Annonce
Egtved Posten

Ung 23-årig er hoppet ud i drømmen: Mathias har han startet egen tømrervirksomhed

Mathias Biltrup har startet egen virksomhed. Navnet er Biltrup Byg Tømrerfirma. Foto: Jimmi Falkenberg
Mathias Biltrup fra Egtved har altid drømt om at skulle være selvstændig, og han har ligeledes vidst, at han skulle arbejde indenfor håndværkerfaget. Nu har begge dele flasket sig i virksomheden Biltrup Byg Tømrervirksomhed.

Egtved: 1. juni i år skød en ny virksomhed op af Egtveds frugtbare muld. Navnet er Biltrup Byg Tømrerfirma, og mennesket bag er den 23-årige Mathias Biltrup, som ikke blot har sine rødder dybt begravet i Egtved-egnen, men som også har en ambition om, at det er med udgangspunkt i Egtved, at han vil vækste og eksistere i fremtiden.

Ud over at være bevidst om, hvor vigtigt det er for ham at være lokalt forankret, har han, siden han var barn, haft en ret god fornemmelse af, hvilken vej hans arbejdsliv skulle gå.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle være håndværker, og så ligger det nærmest i mit DNA at skulle være selvstændig, lyder det fra den unge iværksætter.

Annonce

For fire år siden blev han udlært tømrer ved Brdr. Larsen og har siden i godt et par år  arbejdet hos virksomheden Tønnes & Ulstrup A/S i Vejle.

Og i forhold til det at blive herre i egen hverdag som selvstændig, er der også en forbindelse til den unge iværksætters ophav.

- Jamen, jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle være selvstændig. Jeg er vokset op med selvstændigt erhvervsdrivende rundt omkring mig. Min morfar var vognmand, og min mor driver sammen med min moster og onkel Sportigan og skobutikken her i Egtved, forklarer Mathias Biltrup, der ikke kunne forestille sig ikke at skulle have sin egen virksomhed.

- Jeg elsker bare, at jeg selv kan bestemme, hvordan mine arbejdsdage skal være. Dét at være selvstændig passer perfekt til mig, konstaterer Mathias Biltrup.

Faglig stolthed

Uddannelsen er på plads. Erfaringen med tømrerarbejdet er der, ambitionerne og initiativerne lige så. Alt sammen udgør den base, som Mathias Biltrup nu bygger videre på i sin virksomhed. Men han stopper ikke der.

Én ting er helt sikker, og det er, at kunderne skal vide, at de altid kan regne med mig; Når vi har lavet en aftale, så overholder jeg den. Sådan er det bare,

Mathias Biltrup, Indehaver af Biltrup Byg

- Én ting er helt sikker, og det er, at kunderne skal vide, at de altid kan regne med mig; Når vi har lavet en aftale, så overholder jeg den. Sådan er det bare, slår Mathias Biltrup fast, og han fortsætter:

- Og så handler det for mig også om at have faglig stolthed og holde fast i det gode håndværk.

Han fortæller videre, at det egentligt er et vidt begreb at være tømrer i dag, fordi man har så mange forskellige områder at være specialiseret på og kan udføre mange former for arbejde.

Annonce

Stor efterspørgsel

- Min ordrebog er allerede fyldt op det næste halve år frem, så lige nu handler det bare om at komme ud og bruge hænderne og være ude hos kunderne. I denne her tid er der stor efterspørgsel på tømrere. Mange vil gerne have lavet noget med træ i deres hjem som lækre gulve, terrasser, vægpaneler, lofter og udestuer, men jeg har også en del opgaver med at lægge tag på huse.

Og han tilføjer:

- Men jeg håber samtidigt, at lokale folk på vil ringe mig og give en ny ung tømrermester muligheden for at komme rundt og hjælpe her på egnen.

Blandt opgaverne, som Mathias Biltrup udfører, lægger han blandt andet gulve, terrasser, opsætter vægpaneler, lofter og udestuer, og tage skal også sættes op. Foto: Jimmi Falkenberg

Mathias Biltrup arbejder både alene, sammen med en anden selvstændig håndværker eller lader sig hyre ind til større projekter.

Selvom hans base er i Egtved, kommer han vidt omkring på opgaver i en radius af omkring 50 kilometer, og ofte kører han med sit mobile værksted i varevognen til Vejle-egnen.

Annonce

Drømmene om fremtiden

Som godt og vel nybegynder som selvstændig kan der være nok at se til med at holde hjulene i gang og hele tiden være et skridt foran. Sådan er det også for Mathias Biltrup, men ikke nok med det så har han også overskud til at se endnu længere ud i fremtiden og lægge planer - helt derude, hvor drømmene ligger.

- Lige nu nyder jeg det hele, som det er. Der er ingen forpligtelser overfor andre end mig selv og min kæreste, og så naturligvis overfor mine kunder, og det er super fedt. Jeg elsker at være ude og bruge mine hænder og få en masse erfaringer og gøre kunderne glade, men jeg drømmer også om, at jeg om en 20 til 30 år har en fem til 10 ansatte, og at jeg til den tid kommer til at bruge tiden på at være arbejdsgiver, at udvikle nyt og lægge planer, lyder det med sikkerhed i stemmen og et stålsat blik fra den unge iværksætter fra Egtved, der både tør have ambitioner og drømme.

Skulle man have lyst til at læse mere om Biltrup Byg Tømrerfirma, kan man finde flere informationer på virksomhedens Facebookside og den nye hjemmeside, som er på vej.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Byrådsmedlem i ny valgkamp: Jeg håber på din stemme til ældrerådsvalget

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Derfor er Skolestien spærret: Nødvendig kloakseparering er i gang

Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Den dag Egtved Skole tog på rejse tilbage i tiden: 300-års fejring af skolelivet i byen blev fejret

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Annonce