Annonce
Elbobladet

77 poppeltræer må lade livet: Cyklisterne får bedre forhold

Det er poppeltræer som disse, der i den kommende tid må lade livet, for at give cyklister forbedrede forhold. Der er dog kun tale om fældning af de træer, kommunen har vurderet, er med til at ødelægge cykelstien. Skærmbillede: Google Street View
Gennem den kommende måneds tid vil cyklister på Vestre Ringvejs nordlige halvdel opleve at skulle køre på samme sti som modkørende cyklister, fordi 77 poppeltræer skal fældes. Til gengæld skaber det forbedrede forhold for den tohjulede trafikant.

Fredericia: Enhver, som har cyklet ad Vestre Ringvej, kender formentligt til det. Trærødder, der skaber revner og ujævnheder i asfalten, har længe været et problem. Nu gøres der noget ved det frem til 15. september, hvor 77 poppeltræer fældes.

- Vi fælder de poppeltræer, vi har vurderet, er med til at ødelægge cykelstien. De, som kender strækningen, ved, at vi har prøvet alverdens ting og prøvet at skifte asfalten ud, hvor rødderne slår igennem. Men popler er en meget aggressiv træart, der har rødderne langt ud, og det er vi nødt til at tage konsekvensen af, hvis vi også skal have en cykelsti, man vil cykle på fremadrettet, forklarer Morten Svanborg, der er chef for vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune.


Annonce

De, som kender strækningen, ved, at vi har prøvet alverdens ting og prøvet at skifte asfalten ud, hvor rødderne slår igennem. Men popler er en meget aggressiv træart, der har rødderne langt ud, og det er vi nødt til at tage konsekvensen af, hvis vi også skal have en cykelsti, man vil cykle på fremadrettet.

Morten Svanborg, chef for vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune.


I stedet bliver poplerne erstattet af andre, mindre aggressive træarter, som ikke nødvendigvis får samme placering som de nuværende popler, der fældes.

- Vi vil være opmærksom på, at træerne får de bedst mulige vækstmuligheder, samtidig med at vi holder cykelstien, så man kan cykle på den, pointerer Morten Svanborg.

Vær opmærksom

Det er Hededanmark, som står for opgaven med at fælde, afsyre og i sidste ende lave poplerne til flis. Stubbene bliver rodfræset, så der ikke vokser nye popler op. Ifølge Morten Svanborg er arbejdet startet med udgangspunkt, hvor Egumvej krydser Vestre Ringvej. Herfra går det mod Egeskovvej.

Undervejs vil cykelstierne som minimum være farbar i én side, men skal du afsted på jernhesten, bør du være ekstra opmærksom på modkørende cyklister på strækningen, der løber fra Vestre Ringvej ved Nørre Allé mod nordøst frem til rundkørslen ved Vestre Ringvej/Egeskovvej og et kort stykke ad Egeskovvej.

Der er i alt tale om 58 træer i den side af vejen, der er tættest på midtbyen, mens der i modsatte side fældes 19 træer.

På længere sigt er planen, at den resterende del af cykelstien på Vestre Ringvej ned til Strandvejen skal have en overhaling med ny belægning. Her skal Banedanmark dog først lægge strømkabler i jorden i forbindelse med elektrificering af togene.

- Vi vil ikke lave helt ny belægning, hvis den skal graves op igen. Så vi ved ikke præcis, hvornår det bliver, men vi er i dialog med Banedanmark, oplyser Morten Svanborg.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Jeg skal være jagthund, og jeg kan slet ikke vente

Annonce
Annonce
Elbobladet

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Elbobladet

På den 2. side: Tågehorn!

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Martin vil skabe et unikt fællesskab blandt surfboards og god kaffe: Surfshop lukker op til nye og større lokaler

Elbobladet

Hyundai topper privat salgshitliste

Elbobladet

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Elbobladet

Sådan skal du lufte ud i vinterhalvåret

Elbobladet

Musikalsk foredrag med Bodil Jørgensen

Elbobladet

Fredericia på landkortet: Byrådet satser millioner og går til filmen

Elbobladet

VVS-firma ser stort potentiale i Fredericia: - Ingen opgaver er for små

Elbobladet

Kageworkshop på biblioteket

Elbobladet

Gode idéer efterlyses: Hvad skal der ske med Axeltorv?

Elbobladet

Pift karryretten og krebinetterne op med sødme fra æbler

Elbobladet

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Elbobladet

Billetsalget er begyndt: Tina Dickow giver koncert i Tøjhuset

Elbobladet

Danmarks fineste musicaluddannelse fyldte 20: Søren Møller, Helge Reinhardt og Thomas Agerholm blev foreviget

Elbobladet

Sådan tjener du på din gamle bil

Elbobladet

Lucullus genåbner: - Glæd jer, det gør vi!

Elbobladet

Veterantog kommer til Fredericia

Elbobladet

Næsten som sofa-tetris: Ny møbelbutik åbnet

Elbobladet

Ny ledelse i Odd Fellow søsterloge 'Irene'

Annonce