Annonce
Elbobladet

300.000 kroner til varmestuen: Driftstilskud skal gavne socialt udsatte

Fredericia Kommune har underskrevet en samarbejdsaftale med Kirkens Korshær, som har en varmestue i Danmarksgade. Aftalen skal være med understøtte arbejdet med at hjælpe socialt udsatte, fortæller formand for social og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et år efter budgetforliget, hvor Kirkens Korshær fik et permanent tilskud på 300.000 kroner årligt, er der nu lavet en formel samarbejdsaftale med Fredericia Kommune.
Annonce

Fredericia: For et år siden vedtog et enigt byråd i budgetforliget for 2019 at gøre tilskuddet til Kirkens Korshær i Fredericia permanent med et årligt tilskud på 300.000 kroner. Samtidig blev det besluttet at lave en samarbejdsaftale med den sociale organisation.

Nu er planerne formaliseret med en officiel underskrivelse af samarbejdsaftalen.

- Det skal underbygge det gode samarbejde, vi har med Kirkens Korshær. De sociale organisationer er tit udsatte i forhold til hvordan de skal hente midler hjem, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Pengene skal bruges til, Kirkens Korshær kan lave aktiviteter for socialt udsatte borgere, som derved får støtte og omsorg i hverdagen, hvilket er med til at øge livskvaliteten for den enkelte.

Annonce

Evaluering af aftale

Fredericia Kommune har i forvejen et tæt samarbejde med Kirkens Korshær, men nu bliver det endnu tættere.

- Kirken Korshær har været dygtige til at hjælpe os med hjemløse-situationen her i byen. De møder borgere på gaden, som vi som kommune har svært ved at møde og komme i kontakt med. Der kan Kirkens Korshær noget. Det er det sikkerhedsnet, vi skal udvide og gøre noget ved, fortæller Peder Tind.

De 300.000 kroner er et årligt tilskud. Planen er, at samarbejdsaftalen løbende skal evalueres, oplyser udvalgsformanden. Samarbejdsaftalen skal samtidig løbende understøtte Strategi for udsathed, hvor Kirkens Korshær allerede er involveret på forskellige måder.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Syng Sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Elbobladet

Du store kineser

Elbobladet

Der blev sat priser ved Røde Kors

Annonce