Annonce
Elbobladet

25-årige Linette har meldt sig i kampen mod corona: - Vi har et særligt ansvar

25-årige Linette Michelle Jensen fra Fredericia er på 7. semester som sygeplejerskestuderende. Hun har meldt sig hos den såkaldte COVID-19 assistance i Region Syddanmark. Hun mener, der er et borgerligt ansvar for, at vi kommer godt ud på den anden side af coronakrisen. Foto: Peter Leth-Larsen
Hun er sygeplejerskestuderende på syvende semester, og hvis alt går vel, har hun eksamensbeviset i hånden til sommer. Allerede nu har hun dog meldt sine varme hænder klar. Linette Michelle Jensen har skrevet sig op som corona-assistance.
Annonce

Fredericia: Der vil formentlig på et tidspunkt komme så stort et pres på vores sundhedssystem, at der vil være brug for al det sundhedspersonale, der kan opdrives på dansk jord.

Derfor har flere regioner allerede nu været ude og efterlyse netop hjælpende hænder med sundhedsfaglig baggrund – både de pensionerede, de u-uddannede og de, der af anden grund ikke længere er i sundhedssektoren.

Vi er en nation, som er ramt lige nu. Det er vigtigt, at alle prøver at gøre sit. Dem i karantæne bliver i karantæne, så de ikke smitter videre. Men os der ikke er ramte, vi skal tage et ansvar for at hjælpe.

Linette Michelle Jensen, sygeplejerskestuderende

Annonce

Opgaven skal løftes

En af dem, der har taget efterlysningen til sig og skrevet sig op, er 25-årige Linette Michelle Jensen fra Fredericia.

- Jeg tror, at vi regionalt kommer til at mangle hænder, hvis udviklingen med antal indlagte fortsætter. Så bliver de nødt til at få flere medarbejdere ind for at løfte den her opgave, vurderer den fredericianske sygeplejerskestuderende.

Til sommer er hun færdiguddannet sygeplejerske fra UCL Vejle, og lige nu - på syvende semester - er hun i fuld gang med at skrive sin bachelor. Men hun er ikke dybere begravet i den, end at hun er klar til at springe til, hvis sundhedsvæsenet skulle få brug for hende.

I sidste weekend skrev hun sig op som såkaldt corona-assistance i Region Syddanmark. Det gjorde hun efter at være blevet gjort opmærksom på, at regionen efterlyste sundhedsfaglig arbejdskraft.

Og selvom hun endnu ikke har et eksamensbevis i hånden, tøvede hun ikke med at melde sine varme hænder klar.

Annonce

Borgerligt ansvar

- Vi er en nation, som er ramt lige nu. Det er vigtigt, at alle prøver at gøre sit. Dem i karantæne bliver i karantæne, så de ikke smitter videre. Men os der ikke er ramte, vi skal tage et ansvar for at hjælpe. Og jeg tænker, der bliver behov for aflastning, fortæller Linette Michelle Jensen og fortsætter.

- Der står direkte, at de (regionen, red.) søger sygeplejerskestuderende. Vi sidder med en række kompetencer og faglig viden, som de kan bruge på de forskellige afdelinger, og vi kan være med til at aflaste, fortæller Linette Michelle Jensen, der på sigt drømmer om at blive akutsygeplejerske.

Men ville det ikke være lettere bare at lade være?

- Det ville nok være lettere. Men jeg synes, vi har et borgerligt ansvar for, at hele Danmark ikke går under på grund af corona, slår hun fast.

Udover at have meldt sig som corona-assistent i Region Syddanmark har Linette Michelle Jensen tilbudt sin hjælp på den arbejdsplads, hun er inviteret til jobsamtale hos. Reaktionen fra den mulige fremtidige arbejdsplads var ”superpositiv”.

Udover at have meldt sig som corona-assistance i kampen mod Covid-19 har Linette Michelle Jensen meldt sig som lokalhjælper. Det sig værende både i forbindelse med indkøb eller hundeluftning. Og hun har også tilbudt sin sygeplejerske-kompetencer på den afdeling, hvor hun har søgt job i forbindelse med end uddannelse. Foto: Peter Leth-larsen
Annonce

Lokal hjælper

Lokalt har hun også tilbudt at give en ekstra hånd med.

- Jeg har meldt mig som lokal hjælper. Det kunne være, at der sad mennesker, der manglede hjælp til at få handlet ind. Det er vigtigt, at vi har alle med, når vi kommer ud på den anden side af corona, siger Linette Michelle Jensen.

Og indtil videre har der ikke været bud efter hende. Hverken fra regionen eller fra lokale borgere. Men når det sker, vil hun være klar til at give en hånd med. Familien bakker op om beslutningen.

- Min kæreste synes, det er superfint. Min mor har sagt, at hun er meget stolt af det, jeg gør, men jeg har også lovet hende at passe på mig selv og tage mine forholdsregler, så jeg ikke udsættes for smitte, fortæller den lokale sygeplejerskestuderende.

Linette Michelle Jensen fra Fredericia tror, at regionen kommer til at mangle hænder i takt med at coronavirussen får et stærkere tag i Danmark. Hun har derfor stillet sig selv og sine færdigheder til rådighed - selvom hun endnu ikke er færdiguddannet. Foto: Peter Leth-Larsen
Ville du være nervøs for at træde ind på et sygehus, hvor du vidste, der var smittede med Covid-19? Det er den lokale 25-årige Linette Michelle Jensen ikke. For hende er det nærmest en selvfølge, at hun som kommende sygeplejerske tilbyder sin arbejdskraft. Foto: Peter Leth-Larsen
Det handler om, at vi skal have alle med ud på den anden side af coronavirus-krisen. Linette Michelle Jensen har meldt sig som corona-assistance i Region Syddanmark. Hun er endnu ikke blevet kontaktet, men det regner hun med, hun bliver. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Annonce