Annonce
Elbobladet

18 års fødselsdagsfest over nettet: Sangen haltede lidt

Samtalen under festmiddagen bar præg af, at kun én ad gangen kunne sige noget - ellers druknede snakken simpelthen. Og fødselsdagssangen sejlede grundet net-forsinkelse. Men alligevel... Privatfoto
Med deltagere i Fredericia, Viborg og Sønder Bjert holdt Magnus Kavin sin fødselsdag via nettet.
Annonce

Fredericia: - Det er ikke det samme som at sidde omkring et fælles bord. Men det er bedre end slet ikke at mødes.

Ens 18 års fødselsdag er noget særligt for de fleste. Men 18-årige Magnus Kavin vil formentlig huske den endnu mere tydeligt end de fleste andre. Han holdt nemlig den store familiefest over nettet. Corona-situationen gjorde, at gæsterne ikke måtte samles fysisk.

- Vi havde en skype-skærm stående ved bordet, og så samledes vi på fire forskellige adresser, fortæller Magnus, der havde bedsteforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner med som gæst.

I alt var der 14 med ved bordet, der stod i blandt andet Fredericia, Sønder Bjert og Viborg. Snakken gik blandt andet om, at statsministeren tidligere på dagen havde forlænget karantæne-tiden med to uger.

Teknikken fungerede fint, og Magnus mener, at alle - også folk uden it-evner - kan finde ud af at bruge skype-systemet.

Det er ikke det samme som at mødes rigtigt. Men det er bedre end slet ikke at mødes.

Magnus Kavin, fødselar

Annonce

Slinger i fødselsdagsangen

Der blev gjort meget ud af festen. Hjemme hos Magnus selv blev der serveret god mad, med både kød, sovs og dessert.

Gæsterne havde også gjort ekstra ud af menuen, og der stod flag på alle borde.

- Nogle af de andre havde printet et billede af mig og klistret det op ved bordet, så jeg var "med" hos dem, siger Magnus med et smil.

Skype-systemet, som både transmitterer lyd og billede, gjorde, at alle kunne se og høre hinanden.

- Men der er en lille smule forsinkelse på. Så da de ville synge fødselsdagsang for mig, var det ikke ligefrem synkront. Men det gik da, siger Magnus og sender også en kærlig tanke til sine yngre fætre og kusiner, som dansede foran skærmen.

Gaver blev overrakt ved at blive pakket op foran kameraet.

Magnus glæder sig over festen og it-mulighederne, men han overvejer at skifte til et andet system med minde forsinkelse, hvis net-succesen skal gentages til hans mors fødselsdag senere måneden.

Annonce

Ingen afbrydelser

Selvom net-middagen var et brugbart alternativ, var det ikke det samme som at mødes i virkeligheden.

- Når man sidder mange omkring et bord, kan der være gang i mange samtaler på én gang. Men dét fungerer altså ikke via nettet. Hvis man taler i munden på hinanden, bliver det uforståeligt. Så samtalen foregår på en anden måde under sådan en skype-middag. Det var mere samtale fra ét bord til et andet, siger Magnus.

Han vil til enhver tid foretrække at mødes fysisk.

- Men når nu, man ikke kan det, er det her faktisk et ok alternativ, som man måske burde benytte lidt oftere, siger fødselaren.

Magnus Kavin for bordenden ved sin 18 års fødselsdagsfest, der blev fejret i coronas skygge. Han delte bord med søster Cecilie, mor Susanne og far Torben - og med resten af familien via skype. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce