Annonce
Elbobladet

Årets hund: Nu skal jeg ud at blære mig

Mason er en mester i at slæbe tunge kæder efter sig, når han træner. Han er også rigtig god til at gribe godbidder i luften. Og så er han Årets Hund 2019. Foto: Peter Friis Autzen
Når man er omgivet af hunhunde i løbetid, er det ingen skade til at være kåret som Årets Hund.

Fredericia: - Nej, hvor ser jeg godt ud nu. Det skal jeg over til Holly og blære mig med.

Snart to-årige Mason logrer og viser stolt sin Årets Hund-roset frem for fotografen. Den charmerende staffordshire bullterrier har vundet ElboBladets store afstemning om at blive årets hund efter at have været en af de faste Ugens Hunde i avisen sidste år. Han fik 23 procent af de 1940 stemmer, der blev afgivet, inden afstemningens deadline. Svarende til cirka 450 stemmer. Det er derfor, han nu har en fin, rød guld-roset i halsbåndet. Det er den, han vil blære sig med over for Holly.

Holly er Masons bedste ven - en hunhund, der bor lige i nærheden. Hun er i løbetid for tiden, og Mason føler sig derfor særligt forpligtet til at blære sig netop nu.

- Mor siger godt nok, at jeg ikke skal have hvalpe. Men mange andre siger, at jeg burde få hvalpe, fordi jeg er så fin og rolig, siger Mason, som under interviewet benytter sig af sin "mor", Amalie Bøgebjerg, som tolk. ElboBladets udsendte skulle jo nødigt misforstå noget.

Årets Hund. Det er mig!

Mason

Annonce

Aktiv træning

Når Holly er i nærheden, kan den ellers rolige Mason godt finde på at hyle lidt som en ulv. Men det er bare hans refleks på hendes løbetid. Normalt hverken gør eller hyler han ret meget.

- Faktisk er jeg så rolig, at både over-, under- og naboer undrer sig over, hvor stille jeg er. Det siger de til både mor og far, siger Mason og nævner dermed også sin "far", Nasir Mohammad.

Under snakken med ElboBladet lykkes det Mason at charme sig til adskillige godbidder, som Amalie giver ham. Men normalt tigger han mere hos Nasir.

- Ham kan jeg altid få noget af, siger Mason via sin tolk.

I sin fritid er Mason aktiv med sine stærke muskler. Han træner såkaldt weight pull - en slags traktortræk for hunde.

- Så får jeg en speciel sele på og slæber 12 kilo kæder efter mig. Det er god træning for mullerne - og jeg er jo en muskelhund, siger han og forsøger selv at tage selen på, som mor Amalie netop har vist frem.

Annonce

Charme fra starten af

Mason er Amalie og Nasirs første hund. Men Amalie voksede op med jagthund i hjemmet.

- Og jeg ville gerne have en hund, som jeg kunne være aktiv med. Ikke en skødehund, men en hund, som ville få mig ud af huset og rundt omkring, forklarer Amalie.

Så da hun for snart to år siden mødte Mason og hans syv søskende, var hun solgt. Mason ville gerne med Amalie hjem, så han gjorde sig umage for at skille sig ud i flokken.

- Min søster og mine seks brødre peb og gjorde sig også store at se på. Men jeg lod være med at pive, og samtidig var jeg lidt mindre end de andre. Det kunne Amalie godt lide. Da hun kom tilbage anden gang, gjorde jeg det samme. Og tredje gang tog hun mig med hjem, siger han og ligner en, der synes, at han har skudt papegøjen.

Hans biologiske mor og far er fra Lolland, så han skulle både med bil og færge for at komme til Fredericia.

- I bilen sov jeg, og på færgen charmerede jeg alle med at løbe rundt mellem stole og borde - og lade alle klappe og nusse mig. De syntes, at jeg var så sød og lille. Det var jeg også, siger Mason.

Nu er han større - men uden at være rigtig stor. Nogle forveksler ham med ulovlige muskelhunde, men stamtræet dokumenterer, at han er lovlig. Og hans væsen viser, at han er en glad og rolig hund. Årets Hund 2019.

Masons "mor", Amalie Bøgebjerg, er stolt af Mason. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce