Fredericia: Selvom Urbania Street Food i øjeblikket er henvist til kun at tilbyde takeaway, betyder det ikke, at det står stille inden for spisestedets fire mure.
Det er således blevet flyttetid hos streetfood, hvor Bistro Bar by Ros åbner op og erstatter den mexicanske bod, Tacos.
Bag den nye bod står Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, som er kendt i Fredericia. Tidligere har de nemlig drevet Restaurant Ros i Jyllandsgade, indtil den sidste år blev solgt til Areewan Erlandsen, som sidenhen har ændret navnet til Restaurant Ene.
En del af årsagen til salget dengang skyldtes ifølge Marcel Rodrigues, at man ville have fuldt fokus på opstarten af Hostrups Hotel & Restaurant, som man overtog. Nu kan man dog forvente at få smagen af Ros-retterne tilbage til Fredericia.
- For ikke at låse os fast har vi valgt at kalde det bistro bar, for vi kommer til at skifte løbende ud på menukortet, forklarer Marcel Rodrigues til Fredericia Dagblad.
Marcel Rodrigues, medindehaver af Bistro Bar by Ros, Hostrups Hotel & Restaurant og Restaurant RosDet bliver fri leg med danske råvarer og retter, som folk kender gennem de fem år, vi har haft vores restauranter.
Han nævner, at det blandt andet vil bestå af smørrebrød i dagtimerne, ligesom retter som fish 'n' chips, grillet toast, charcuterie-bræt samt ugens ret er noget af det, folk kan få stillet sulten med.
- Det bliver fri leg med danske råvarer og retter, som folk kender gennem de fem år, vi har haft vores restauranter, siger Marcel Rodrigues, der foruden Hostrups Hotel & Restaurant ejer Restaurant Ros i Tønder sammen med Steffen Snitgaard.
Ser frem til åbning
De glæder sig imidlertid til at prøve sig i streetfood-branchen og at komme tilbage til Fredericia.
- Det bliver superdejligt at komme tilbage, for byen er i en rivende udvikling. Samtidig ser vi frem til at blive en del af takeaway-branchen, som også har været boostet under coronaen, siger Marcel Rodrigues.
Han oplyser, at man allerede er i gang med istandsættelsen af den kommende bod, som vil åbne, når der gives grønt lys til, at restaurationsbranchen kan åbne fysisk op igen.
- Sker det 1. marts, er vi klar, og bliver det først til 1. april, er vi endnu mere klar, konstaterer han.
Han nævner samtidig, at de har købt en madbod-trailer, så Ros-konceptet også kan komme rullende ud til arrangementer, når samfundet normaliseres i fremtiden.