Annonce
Egtved Posten

Varmeværket beder om hjælp: Mister tusindvis af liter varmt vand hver dag

Egtved Varmeværk leverer fjernvarme til cirka 975 husstande. Det betyder kilometervis af rør og stikledninger og flere hundrede varmeinstallationer. Et eller andet sted herimellem er der et brud, som giver et stort dagligt vandspil. Nu beder formand Anders Rønshof forbrugerne om hjælp. Arkivfoto: Mette Mørk
Den seneste måned er omkring 5000 liter varmt vand fra Egtved Varmeværk gået til spilde - hver dag. Et eller andet sted må der være et eller flere brud. Varmeværket beder nu alle i Egtved om at holde øje.

Egtved: Egtved Varmeværk sender hver eneste dag tusindvis af liter varmt vand rundt i rør til de cirka 975 husstande, som bliver forsynet fra varmeværket.

Men et sted på de mange kilometer rør, der fører vandet rundt, eller hjemme hos nogle af forbrugerne må der være et brud.

- Normalt accepterer vi et spild på op til to kubikmeter, svarende til 2000 liter, i døgnet, men den seneste måned har vi i gennemsnit haft et spild på fem kubikmeter, altså cirka 5000 liter i døgnet. Det tyder på et brud et eller andet sted, og det skal vi have fundet, siger Anders Rønshof, der er formand for Egtved Varmeværk.

Annonce


Vi har et noget større vandspild end det, vi normalt accepterer. Det tyder på et brud et eller andet sted, og det skal vi have fundet.

Anders Rønshof, formand


Derfor beder varmeværket nu kunderne om hjælp.

- Alle må meget gerne starte med at lytte til deres varmeinstallationer. Hvis det hvisler eller syder, er det et ret godt tegn på, at der er en utæthed. Som udgangspunkt skal fjernvarme være lydløst, forklarer han.

Man bedes ligeledes holde øje med eksempelvis våde pletter på fortovet, eller områder i haven, hvor blomster blomstrer tidligere, end de plejer.

- Den sidste tids megen regn kan dog have været med til at gøre det sværere at opdage et brud, siger Anders Rønshof.

Årsagen skal findes

Men det er vigtigt at finde frem til bruddet, så det kan udbedres. Dels koster vandtabet penge for varmeværket, men samtidig er det spild af vand. Og skulle der stå en utæt varmtvandsbeholder i et hus, kan vandet risikere at gøre skade på hus og ejendele.

- Jeg er umiddelbart ret fortrøstningsfuld i forhold til vores egen rørnet, da det er relativt nyt. Men jeg kan ikke udelukke, at der kan være et lille hul et eller andet sted. Umiddelbart er vores  bud, at der må være en varmtvandsbeholder, der er utæt et eller andet sted, lyder det fra formanden.

Hvis ikke kundernes hjælp er nok til at finde frem til årsagen til det store vandspild, må der yderligere værktøjer i brug.

- Så må vi i gang med termo- eller dronefotografering, men det er ret omfattende. Det fugtige vejr, vi har haft i år, gør det også sværere at lokalisere udendørs brud på den måde. Måske ender vi også med at blive nødt til kortvarigt at lukke for varmen i forskellige bydele for at se, om vi ad den vej kan spore os nærmere ind på, hvor vandtabet sker, forklarer Anders Rønshof og tilføjer:

- Men vi håber, vi kan finde bruddet ved at bede forbrugerne om hjælp.

Hvis man opdager noget, der kan være et muligt brud, bedes man kontakte Egtved Varmeværk snarest på telefon 75 55 11 33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce