Annonce
Elbobladet

Aflyst mud race slår ikke løbsleder ud: - Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores events

I 2018 var 1800 kvinder på otte km løb gennem Hyby Fælled til Ladies Mud Race. I år måtte Fredericia Fag og Firmaidræt aflyse, men de er i gang med at udvikle en Covid19 udgave af racet til december. Arkivfoto: Mette Mørk
Løbslederen for Ladies Mud Race og de andre kreative eventmagere i Fredericia Fag- og firmaidræt er allerede i gang med at udvikle en coronavenlig udgave af Mud Race og andre events.
Annonce

Fredericia: - Vi skal passe på med ikke at fordybe os i det, der er træls. Vi skal se mulighederne.

Løbsleder for Ladies Mud Race og næstformand i Fredericia Fag- og Firmaidræt (FFFI), Ib Østergaard, har bestemt ikke ladet sig slå ud over, at de i forrige weekend måtte aflyse det populære Ladies Mud Race. Faktisk er de frivillige hos FFFI i fuld sving med at videreudvikle konceptet for racet, afslører Ib Østergaard.

- Lige nu arbejder vi på en juleudgave af mudracet, hvis ellers alt går, som det skal, og som vi håber, fortæller Ib Østergaard og løfter sløret for, at datoen for juleracet er den 5. december, og stedet bliver Hannerup.

Det bliver naturligvis en udgave, der tager højde for alle gældende retningslinjer i forhold til corona. Østergaard forestiller sig, at det bliver et løb med flere starter og færre deltagere.

- Det kan være tre starter med hver 150 deltagere. Det bliver retningslinjerne, der kommer til at bestemme, men vi skal op på et vist antal deltagere for, at det kan løbe rundt, siger Ib Østergaard.

Annonce

Kigger på produktet - som Coca Cola

Det er ikke nyt for FFFI-folkene at videreudvikle på deres events. Det gør de faktisk hele tiden. Lidt ligesom Coca Cola, der jo sælger samme populære produkt men i nye indpakninger.

- Vi lytter til, hvad folk siger, og så ser vi, hvad der sker rundt omkring os. På hvad det er, der trigger den almindelig motionist til at komme ud og deltage i sportsevents, siger Ib Østergaard og tilføjer med passion i stemmen:

- Vi er en flok frivillige, der elsker at dyrke idræt og lave motionsevents. Vi har det godt i hinandens selskab - og så flyder de kreative idéer.

Ib Østergaard er næstformand i Fredericia Fag og Firmaidræt og løbsleder for Ladies Mud Race, som blev aflyst i forrige weekend. De kreative kræfter er allerede i gang med at udvikle nye udgaver af mud race - og helt nye events, som først ser dagens lys om nogle år. Arkivfoto
Annonce

Major Bager er bagkvinden

Idéen til Ladies Mud Race tager Ib Østergaard og hans FFFI-kolleger ikke æren for alene. Den opstod for fem år siden, da FFFI arbejdede med eventet Xtreme Mandehørm. Her var Ib Østergaard med flere nede på kasernen for at høre, om de kunne lave mandehørm der. Den var Major Bager med på, men hun tilføjede "men hvor er det ærgerligt, at pigerne ikke kan være med."

- Det blev startskuddet til Ladies Mud Race, fortæller Ib Østergaard og fortsætter:

- Da vi kørte derfra, snakkede vi om, at det kunne måske være en idé at lave noget for kvinder. Men idéen blev skrinlagt, for vi var i gang med Xtrem Mandehørm.

Det event trak dog ikke deltagere nok, så året efter lavede FFFI et testløb af eventet for kvinder, som vi i dag kender som Ladies Mud Race. Dagen efter havde de et testløb for mænd, hvor de fik en lille røvfuld på økonomien, som Ib Østergaard udtrykker det. Så de valgte at droppe mændene.

- Det tog fart, da vi begyndte at fokusere på the ladies, mindes Ib Østergaard.

Annonce

Flere idéer i skuffen

Den kreative gruppe af glade motionister har for tiden gang i tre årlige events. Udover Ladies Mud Race er det Bike & Run og Fredericia In Motion. Og flere events kan de frivillige kræfter hos FFFI ikke stable på benene.


Lige nu er ikke tiden til nye tiltag. Så længe det, vi har, fungerer godt, er der ingen grund til at stoppe det. Samtidig skal vi også passe på ikke at koge suppe på det samme for længe.

Ib Østergaard, løbsleder for Ladies Mud Race og næstformand i Fredericia Fag og Firmaidræt


Så længe deltagerne synes, at de events er attraktive, så bruger Ib Østergaard og de andre tovholdere hos FFFI deres krudt på at optimere de events. Men idéen til et helt nyt event, har de allerede liggende i skuffen.

- Lige nu er ikke tiden til nye tiltag. Så længe det vi har fungerer godt, er der ingen grund til at stoppe det. Samtidig skal vi også passe på ikke at koge suppe på det samme for længe, siger Ib Østergaard uden at afsløre noget som helst om, hvad det ér, der ligger i skuffen.

Han er heller ikke meget for at give en dato for, hvornår det nye event ser dagens lys. Det bliver dog hverken i år eller næste år. Måske i 2022. Til gengæld kan kvinderne i Fredericia og omegn se frem til en jule- og covid-19 tilrettet udgave af det populære mudderræs i december. Om alt går vel.

Fredericia Fag og Firmaidræt arbejder hele tiden på at udvikle deres events. Tidligere har de lavet et mud race for børn. Om alt går vel, så afholder de en juleudgave af racet, som følger alle covid19-retningslinjer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce