Annonce
Egtved Posten

Ung 23-årig er hoppet ud i drømmen: Mathias har han startet egen tømrervirksomhed

Mathias Biltrup har startet egen virksomhed. Navnet er Biltrup Byg Tømrerfirma. Foto: Jimmi Falkenberg
Mathias Biltrup fra Egtved har altid drømt om at skulle være selvstændig, og han har ligeledes vidst, at han skulle arbejde indenfor håndværkerfaget. Nu har begge dele flasket sig i virksomheden Biltrup Byg Tømrervirksomhed.

Egtved: 1. juni i år skød en ny virksomhed op af Egtveds frugtbare muld. Navnet er Biltrup Byg Tømrerfirma, og mennesket bag er den 23-årige Mathias Biltrup, som ikke blot har sine rødder dybt begravet i Egtved-egnen, men som også har en ambition om, at det er med udgangspunkt i Egtved, at han vil vækste og eksistere i fremtiden.

Ud over at være bevidst om, hvor vigtigt det er for ham at være lokalt forankret, har han, siden han var barn, haft en ret god fornemmelse af, hvilken vej hans arbejdsliv skulle gå.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle være håndværker, og så ligger det nærmest i mit DNA at skulle være selvstændig, lyder det fra den unge iværksætter.

Annonce

For fire år siden blev han udlært tømrer ved Brdr. Larsen og har siden i godt et par år  arbejdet hos virksomheden Tønnes & Ulstrup A/S i Vejle.

Og i forhold til det at blive herre i egen hverdag som selvstændig, er der også en forbindelse til den unge iværksætters ophav.

- Jamen, jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle være selvstændig. Jeg er vokset op med selvstændigt erhvervsdrivende rundt omkring mig. Min morfar var vognmand, og min mor driver sammen med min moster og onkel Sportigan og skobutikken her i Egtved, forklarer Mathias Biltrup, der ikke kunne forestille sig ikke at skulle have sin egen virksomhed.

- Jeg elsker bare, at jeg selv kan bestemme, hvordan mine arbejdsdage skal være. Dét at være selvstændig passer perfekt til mig, konstaterer Mathias Biltrup.

Faglig stolthed

Uddannelsen er på plads. Erfaringen med tømrerarbejdet er der, ambitionerne og initiativerne lige så. Alt sammen udgør den base, som Mathias Biltrup nu bygger videre på i sin virksomhed. Men han stopper ikke der.

Én ting er helt sikker, og det er, at kunderne skal vide, at de altid kan regne med mig; Når vi har lavet en aftale, så overholder jeg den. Sådan er det bare,

Mathias Biltrup, Indehaver af Biltrup Byg

- Én ting er helt sikker, og det er, at kunderne skal vide, at de altid kan regne med mig; Når vi har lavet en aftale, så overholder jeg den. Sådan er det bare, slår Mathias Biltrup fast, og han fortsætter:

- Og så handler det for mig også om at have faglig stolthed og holde fast i det gode håndværk.

Han fortæller videre, at det egentligt er et vidt begreb at være tømrer i dag, fordi man har så mange forskellige områder at være specialiseret på og kan udføre mange former for arbejde.

Annonce

Stor efterspørgsel

- Min ordrebog er allerede fyldt op det næste halve år frem, så lige nu handler det bare om at komme ud og bruge hænderne og være ude hos kunderne. I denne her tid er der stor efterspørgsel på tømrere. Mange vil gerne have lavet noget med træ i deres hjem som lækre gulve, terrasser, vægpaneler, lofter og udestuer, men jeg har også en del opgaver med at lægge tag på huse.

Og han tilføjer:

- Men jeg håber samtidigt, at lokale folk på vil ringe mig og give en ny ung tømrermester muligheden for at komme rundt og hjælpe her på egnen.

Blandt opgaverne, som Mathias Biltrup udfører, lægger han blandt andet gulve, terrasser, opsætter vægpaneler, lofter og udestuer, og tage skal også sættes op. Foto: Jimmi Falkenberg

Mathias Biltrup arbejder både alene, sammen med en anden selvstændig håndværker eller lader sig hyre ind til større projekter.

Selvom hans base er i Egtved, kommer han vidt omkring på opgaver i en radius af omkring 50 kilometer, og ofte kører han med sit mobile værksted i varevognen til Vejle-egnen.

Annonce

Drømmene om fremtiden

Som godt og vel nybegynder som selvstændig kan der være nok at se til med at holde hjulene i gang og hele tiden være et skridt foran. Sådan er det også for Mathias Biltrup, men ikke nok med det så har han også overskud til at se endnu længere ud i fremtiden og lægge planer - helt derude, hvor drømmene ligger.

- Lige nu nyder jeg det hele, som det er. Der er ingen forpligtelser overfor andre end mig selv og min kæreste, og så naturligvis overfor mine kunder, og det er super fedt. Jeg elsker at være ude og bruge mine hænder og få en masse erfaringer og gøre kunderne glade, men jeg drømmer også om, at jeg om en 20 til 30 år har en fem til 10 ansatte, og at jeg til den tid kommer til at bruge tiden på at være arbejdsgiver, at udvikle nyt og lægge planer, lyder det med sikkerhed i stemmen og et stålsat blik fra den unge iværksætter fra Egtved, der både tør have ambitioner og drømme.

Skulle man have lyst til at læse mere om Biltrup Byg Tømrerfirma, kan man finde flere informationer på virksomhedens Facebookside og den nye hjemmeside, som er på vej.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Erik var et prægtigt menneske og en fremragende formidler

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Egtved i lyserødt: Der blev grinet, sunget og tændt lys i brysternes tegn

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Skørt nok: Lette mænd på tynde hjul vil få folk til at valfarte til Øssbyland

Egtved Posten

Betty Rosenlund er kåret til årets frivillige Ildsjæl 2021

Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Egtved Posten

Ung 23-årig er hoppet ud i drømmen: Mathias har han startet egen tømrervirksomhed

Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Egtved Posten

Lokalråd står klar med nyt navn, ny formand, og ny kommunikation: - Det skal være nemt at finde frem til os, lyder budskabet

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Jernalderlandsby er dukket op under nyt udstykningsområde i Egtved

Egtved Posten

Vi har fået en ny hjælper på avisen. Den hedder Eventinfo

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Ny virksomhed i Ågård giver dig klarhed og skønne sager til selvforkælelse

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Gitte Gade om det der sker i næste uge: Det er bevist, at det nytter, og vi kender jo nærmest alle nogen der har været ramt

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Kom indenfor og blive klogere: Kenni har åbnet et showroom i Egtved

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

Annonce