Annonce
Elbobladet

Anderledes ferie: Fredericianere skal undervise på ferie i Japan

9-årige Diako og 13-årige Yunis er til at rejse mod Japan med deres mor, Lone Bendixen Goulani, og lillesøster et-årige Viola, der allerede ser ud til at have godt styr på rejseguiden. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
13-årige Yunis Bendixen Goulani skal undervise andre børn i engelsk, når han sammen med sin mor og sine søskende rejser til solens rige.
Annonce

Erritsø/Fukui: Der venter en anderledes oplevelse for Lone Bendixen Goulani og hendes tre børn, der rejser til Fukui i Japan på fredag 7. februar.

Godt nok skal de som mange andre indtage en masse kulturelle indtryk på den to uger lange ferie. Det sker dog ikke kun gennem de traditionelle turistmetoder såsom museer, aktiviteter og sightseeing, men også gennem frivilligt arbejde.

Familiens to drenge 13-årige Yunis og 9-årige Diako, som begge tidligere har gået på international skole i udlandet, skal nemlig være med til at lære fra sig. Som en del af oplevelsen får familien kost og logi betalt, mod at de underviser en japansk familie i engelsk.

- Vi faldt ved en tilfældighed over et site, hvor vi kom i kontakt med en dame, der underviser i engelsk, og Yunis skal sandsynligvis med hende på arbejde tre dage om ugen, forklarer Lone Bendixen Goulani.

Yunis er interesseret i den japanske kultur. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Pokémon og anime

Rejsen er en gave til Yunis for at fejre, at han er blevet teenager. Derfor fik han mulighed for at vælge et rejsemål. Det endte med at blive Japan.

- Jeg glæder mig meget til at undervise og opleve, hvordan undervisningen foregår i Japan. Jeg har hørt, at de er gode til at lytte, og at det ikke er som her i Danmark, hvor eleverne sommetider larmer, siger Yunis Bendixen Goulani.

Han har nogle af rejseplanerne klar.

- Jeg vil gerne besøge til et Pokémon-center i Japan og shoppe, for de er gode inden for teknologi i Japan. Jeg kan også godt lide anime (japanske animationsfigurer, red.), og så glæder jeg mig til at prøve en masse desserter, siger han.

Annonce

Fedt at rejse

Familien Bendixen Goulani kan godt lide at rejse og særligt mor Lone, der er opvokset i Fredericia, har været rundt på kloden. Destinationerne tæller blandt andet Thailand, Australien og den kurdiske del af Irak, hvor hun mødte sin mand og familiens far, Safin, der dog ikke skal med til Japan.

Og mors rejselyst ser ud til at have smittet lidt af på de to drenge, som begge ser frem til to uger med oplevelser, der kommer til at afvige fra hverdagen i det fredericianske.

- Det er fedt at rejse, for jeg kan godt lide at opleve andre kulturer og se, hvordan andre lever, siger Diako Bendixen Goulani.

Det udsagn er storebror helt enig i. Også selvom ferien inkluderer undervisning.

- Jeg tror, at det bliver sjovt at prøve, og jeg håber på at lære en smule japansk. Jeg øvede det lidt, da jeg gik i sjette klasse, men der er meget af det, som jeg har glemt nu, siger Yunis Bendixen Goulani, som dog pointerer, at han kan sige hej og farvel.

Du kan læse om familiens rejse, når de efter hjemkomsten beretter om ferien i ElboBladet.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce