Annonce
Elbobladet

Øl, øl og mere øl: Feststemte fredericianere samledes om fællesskab og kolde fadbamser

Man måtte snegle sig frem for at komme igennem menneskemængden til Øllets Dag i Gothersgade Syd mellem Sjællandsgade og Fynsgade. Her bød Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Fredericia på et stort udvalg af specialøl. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Der er intet som en kold øl. Sådan syntes flere hundreder i hvert fald at have det på Ryes Plads og i den sydlige ende af Gothersgade. Her fejrede Fredericia Øllets Dag.

Fredericia: Hundreder af folk var stimlet sammen i midten af Gothersgade Syd, hvor teltene var fundet frem. Havde man for et halvt år siden fortalt om, at det ville blive sådan, ville skeptikere nok mene, at man var fuld.

Om det nu også forholdt sig sådan blandt folkene, der lørdag deltog i Øllets Dag, skal være usagt, men en vis småberuselse kunne næppe undgås i den feststemte gade. Her blev øllet smagt, nørdet og ikke mindst hyldet.

Traditionelt er dagen blevet fejret på Ryes Plads, men i år var teltene rykket nogle hundrede meter mod syd. Det betød imidlertid ikke, at ølfejringen var lagt i graven på pladsen, hvor Den Engelske Pub holder til.

Annonce

- Vi opdagede i søndags (29. august, red.), at det ikke blev afholdt her, og så måtte vi skride til handling. Så jeg spurgte Jan (guitarist, red.) fra Barock, om de kunne spille, hvilket de kunne. I løbet af samme dag var der arrangeret scene og lyd, forklarede medindehaver Peter Lindvig.

En ny hverdag

Bryggerier blev kontaktet, så der kom syv ekstra slags øl i baren, ligesom der blev arrangeret gratis smagsprøver. Så Peter Lindvig og resten af personalet havde rigeligt at se til på den solskinsfyldte øldag.

- Vi havde ikke regnet med så mange mennesker, fordi vi havde troet, at folk trak ned i Gothersgade Syd. Men her er jo fuldt hus, bemærkede han, imens han kiggede rundt blandt stole og borde på den feststemte plads.

Mark og Peter Lindvig stod for fejringen af Øllets Dag på Ryes Plads, hvor festdagen sædvanligt har holdt til. I år var den dog officielt flyttet til Gothersgade Syd, men det betød ikke, at dagen ikke blev markeret ved Den Engelske Pub. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det er først og fremmest en fest for alle. Og så er der ølnørderne, som går op i at prøvesmage en masse øl.

Peter Lindvig, medindehaver af Den Engelske Pub

By night-fredag havde været en af de bedste dage i mange år for Den Engelske Pub, pointerede Peter Lindvig. Omend der lørdag middag ikke var mange spisende, var ølsalget særdeles omsættende, imens Barock underholdt med sange som "Vågner i natten" og "Blitz, baby".

Det lokale band Barock stod for underholdningen på Ryes Plads, hvor der i dagens anledning var sat en stor scene op. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Folk er glade og nyder, at de igen kan komme ud, konstaterede sønnike Mark Lindvig, der ligeledes er medejer af pubben.

- Det er først og fremmest en fest for alle. Og så er der ølnørderne, som går op i at prøvesmage en masse øl, sagde Peter Lindvig, der lover en stor fejring af dagen næste år.

Annonce

På femte øl

Blandt de besøgende i Gothersgade Syd var det fredericianske ægtepar Jonna og Mogens Larsen, som havde taget plads uden for Fredericia Brewpub.

Besøgende kunne smage på øl fra bryggerier placeret rundt i store dele af landet. På den gode side af 180 øl fra mere end 35 bryggerier var der. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Parret var mødt op fra start kl. 10, og til trods for at de ikke betegner sig ikke som ølentusiaster, var glæden stor.

- En god øl kan vi altid lide, konstaterede Jonna Larsen, imens hun og ægtefællen nød dagens femte øl, der var en mørk stout fra Bredahl.

- Så det bliver også dagens sidste, men vi har haft en rigtig dejlig dag. Det er jo vigtigt at støtte op om byen, og vejr og stemning har jo været helt fantastisk, sagde Jonna Larsen.

Mogens og Jonna Larsen nød, at de igen kunne opleve bylivet og mærke friheden i at tage ud og nyde en hyggelig dag, da de var til Øllets Dag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

På alle måder blev Øllets Dag bare lidt mere humørfyldt end arrangementer har været længe. Det behøvede man ikke at være småberuset for at føle. Festlighederne er vendt tilbage.

Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

El og plug-in udgør nu 40 procent af bilsalget

Annonce
Annonce
Elbobladet

Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Yusuf åbner nyt pizzeria i næste uge: Han satser på egne opskrifter og god plads til spisende

Elbobladet

Fredericia på landkortet: Vi var en storby i vikingetiden

Elbobladet

Efterårets store naturoplevelse: Sæson for krondyr i brunst

Elbobladet

Skobutik drejer nøglen om: Vil i stedet fokusere på nethandel

Elbobladet

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Elbobladet

Efter flere års skattejagt: Henry har endelig, endelig, endelig fundet sin skat

Elbobladet

Sensommerhaven: Få insekter og sommerfugle til at flokkes

Elbobladet

Musicalteater får konkurrence: Musik, dans og skuespil om verdenskendt stemme

Elbobladet

Ny æra for gågade: Vendersgade skal være Løvestrøget igen

Elbobladet

Læser I med, kvinder? Lingerikæde åbner butik i gågaden

Elbobladet

Disse tre ting opbevarer du muligvis forkert

Elbobladet

Flaskepost fundet efter 100 år i mur: Nu har den fået sin egen glasmontre

Elbobladet

Præstens klumme: Er det blevet tid til at smadre tallerkner?

Elbobladet

Surfshop i Kanalbyen udvider med sauna og stor café

Elbobladet

Brug dine overraskende kompetencer fra studiejobbet

Elbobladet

Lovelyn støtter voldsramt kvinde: Nyt netværk hjælper kvinder med at få et nyt liv uden vold

Elbobladet

Gavlhuset glæder sig til Kreative Dage

Elbobladet

Ugens hund: Måske har Ludwig en kyllingeknogle i maven

Elbobladet

Snart skal du købe din bil over nettet, forudser branchefolk

Elbobladet

Når man skal gennem mudder og vand - hvor gemmer man så sit guldglimmer til brug på målstregen? Ladies Mud Race er tilbage med smil, grin, skidt og motion

Elbobladet

Skær ned på dit usunde saltforbrug i maden

Annonce