Annonce
Elbobladet

Året, der gik: Olaf bliver genkendt som "manden med den grønne pose"

Olaf Christensen fra Østerby går hver dag en tur i Treldeskoven, hvor han samler affald ind efter skovsvin. Det har han gjort siden 1970'erne. Foto: Peter Friis Autzen
ElboBladet ser tilbage på aviserne fra 2020. I august handlede det blandt andet om en meget standhaftig mand, der rydder op efter skovsvin.
Annonce

Trelde: - Jeg går stadig i skoven hver dag. Selvfølgelig gør jeg det. Men hvis det er regnvejr, bliver turene ikke helt så lange som ellers. Og hvis det er mudret og glat, holder jeg god afstand til skrænterne, siger Olaf Christensen.

I august var han på forsiden af ElboBladet, hvor han fortalte om at samle affald i Treldeskoven, hvor han dagligt i 47 år er gået en runde med sin pose. For at nyde naturen og fjerne det skovsvineri, han alligevel kommer forbi.

Nogle gange må han ned på knæ i timevis for at samle konfetti op, når nogen har fyret et festligt rør af i skoven.


Hvorfor skulle jeg lade svineriet ligge? Når jeg alligevel kommer forbi, kan jeg jo lige så godt tage det med.

Olaf Christensen


Olaf insisterer på ikke at blive en sur, gammel mand. Og det lykkes langt hen ad vejen: Hans glæde ved skoven er større end hans vrede over skovsvineriet.

- I tiden efter artiklen fik jeg mange kommentarer fra venner og bekendte, der havde set det i avisen. Og i skoven og på stranden hilste mange på mig. De havde talt om mig og kaldte mig "manden med den grønne pose". Det har overrasket mig, hvor længe efter folk kan huske artiklen og mig, siger Olaf og griner.

Han holder af skovens dybe, stille ro. Under coronatiden har der været flere børnehaver og skoleklasser i naturen - hvilket Olaf glæder sig over. Han kan bare bedre lide at opleve skoven, når den er mere stille.

Han har ingen planer om at lægge den grønne pose på hylden.

Kun det værste vejr kan få Olaf til at aflyse sin tur i skoven. Men dårligt vejr kan godt få ham til at skære en kilometer eller to af ruten, som han i øvrigt varierer fra dag til dag. Foto: Peter Friis Autzen
Shelterpladserne bruges af mange, og ikke alle husker at rydde op efter sig. Foto: Peter Friis Autzen
Olaf vil ikke bruge en "grabber" til at samle affald op. For ved at bukke sig ned hver gang får han god motion ud af turen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce