Annonce
Elbobladet

185 fik sommerens oplevelse - og nogle slap for skybrud

Det var dage fyldt med oplevelser, da Fredericia Rotary Klub kunne sende fire busser af sted til forlystelsesparker. Her Odense Zoo. Foto: Min Guldberg Hansen
Med hjælp af en række donationer, som Fredericia Rotary Klub har samlet ind, fik en række fredericianske familier mulighed for en tur i Legoland, Djurs Sommerland eller Odense Zoo.
Annonce

Fredericia: 185 fredericianske børn, forældre og enkelt bedstemor fik ikke alene en vidunderlig oplevelse i Legoland, Djurs Sommerland eller Odense Zoo denne sommer. De fik også en fælles positiv oplevelse, som familien stadig taler om i dagligdagen.

Fredericia Rotary Klub har stået i spidsen for en indsamling af midler til at forsøde tilværelsen for familier, som måske ikke har den fornødne økonomi eller overskud til at arrangere en fælles oplevelse i sommerferien. Det er disse midler, som har finansieret en uforglemmelig ferieoplevelse. Donationerne dækkede udgiften til fire busser, adgangsbilletter og et måltid til hver deltager.

Med på turene var fritidskoordinator Min Guldberg Hansen, som er tilknyttet Familie & Ungdomscentret i Fredericia Kommune. Hun kan fortælle om mange positive tilkendegivelser fra familier. Faktisk har der ikke lydt en eneste negativ kommentar.

En far, som ønsker at være anonym, var sammen med sin kone og to børn på henholdsvis 7 og 23 år med i Legoland.

- Det var vidunderligt, lyder hans umiddelbare kommentar.

Familien var selv ved at spare pengene sammen til en tur i Legoland.

- Det kunne vi godt have gjort, men det var dejligt, at alt var arrangeret, og at vi ikke selv skulle tage pengene ud af budgettet, siger han, som nød en fælles familie-oplevelse.

De støttede oplevelser til udsatte børn

Trinity Hotel & Konferencecenter A/S

Kia Import Danmark A/S

Advokat Ib Gorm Pedersen

Otto L. Strømman

Hejse Kro Aps.

Kiropraktisk Klinik Fredericia Aps.

Middelfart Apotek

Tegnestuen v/arkitekt Thomas Thomsen

Fredericia Løve Apotek

ADP A/S

Alstrup Advice

Larsen Management

KD Marketingssupport

Tømrerfirma Hinge & Bent Ole Mortensen A/S

HJ Ejendomme

Fredericia Shipping A/S

Tandlægerne Gerdes A/S

Middelfart Sparekasse

Sydbank

Elcon A/S

Stark, Fredericia

Jyske Bank

ABR Consult

Nyt Syn Spetzler Optik Aps.

Billund//Hansen Arkitekter p/s

Lifa Landinspektører

Spar Nord Bank

Annonce

Undgik skybrud

De to medarbejdere holdt sig i baggrunden, men var tilgængelige, når der var spørgsmål. De sørgede også for, at alt var planlagt, så familierne ikke skulle tænke på at komme frem og tilbage, købe mad og indgangsbilletter.

På en af turene til Legoland var deltagerne ekstra heldige. Det var 31. juli, hvor Fredericia blev ramt af voldsomt skybrud, mens de i Billund kunne nøjes med en enkelt regnbyge.

- Familierne havde i øvrigt sørget for at tage regntøj med. Vejret skulle ikke stå i vejen for en god oplevelse, fortæller Min Guldberg.

Annonce

Ups - forkert vej

Deltagerne i turen til Odense Zoo fik sig et ekstra grin. En far undrede sig over den vej, som chaufføren havde valgt. Det viste sig, at han havde sat kurs mod Givskud Zoo, som han ofte kører til. Men bussen blev vendt, og alle morede sig.

Både gæsterne til Odense Zoo og Djurs Sommerland kunne nyde dejlige solrige sommerdage, hvor zoo-deltagerne så dyrene blive fodret og i fælles flok nød madpakker på et græsareal.

Også i Djurs Sommerland var der fællesspisning med pizza- og pasta-buffet - og ikke mindst mulighed for at prøve vilde forlystelser og køle sig af i badelandet. Alle var godt tilfredse og trætte, da bussen landede igen i Fredericia klokken 21.30.

I Legoland var buffeten et hit - ikke mindst softicemaskinen.

- Familier gav udtryk for stor taknemmelighed og sagde, at det havde kæmpe betydning for dem, at de som familie fik lov til at få denne oplevelse, siger Min Guldberg, der kan fortælle, at mange fredericianske familier ikke ligefrem er rige på oplevelser.

Hun er ikke i tvivl om, at det var ture, som gav grobund for nye venskaber - både børn og familier imellem.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce