Annonce
Elbobladet

21-årig iværksætter investerer stort: Mathias er på vej med sin drømme-natklub midt i Fredericia

Mathias Vittrup har en baggrund i Middelfarts natteliv, og han glæder sig til at åbne dørene til natklubben DNA i Fredericia. Indtil videre er der - ud over dette foto - fotoforbud indenfor i lokalerne. Overraskelsen skal ikke ødelægges. Foto: Peter Friis Autzen
Så snart coronaen giver plads til det, vil Mathias Vittrup være klar til at byde indenfor i Generalens gamle lokaler, som håndværkere i et halvt års tid har arbejdet med for at gøre klar. Det bliver til natklubben DNA.
Annonce

Fredericia: - Jeg har altid drømt om at arbejde med nattelivet og have en klub som denne her. Det bliver skidegodt, siger Mathias Vittrup.

Den 21-årige iværksætter står allerede bag natklubben Ghost i Middelfart. Sammen med sin far ejer han begge steder, og han kan næsten ikke vente på at slå dørene op i Prinsessegade - i det ene hjørne af Ryes Plads og kun ganske få meter fra et par andre af nattelivets holdepunkter i Fredericia.

Da Generalen for to år siden lukkede, forsvandt et af midtbyens populære gå-i-byen-steder. Nu har Mathias overtaget lokalerne og gør dem klar til at rumme natklubben DNA. Han ved godt, at DNA skal fylde nogle store sko. Men det gør ham ikke nervøs.

- Vi gør os umage for at skabe et rigtig godt sted, siger han og viser avisen rundt på den betingelse, at der ikke fotograferes.


Det sker, at nysgerrige folk kigger ind gennem brevsprækken. Så vi ved godt, at folk i byen glæder sig. Det gør vi også selv.

Mathias Vittrup, ejer


Stedet må kun beskrives med ord - og en enkelt detalje må end ikke omtales.

- Jeg vil gerne have, at gæsterne bliver overrasket, når de kommer herind første gang. Så selvom jeg glæder mig til at fortælle og vise frem, skal det her være en hemmelighed, siger han og lægger håndfladen mod noget i DNA's bagerste lokale.

Egentlig havde han planlagt først at vise stedet frem, når det hele var klar. Men utålmodigheden er efterhånden svær at tøjle.

- Det er nærmest til at få hovedpine af at vente, siger han med et smil.

Annonce

Så snart coronaen lægger sig

Der er gået et halvt års tid, siden Mathias overtog lokalerne. Det var midt i en corona-tid, hvilket har givet ham blandede følelser. For mens han ærgrer sig over ikke at kunne byde indenfor, har situationen med nedlukning budt på arbejdsro og god tid til at indrette lokalerne efter alle hans ønsker og idéer.

- Hvis pludselig miraklet skete, og vi fik lov at åbne, kunne vi blive klar på tre-fire uger. Carlsberg var her i går for at installere et helt nyt fadølsanlæg, og vi har allerede styr på meget af lyd og lys, siger han og viser rundt i lokalerne, hvor mange ting - men ikke alle - er ændret siden Generalens tid.

Mathias Vittrup glæder sig til at åbne dørene til natklubben DNA, der indrettes i Generalens gamle lokaler i Prinsessegade. Foto: Peter Friis Autzen

- Det her bliver en rigtig, rigtig, rigtig, rigtig fed ramme om nattelivet. Vi skal have live acts mindst en gang om måneden. Både bands og solister - både lokale og ikke-lokale. Og så selvfølgelig dj's, siger Mathias.

Allerede nu har han 40 ansatte klar til at skyde DNA i gang, så snart festen får lov at starte. Aktuelt mangler han faktisk kun at finde dj's.

DNA får åbent både torsdag, fredag og lørdag. Torsdag fra klokken 20 til 02. Fredag og lørdag bliver det fra klokken 22 til 05.

Hvornår tror du, I kan åbne?

- Det er nærmest umuligt at sige, sådan som landet ligger lige nu. Jeg tror forsigtigt på juni eller juli. Men jeg håber selvfølgelig, at alt er ok igen inden da, så vi kan åbne tidligere, siger Mathias.

Han er nøgtern optimist. Det ligger i hans DNA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Det er noget rod

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce