Annonce
Egtved Posten

Yvonne har købt den tomme trælast: Hun havde ikke en plan med det, men ønsker at skabe nyt liv

Yvonne Kristensen har købt den forhenværende trælast i Egtved. Nu lader hun alle muligheder stå åbne og hører gerne fra interesserede. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Yvonne Kristensen, indehaver af JK Pavilloner, har lavet en købsaftale med HM Entreprenør A/S. Fra 1. september er hun ejer af Egtveds forhenværende trælast og byggemarked. Om der igen åbner en trælast eller noget helt andet, tredje eller fjerde - det må fremtiden vise.

Egtved: - Jeg tænker, at jeg nok ligner min far mere og mere. Han fik også til tider en pludselig indskydelse, og så købte han for eksempel et gulvfirma eller en travhest. Nu har jeg så købt en trælast på en pludselig indskydelse. Jeg havde på forhånd slet ikke en plan med det, men det virkede simpelthen bare som en god idé at købe den, lyder det fra Yvonne Kristensen.

Hun er indehaver af virksomheden, JK Pavilloner, der er nabo til den forhenværende trælast på Nydamsvej i Egtved. JK Pavilloner blev grundlagt af Jørgen Kristensen, altså Yvonne Kristensens far, for over 30 år siden. Han døde i 2013, og i 2019 gik Yvonne Kristensen fra titlen administrerende direktør til direktør og indehaver.

Og nu har hun altså investeret i naboadressen. For ganske nyligt indgik hun en købsaftale med HM Entreprenør A/S på Nydamsvej 9-15. Overdragelsen sker officielt 1. september. Købssummen ønsker Yvonne Kristensen ikke at oplyse.

Annonce

Men hvad nu

Bygningerne, der gennem flere årtier har rummet byens trælasthandel under flere ejeres hænder, mistede al liv i januar 2020, efter at byggemarkedskæden Stark, der kort forinden havde overtaget stedets seneste byggemarkedsfirma under navnet Sjakk, besluttede, at der ikke længere var potentiale for at drive trælasthandel i Egtved. Til stor ærgrelse for mange af byens handlende og lokale håndværkere.

Yvonne Kristensen ser mange gode potentialer med den gamle trælast. Plads er der i hvert fald nok af. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Siden lukning af byggemarkedet, har bygningerne stået tomme på Nydamsvej. Men det håber Yvonne Kristensen nu at kunne ændre, så der igen bliver liv og aktivitet på stedet. Om end det nok ikke bliver i form af endnu et byggemarked. Eller gør det?

Jeg har fået spørgsmål fra folk i byen, om der nu åbner en ny trælast, og om jeg har lavet aftaler med et nyt byggemarked. Men det har jeg altså ikke.

Yvonne Kristensen

- Jeg har fået spørgsmål fra folk i byen, om der nu åbner en ny trælast, og om jeg har lavet aftaler med et nyt byggemarked. Men det har jeg altså ikke. Jeg hører dog meget gerne fra interesserede, alle muligheder står åbne lige nu, siger Yvonne Kristensen.

Annonce

Masser af potentiale

- Vi har fået råderet over bygningerne nu, så vi er faktisk begyndt at bruge nogle områder derovre som lager for vores egne materialer. Men det er kun en lille del af det, forklarer Yvonne Kristensen, der trods dét, at hun i købsøjeblikket ikke havde nogle konkrete planer med stedet, nu er ret glad for som lokal erhvervsdrivende at kunne være med til at skabe liv i de mange bygninger, som det forhenværende trælast- og byggemarked rummer.

Og ikke mindst, savner hun det liv, som førhen var på Nydamsvej.

- Der er potentiale for rigtig meget godt i bygningerne, tilføjer hun og forklarer videre, at der i bygningerne både er kontorer, kantine, butiksområde, lager - og endda en koldhal til opbevaring - plus store udearealer.

Yvonne Kristensen har købt den forhenværende trælast i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Jeg vil meget gerne høre fra interesserede, som kunne se muligheder i at flytte ind derovre, og samtidig er jeg åben for, at stedet for eksempel kan deles op i flere lejemål. Måske endda der kan skabes en form for virksomhedsfællesskab - lidt ligesom på Roberthus, men alligevel anderledes i forhold til indhold, hvor det her kunne være til noget af det mere pladskrævende og praktiske som en tømrermester, en cykelhandler - og den slags, fortæller Yvonne Kristensen og tilføjer:

- Jeg glæder mig til der kommer gang i "trælasten" igen. Udsigten fra mit skrivebord er jo direkte ned til "trælasten", og det er da sjovere, når der er lidt liv - i stedet for en lukket port.

Om trælasten

I Egtved har man siden 1980, hvor J.E. Clausens Trælast A/S blev til, haft trælast og byggemarked i byen. Først som en del af Byggekram og senere XL-Byg.

Juelsmindegruppen overtog i 2010 forretningen efter John Erik Clausen og skiftede i 2018 navnet og konceptet til Sjakk.

I november 2019 købte Trælasthandel-kæden Stark fire Sjakk-aktiviteterne i Egtved, Ejstrupholm, Hedensted og Give, og valgte at lukke forretningen i Egtved og slå den sammen med Stark-forretningen i Vejle i januar 2020.

Fra 1. september er det Yvonne Kristensen, JK Pavilloner, der er indehaver af den forhenværende trælast og byggehandel. Ejendommen har hun købt af HM Entreprenør A/S, der ejes af Michael Mortensen.

Ejendommen, der gennem årene har rummet trælast med mere, rummer et samlet areal på 8994 kvadratmeter og en bygningsmasse på 2699 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce