Annonce
Elbobladet

62 procent overvejer el eller plug-in

VW ID.3 kommer snart i en version, der kan køre 550 kilometer på en opladning. Foto: Jens Eilertsen
Spørgsmål til 2700 bilejere afslører, at det stadig er elbilernes rækkevidde, der holder mange tilbage.

Miljø: Mere end 60 procent af bilejerne vil vælge en elbil eller plug-in, når de skifter bil næste gang. Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Nemanalyse for Nielsen Car Group, der driver bilhusene Bjarne Nielsen A/S og et af Danmarks største bilhuse Bilernes Hus.

Nielsen Car Group fra 1988 er en familieejet virksomhed med 11 afdelinger i Jylland og på Sjælland med i alt 500 medarbejdere. 2700 af virksomhedens kunder danner baggrund for undersøgelsen.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at 62 procent vil vælge en kabelbil næste gang, der skiftes bil, men det er overraskende, at mange af de adspurgte ikke mener, at elbilerne kører langt nok på en opladning. Tesla har en bil på banen, som kører 800 kilometer på en opladning, og om kort tid kommer VW ID.3 med en rækkevidde på 550 kilometer. Hyundai har en Kona Long Range, som kan køre næsten 500 kilometer, og søstermodellen hos Kia er opgivet til 460 kilometer. Det er meget tæt på det, der køres i en benzinbil i samme klasse.

Annonce

Øges

69 procent af de adspurgte i undersøgelsen siger, at forventer, at rækkevidden øges de kommende år - og det gør den selvfølgelig også - og at det afholder dem fra at købe her og nu. 76 procent mener, at alle former for hybrid er en overgangsløsning indtil elbilernes rækkevidde øges.

29 procent af de adspurgte siger, at deres næste bil skal køre på benzin eller diesel, og 35 procent af dem, der svarer, at deres næste bil skal være en el-bil, har aldrig prøvet at køre i en.

78 procent siger, at de ikke vil købe en elbil, hvis der kommer en afgiftsstigning.

Annonce

Få fortryder

Undersøgelsen viser også, at kun fire procent af dem, der allerede har valgt el eller plug-in hybrid, vælger ren benzin eller diesel næste gang.

2020 var et godt år for kabelbilerne. Der blev solgt 157 procent flere elbiler og 369 procent flere plug-in biler end året før, og stigningen vil ifølge Nemanalyse fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Færdig med at 'kigge på vinduer': Bent har fået ny livsglæde efter at gøre op med gangproblemer

Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Vendersgade-butikker er frustrerede over sivegade-debat: - Hvorfor er der slet ingen, der spørger os?

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Annonce