Annonce
Elbobladet

Åbningsmåned er på plads: Derfor indretter Bog & idé også en Legekæden

Til april indrettes cirka en femtedel af de 350 kvadratmeter Bog & idé i Gothersgade 37 i Fredericia til legetøjsbutik. Legekæden rykker ind, fordi der er plads i markedet efter BR's konkurs, og fordi det skønnes lønsomt på grund af sæsonudsving i legetøjsomsætningen. Foto: Morten Kiilerich
Legekæden rykker ind i Bog & idé af flere årsager. Lego sælges mest sælges til jul, mens litteratur købes hele året. Derfor lønsomt med shop-i-shop.
Annonce

Fredericia: Når Bog & idé nu indretter legetøjsbutik i 12 boghandler i Fredericia og 11 andre byer, er det naturligvis fordi, der er hul i markedet med Toys "R" Us og BR Legetøjs konkurs.

Men også fordi, Bog & idé tror på, det giver mening med to forretninger i én.

Det forklarer administrerende direktør i Indeks Retail, Marianne Lyngby Pedersen. Indeks Retail i Horsens er fælles kædekontor for de frivillige kæder Bog & idé, Boghandleren og Legekæden. Kontoret servicerer dem med blandt andet markedsføring, sortiment og centrallager.

Flere Legekæden på vej

I foråret 2019 åbner Legekæden i Bog & idé i Fredericia, Hørsholm, Kerteminde, Nykøbing Falster, Nakskov, Rødovre, Grenå, Nørresundby, Frederikshavn, Asnæs, Holbæk og Nexø.

I Charlottenlund slås dørene op for en regulær Legekæden - uden Bog & idé.

Herefter er der 40 Legekæden rundt om i Danmark. Der forhandles om beliggenhed for yderligere 10, oplyser det fælles kædekontor, Indeks Retail i Horsens.

Ud over at blande egne kæder har Indeks Retail også Legekæden hos andre kæder. For eksempel Kop & Kande og Meny.

Annonce

Sælger allerede til børn

Omsætningen i en legetøjsbutik er "enorm sæsontung", fortæller Marianne Lyngby Pedersen til Fredericia Dagblad:

- 40-50 procent af årets omsætning tjenes fra sidste uge af november, hvor Black Friday ligger, til og med 23. december.

- I resten af året kan det være svært at være lønsom. Så vi mener, det er en god idé at indrette legetøjsbutik i en boghandel, lyder analysen fra Indeks Retails direktør.

Hun tilføjer:

- I forvejen sælger Bog & idé børnebøger, kreative artikler og alle de her små legetøjsting, som børn kommer og køber, når de skal til børnefødselsdage.

Annonce

Åbner til april

Bog & idé i Fredericia er stor, så der er plads nok, oplyser indehaver, Carsten Bank Friis.

Han vurderer, at en femtedel af den 350 m² store butik omdannes til legetøjsafdeling:

- Det sker så hurtig, vi kan få inventaret, og vi glæder os. Det bliver til april, men den endelige dato er ikke på plads.

- Vi tror også, der skabes synergi, så de voksne får lidt bedre tid til at kigge på bøger, mens børnene går rundt nede ved legetøjet, kommer det fra Carsten Bank Friis.

Annonce

Så stor bliver den

Marianne Lyngby Pedersen fortæller, at Legekæden i Fredericia vil føre mellem 2000 og 2500 varenumre.

Omfanget af Lego er op til en lokal vurdering, og derudover vil man kunne købe alle de populære diller og nye produkter fra tv-reklamerne og kendte legetøjsmærker som Bruder-traktorer og -biler. Schleich-dyr, Playmobil og så videre.

Sådan cirka her kommer Legekæden til at ligge. Bøgerne rykkes lidt tættere sammen, forklarer Bog & idé-indehaver i Fredericia, Carsten Bank Friis. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce