstændige og uafhængige personer. Et spørgsmål, som Orie har fået mange gange er, hvordan han ser på unges festkultur og dermed også unges meget store forbrug af alkohol. Orie fortæller, at det har været svært at begå sig i denne helt anden kultur, specielt i starten. Det er, som han siger, fint med en øl eller to, men han ønsker ikke hele den danske ungdomskultur eksporteret til USA.

Orie har boet hos tre værtsfamilier, sidst hos familien Søeberg i Vester Nebel, som har Elkærholm. Det har, som Orie fortæller, været meget spændende at møde tre forskellige familier, og han er blevet taget godt imod hos dem alle. Hos familien Søeberg har han boet under Corona-tiden, og da de har en søn, Erik Søeberg, som var udvekslingsstudent i Indien og som grundet Corona kom hjem før tid. Der været rig mulighed for at være sammen og tale dansk, lave mad fra South Carolina og hjælpe til med det praktiske arbejde. Ories favorit hjemmefra er rejer med majsgrød.

Det helt afgørende for Orie er, at han gennem sit ophold har udviklet sig personligt og er blevet meget mere uafhængig. Han er også blevet god til at tage egne beslutninger og har fået mod til at henvende sig til folk og begynde at tale med dem. Som han siger bliver det spændende at komme tilbage til sin familie. Hvad mon de siger til at få en moden ung mand hjem igen. Jeg må nok hellere lige tale med dem om det, fortæller Orie, mens han smiler. Orie er taknemmelig over at have fået mulighed for at rejse med Rotary.

Counsellor for Egtved Rotaryklub, Ole Sørensen fortæller, at ansøgningerne snart skal sendes, hvis nogle ønsker at blive udvekslingsstudent i 2021-22. Henvendelse kan ske til Ole Sørensen: ols19568@gmail.com.

Oplysninger om udvekslingsprogram kan findes på: www.rotary.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce