Annonce
Elbobladet

Året, der gik: Sanne savner stadig sin Ceacar

Sanne Rydberg mistede i maj 2020 sin hund, Caecar. Hun insisterer på retten til at sørge. Foto: Peter Friis Autzen
ElboBladet ser tilbage på aviserne fra 2020. I en af dem fortalte en hundeejer om noget, mange kan have svært ved at forstå: Sorgen over at miste sin firbenede ven.
Annonce

Fredericia: I juni fortalte Sanne Rydberg fra Fredericia om sin sorg efter at have mistet sin hund, Caecar.

I ElboBladet talte også en dyrlæge og en psykolog om sorgen, som mange undervurderer og har svært ved at forstå rækkevidden af.

Sanne savner stadig Caecar (navnet udtales Sæsar, red). Hans urne står i stuen, og Sanne har også fået en tatovering med Caecar.

- I tiden efter artiklen fik jeg mange reaktioner fra folk. Det gør jeg faktisk stadig, siger hun.


I tiden efter artiklen fik jeg mange reaktioner fra folk. Det gør jeg faktisk stadig

Sanne Rydberg


Bortset fra én har alle reaktioner været positive og forstående.

- Folk udtrykker medfølelse og forståelse, siger Sanne, som er glad for , at hun i avisen fortalte om sine oplevelser på et område, hvor mange kæledyrejere føler sig lidt alene.

Der er gået over syv måneder, siden Caecar døde, og nogle mener måske, at Sanne burde være ovre det nu. Men ifølge psykolog Marius Kristoffersen er det ikke usædvanligt, at sorgen fylder meget over lang tid. Signalstofferne i hjernen er de samme, som når man mister et menneske.

- Det er svært at forstå omfanget af en tilknytning, man ikke selv føler. For eksempel hvis en hund har haft meget stor betydning for et menneske - og man ikke selv har oplevet den følelse. Derfor kan det være svært for eksempelvis pårørende og kolleger at give plads, sagde Marius Kristoffersen.

Caecar blev aflivet ved dyrlægen. Privatfoto
Siden sommer har Sanne Rydberg leget med tanken om at få en ny hund. Men indtil videre har hun ladet være, fordi hun uvægerligt vil komme til at sammenligne den nye med Caecar. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce