Annonce
Elbobladet

Året, der gik: Slagter fik travlt efter ny salgsstrategi

Jan Larsen åbnede i februar Larsens Kødudsalg. I det første års tid har butikken oplevet god tilslutning af kunder. Særligt i de seneste måneder har der været travlt i butikken. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind
Det har været et svingende år for Jan Larsen, som i februar åbnede Larsens Kødudsalg i Taulov. Ikke desto mindre er året 2020 endt positivt for slagteren, som har taget nye metoder i brug. Blandt andet er hans butik døgnåbnet for kunder.

Taulov: "En rutsjetur".

Sådan beskriver indehaveren af Larsens Kødudsalg, Jan Larsen, det nu forgangne år, hvor han i februar åbnede en butik op på Tingvejen i Taulov.

Modsat mange andre forretningsdrivende skyldes det svingende år i mindre grad coronaen, for som fødevarebutik har han kunnet holde åbent året rundt. Det har imidlertid været tilværelsen som nystartet, der til tider har drillet slagteren.

- Jeg startede op, og det gik lidt langsomt med at finde en kundekreds, men henover sommerferien begyndte det at gå godt med grillvarer, siger Jan Larsen.

Annonce

Travl december

Da sol og sommerferie gik over mod efterår og hverdag, gik det til gengæld nedad bakke igen.

- Fra uge 31 og fem-seks uger frem overvejede jeg situationen. Men jeg fik et hint om at bruge min facebook-side mere, så folk i højere grad lærte mig og min butik at kende. Derefter er det gået stærkt, siger Jan Larsen.


Der er kommet mange nye kunder til, og der har været mange bestillinger i december, så jeg har stort set ikke vikarjobs længere. Det har været den bedste måned med butikken.

Jan Larsen, indehaver af Larsens Kødudsalg


Særligt i den seneste halvanden måneds tid er det gået hurtigt for slagteren, som har skåret ned på sine vikarjobs for at fokusere mere på forretningen.

- Der er kommet mange nye kunder til, og der har været mange bestillinger i december, så jeg har stort set ikke vikarjobs længere. Det har været den bedste måned med butikken, konstaterer Jan Larsen.

Annonce

Døgnåbent

Åbningstiderne hos Larsens Kødudsalg er stadig fredage fra 15-17.30, som da butikken åbnede.

Eller det vil sige, at det er de tidspunkter, man kan møde Jan Larsen bag disken. For faktisk kan kunderne gøre deres indkøb på alle døgnets tider i slagterbutikken, da de kan låse sig ind med en nøgle, der er låst inde i en boks.

- Folk kan ringe, sms’e eller skrive en besked over Facebook og få en kode til boksen, så de selv kan handle. Det fungerer supergodt, forklarer Jan Larsen, som oplever at få beskeder både morgen, middag og aften.

- Til at starte med var der mange, som spurgte mig, hvordan jeg turde at gøre det på den måde. Men det er især mine faste kunder, som har brugt det, og jeg har hele tiden sagt, at hvis jeg kunne se, at der var et svind af kød, så ville jeg lukke det igen, siger han.

Annonce

Planer om udvidelse

Indtil videre har han ikke oplevet et svind, og skulle han komme i situationen, hvor der mangler betaling, er der opsat et videokamera i butikken.

- Folk betaler for det, de tager. Så det er kanon, siger Jan Larsen.

Jan Larsen har oplevet stor succes med at lade kunder låse sig ind i slagterbutikken, hvor de selv kan gå på indkøb. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind

Med de seneste måneders udvikling går han nu med tanker om at udvide sin butik, så den også inkluderer bygningen ved siden af den aflange butik. Her skal der efter planen være produktion, udskæring og delikatesse.

- Nu må vi se, hvordan det nye år går. Jeg får heldigvis stor ros for, hvad jeg laver, og kunderne begynder også at komme længere væk fra såsom Fredericia, Kolding og Middelfart, hvor de får mig anbefalet af folk, de kender, siger Jan Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce