Annonce
Elbobladet

Axeltorvs Apotek flytter og skifter navn

Apoteker Tine Klingsten flytter Axeltorvs Apotek ind hos Føtex og varehuschef Allan Riis. Foto: Peter Friis Autzen

Apoteket forlader sin over hundrede år gamle adresse på Axeltorv og flytter ind hos Føtex.

Annonce

Fredericia: Om kort tid er det slut med apotek i den gamle ejendom på hjørnet af Jyllandsgade og Købmagergade.

Axeltorvs Apotek forlader adressen og flytter 85 meter til Føtex i Prinsessegade. Blandt andet fordi lokalerne og kundestrømmen dér er bedre, fortæller apoteker Tine Klingsten og varehuschef Allan Riis.

De glæder sig til at præsentere det nye apotek, som i løbet af februar indrettes som en selvstændig butik i varehuset og kommer til at ligge overfor Føtex' kiosk og kundeservice. Her åbner apoteket torsdag 28. marts under navnet Fredericia Krone Apotek.

- Når vi nu forlader Axeltorv, giver det mening også at skifte navn. Krone-navnet er oplagt, når man er apotek i en by, der er opkaldt efter Frederik III, forklarer Tine Klingsten.

Det er endnu ikke besluttet, om Axeltorvs Apoteks andre afdelinger på Vesterbrogade og i Sundhedshuset også skifter navn. Tine Klingsten driver også Middelfart Apotek og Strib Apotek.

Vi har behov for at flytte. Og samtidig mulighed. Så nu gør vi det.

Tine Klingsten, apoteker
Sådan kommer det nye apotek - med nyt navn - til at se ud, set fra Føtex' kiosk og kunderservice.
Annonce

For kundernes og personalets skyld

Varehuschef Allan Riis glæder sig over snart at have et apotek under samme tag som varehuset.

- Vi bygger en lille smule om og flytter måske enkelte varegrupper et andet sted hen i butikken, men varehuset vil stadig rumme det samme sortiment som altid. Jeg tror, at der vil være en synergi mellem apoteket og varehuset: Kunderne vil gerne kunne handle begge ting samme sted, siger han.

Tine Klingsten har store forventninger til flytningen:

- Jeg kan godt forstå det, hvis nogle vil være lidt nostalgiske omkring det at flytte fra den gamle bygning. Det kan jeg også godt selv mærke. Sådan var det også, da jeg flyttede apoteket i Middelfart, men efterfølgende har alle kunnet se, at det var en god beslutning. Tiderne og behovet skifter.

De nye tider kommer blandt andet til udtryk ved, at det gamle apotek har fået kvadratmeter til overs efter at have flyttet sine vaccinationer og medicin-forsendelser til den nye filial på Sundhedshuset. Samtidig er personalestuen på apoteket blevet for lille. Hos Føtex derimod er der god plads.

- Vores areal til kundeekspedition bliver næsten lige så stort som i dag. Og personalet får bedre arbejdsforhold og færre trapper, de skal løbe på. Jeg gør det her for kundernes og personalets skyld, siger Tine Klingsten.

Axeltorvs Apotek åbnede i oktober 1908. Fotoet her er fra 1930'erne. Foto: Lokalhistorisk Arkiv
Arealet med udstilling og kundeekspedition bliver stort set lige så stort som i dag, oplyser Tine Klingsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce