Annonce
Egtved Posten

Zenobia deler ny syng-med-musikvideo om sankthans

De tre Egtved-kvinder, (alle tre er født og opvokset i og omkring Egtved, red.) Louise Støjberg, Charlotte Støjberg og Mette Kathrine Jensen Stærk, der tilsammen danner trioen Zenobia, har netop udgivet en ny musikvideo med sangen "Døber, sanger, knægte, flammer". En sankthanssang, som nogle allerede er begyndt at synge om bålet. PR-foto 
Sankthans er lige om hjørnet, hvor mange plejer at nyde fællesskabet, lyset og midsommerdrømme med hinanden. Nu kan man også nyde en sang fra Zenobia.
Annonce

Lokalt: Nu varer det ikke længe, inden vi i Danmark vil samles om store bål ude under den åbne himmel. Her skal synges, bages snobrød og snakkes. En tid og en fejring, der for mange betyder lys, fællesskab og sommer. Sankthans.

Men ligesom så meget andet har været anderledes i år for de fleste på kloden, på grund af, ja, behøver man snart sige ordet... "corona", så kan også fejringen af sankthans for mange blive anderledes i år. Nogle steder gives meddelelser om aflysninger af sankthansfester, imens man andren steder vil mødes med afstand og fejre midsommeren. Og her vil man sikkert synge de gode og sædvanlige sankthansviser, som næsten vi alle kender.

Men, hvad nu, hvis man kunne tilføje en nyere fællessang om sankthans? En sang der er skrevet, komponeret og udgivet af lokale kunstnere? For det er nemlig muligt

Annonce

Zenobia indbyder til sang i ny musikvideo

Mette Kathrine Jensen Stærk har komponeret musikken og Martin Rauff-Nielsen har skrevet teksten til sangen "Døber, sanger, knægte, flammer", en sang der handler om sankthans, dens fællesskabsfølelse, minder, lys, glæde, familier, unge mennesker - og mere til. Den blev færdigsskrevet og komponeret i 2015, og er gennem årene blevet mere og mere brugt som en sang, man kan være fælles om.

- Jeg blev simpelthen så glad en dag vi af vide, at folk faktisk er begyndt at synge vores sang ved sankthansbålet, siger Mette Kathrine Jensen Stærk.

Hun forklarer videre, at det netop er trioens store ønske, at sangen må være en form for fælleseje. En sang man kan synge i fællesskab om sankthansbålet, eller en sang, som man i denne her corona-tid kan synge med på - på afstand, derhjemme foran skærmen. For udover, at man fra zenobias hjemmeside frit kan downloade sangen med tekst og noder, har trioen nu fået skabt en musikvideo, der netop er egnet som en "syng-med"-mulighed.

Annonce

Skabt i maj

Zenobias musikvideo med deres sankthanssang blev skabt i maj måned. Så den er helt frisk og spritny.

- Sangen og videoen er ment som en fællessang, der nu kan opleves og synges, både hver for sig og sammen, men den er også opstået som en del af dét, at vi som musikere gerne vil fortælle alle derude, at vi er her, forklarer Mette Kathrine Jensen Stærk.

Hun fortæller videre, at alle zenobias koncerter på grund af coronakrisen er aflyst frem til 19. september, og at det faktisk bliver til seks måneder uden at de har været ude omkring med deres trio.

Zenobia har udgivet ny sankthanssang. Den kan findes på Zenobias facebookside. Foto: screendump fra Zenobias facebookside

- Og det er altså lang tid ikke at kunne komme ud og spille koncerter. Så derfor er denne her video også vores måde at fortælle, at vi stadig er her. Folk skal jo gerne kunne huske os, tilføjer hun med optimisme i stemmen.

Annonce

Her kan du finde den

På Zenobias Facebookside kan man finde den nye musikvideo og lade den blive en ny del af sankthanstraditionen. Og ellers er det muligt, hvis man læser denne her artikel online, at se den fra dette her link: Døber, sanger, knægte, flammer

Noder til sangen "Døber, sanger, knægte, flammer" fra Zenobia.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Annonce