Annonce
Egtved Posten

Vilde, vidunderlige, blomstrende Egtved

I Egtved drømmes der også om at blive en blomstrende landsby. Foto: Amin Safaripour on Unsplash
Skal Egtved være en blomstrende by, hvor både det grønne, alle regnbuens farver og biodiversitet er med til at indhylle byen i skønhed og hygge?

Egtved: I forbindelse med, at borgerne kan skrive om deres idéer og drømme på Vejle Kommunes hjemmeside for Byvision Egtved, er der flere temaer i spil. Nogle forestiller sig, at Egtved bliver Danmarks bronzealderby, andre har fokus på naturen og alt det, man kan foretage sig derude, eller at Egtved får et endnu mere unikt handelsliv. Mange har også fokus på, hvordan byen tager sig ud. Er den velholdt nok? Hvordan skal rundkørslerne blive mere spændende? Og hvordan får man Aftensang til at hænge bedre sammen.

Og her kommer blandt andet temaet om Egtved som en blomstrende by i spil.

Skal Egtved måske være en by dekoreret med massevis af blomster? Skal naturen rykke ind i byen?

Annonce

Troels Eriksen skriver på hjemmesiden om Egtved som en grøn og hyggelig oase midt i naturen. Og Maria Sommer forestiller sig en blomstrende landsby:

- Findes der noget mere deprimerende end en kedelig landsby med dertilhørende grim indfaldsvej og grimme rundkørsler? Nej! Egtved bør lade sig inspirere af franske “les villages fleuris”. Det er byer, som pyntes op med et væld af blomster. Rundkørsler bugner af smukke farverige blomster, og hver gadelampe har ampler med blomster, og byen står i et kæmpe flor hver eneste sæson. Byerne i Frankrig tiltrækker tusindvis af turister på grund af deres blomster, og Egtved kan gøre det samme. Egtved kan blive blomsternes hovedstad i Danmark, og sammen med bronzealderkunst kan Egtved gå fra kedelig landsby til blomstrende bronzealderby.

Ikke bare blomsterne kunne have betydning for Egtved, men også biodiversiteten.

Elsa Simonsen drømmer om, at man tænker i biodiversitet omkring Roberthus og andre kommunale ejendomme, og hun forestiller sig, at der plantes vilde blomster, græsser og buske til at fremme bier og sommerfugles levevilkår.

Og næsten det samme gør Charlotte Bredtoft:

- Jeg ønsker mere biodiversitet i Egtved. Sådan at vi er med til at bevare dyre- og insektlivet. Et lille skridt kunne være, at den gamle legeplads bag ved Ørvigvej kunne få lov at vokse vildt men samtidig tilsætte blomsterfrø.

Om det bliver Egtved som en blomstrende by, en oase midt i et mangfoldigt naturområde, en bronzealderby, Egtvedpigens by, et mekka for vandring og cykling eller noget helt femte eller en kombination af flere elementer, vides endnu ikke.

Tidsplan for byvisionen

1. Opstartsmøde (blev afviklet 8. september)

2. Egtvedborgerne indsender idéer / fremtidsscenarier (frem til 1. november)

3. Idéerne samles til en række udviklingsretninger for Egtved

4. Byvisionsmøde 24. november, hvor Egtved-borgerne vælger en udviklingsretning

5. Udkast til Byvision Egtved

6. Egtvedborgerne giver feedback på udkast til byvisionen

7. Byvisionen opdateres

8. Godkendelse i byrådet

9. Handlingsplaner og igangsættelse af projekter

Det er muligt frem til 1. november at indgive sine idéer på hjemmesiden

Man har frem til 1. november kunnet indgive sine drømme, visioner og idéer på hjemmesiden for Byvision Egtved. Næste skridt bliver at udvælge, hvilke temaer Egtved skal have fokus på i det videre arbejde hen mod en faktuel handlingsplan, hvilket vil ske ved et virtuelt borgermøde 24. november. Alle kan tilmelde sig via https://vejle.citizenlab.co/da-DK/projects/byvision-egtved-1/process

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce