Annonce
Elbobladet

Årets hund: Jeg dystede med min kæreste om titlen

Skipper vandt afstemningen om at blive årets hund, da valget stod mellem alle ugens hunde fra 2020. Foto: Peter Friis Autzen
Selvom man er et roligt og venligt gemyt, kan man godt være smittet med sejrens søde bacille. Det er årets hund: Skipper.

Herslev: Årets Hund 2020, Skipper, retter ryggen og skyder brystet frem. Mor Ingrid har netop hængt medaljen om hans hals. Nu kan alle se, at han blev nummer et i afstemningen blandt årets over 50 hunde, der har været i ElboBladet som ugens hund.

- Bliver det godt i den her vinkel, spørger han og ser stolt ud.

Det er ikke svært at tage et godt foto af Skipper: Han tager sig godt ud i nærmest alle vinkler, og måske har dét været medvirkende til, at han i afstemningen på ElboBladet.dk løb med 20 procent af stemmerne. Det er ikke småting - faktisk fik han flere personlige stemmer end syv-otte af byrådets medlemmer fik ved sidste kommunalvalg.


Jeg fik stemmer i både ind- og udlandet.

Skipper


- Jeg fik stemmer fra både venner og bekendte. Også fra udlandet, siger Skipper, der via mor Ingrid og farmand Ole har venskaber i mange lande. Blandt andet Thailand, Norge, Spanien, Færøerne, Island og Grønland.

- Så jeg har hentet stemmer i et større område, end byrødderne kunne gøre, siger Skipper med et smil.

Annonce

Dystede med kæresten

Skipper ved godt, at han er fotogen. Det fremgår blandt andet af to store indrammede fotos på væggen i hans stue.

Skipper er en syv år gammel blanding af islandsk fårehund og finsk laphund. Han fylder otte om en uges tid.

- Jeg blev født ind i et kuld på otte hvalpe. Da mor og far kom på besøg, valgte de mig, fordi de gerne ville have en rød hund - og jeg var mere rød end mine søskende, siger Skipper.

Allerede tidligt i Skippers liv blev det besluttet, at han ikke skulle være far.

Mor Ingrid er stolt af sin Skipper og retter lige på medaljen, så den sidder perfekt til en hurtig fotosession i stuen, hvor barnebarnet, Silke, ser tegnefilm. Silke lå i barnevognen, da Skipper i februar 2020 blev fotograferet til Ugens Hund i ElboBladet. Foto: Peter Friis Autzen

- En gang så jeg en masse store hunde stå bundet uden for et internat, fordi deres mennesker ikke kunne overskue at have dem. De var blevet fravalgt og var til overs, fordi nogen ikke havde tænkt sig godt nok om - og det gør mig trist. Jeg synes ikke, at man skal sætte for mange hvalpe i verden. I hvert fald ikke flere, end der er "brug" for, siger Skipper, som fik dyrlægens hjælp med familieplanlægningen.

Præmier til Årets Hund

Som vinder af Årets hund belønnes Skipper først og fremmes med hæder, ære og opmærksomhed. Men med venlig hjælp fra sponsorer er der også andre behageligheder på vej til ham:

  • Foder for 500 kroner fra Fredericia Specialfoder på Snaremosevej.
  • En gratis konsultation eller vaccination hos Lillebælt Dyreklinik i Kirkestræde.
  • To foderskåle og en negleklipning hos Christinas Hundeklip - Salon K9 på Snaremosevej.

Fravalget af hvalpe betyder ikke, at Skipper ikke har blik for det modsatte køn.

- Jeg har en kæreste. Hun hedder Alba, og hun var også med i afstemningen om at blive Årets Hund. Hun blev nummer to. Jeg tror, at vores mennesker konkurrerede lidt om at skaffe flest stemmer, siger Skipper.

Annonce

Vinterbader gerne

Som Skippers navn antyder, er han glad for at sejle. Og det er han ikke ene om. Hans mennesker har en motorbåd, og med flere skibsmodeller i stuen er det tydeligt, at han ikke har det fra fremmede.

- Jeg elsker at være på vandet. Og i vandet, siger han.

Det sidste viser sig blandt andet, når han lufter Ingrid og Ole ved Østerstrand i Fredericia.

Skipper elsker vand. Både at sejle på det, at svømme i det og - som her - at drikke det dejlig koldt fra et småfrossent fuglebad i baghaven. Foto: Peter Friis Autzen

- Jeg skal lige ud at svømme. Også når det er frostvejr. Jeg kan ikke lade være, siger Skipper, som glæder sig over, at hans tykke pels tørrer meget, meget hurtigt.

- Jeg er som regel tør igen, allerede inden vi når op på parkeringspladsen, siger han.

Også når familien er ude at sejle, kan han finde på at springe i vandet. Nogle gange fra dækket.

- Det kan godt være, at jeg ser stor ud nu - men når min pels bliver våd, kan man se, at jeg slet ikke er så stor endda, siger han.

Med sin medalje om halsen ser Skipper nu heller ikke ligefrem lille ud. Tværtimod: Han ligner en vinder.

En vinder må gerne ligge i sofaen. Foto: Peter Friis Autzen
Næst efter vand er pinde det sjoveste i verden. Skipper er så ivrig pind-fan, at han i tiden efter nytår kan forveksle en legevenlig pind med grimt-smagende fyrværkeri-rester. Når først de er inde i munden, opdager han fejlen. Foto: Peter Friis Autzen
Er det her en god vinkel? spørger Skipper og venter på kameraets klik. Han ved godt, at han ser godt ud. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce