Annonce
Elbobladet

Axeltorvs fremtid skaber debat: Dét mener folk, at der skal ske

Idéerne til Axeltorv er mange. Særligt det gamle springvand, som blev pillet ned i 2007 på grund af alder og slid, er savnet blandt folk. I dag er det at finde ved depotet på Vejlbyvej. Tilbage i juli 2019 besøgte Fredericia Dagblad depotet sammen med formanden for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S). Dengang sagde han om springvandet: "Det var i en elendig stand allerede på det tidspunkt. Vi fik at vide, at det var rådnet op indefra. Jeg har selv pjasket i springvandet masser af gange som barn, og jeg kan også godt savne det. Men det var som sagt i meget dårlig stand." Foto: Gustav Roesbjerg Mygind og Nana Hanghøj. Billedcollage: Gustav Roesbjerg Mygind
Få det store springvand tilbage, tænk i bænke og flytbare plantekasser, og gør det attraktivt for børnene, lyder det blandt andet fra en række lokale borgere, som ønsker forandring på Axeltorv.

Fredericia: Efter ElboBladet i den forgangne uge satte fokus på Axeltorvs udvikling, er det strømmet ind med kommentarer og holdninger til, hvad der kan skal ske med byens store torv. Her er et udpluk af de mere end 70 kommentarer:

"Flytbare plantekasser og bænke som f.eks. på Østerstrand kunne være med til at skabe små hyggelige kroge på pladsen samtidig med, at der stadig kunne være plads til større arrangementer. Det vil, i min optik, kunne gøre pladsen mere hyggelig, og dermed ville flere mennesker også bruge den i hverdagen." - Chalotte Lindholt Christensen.

"En idé i sommermånederne kunne jo være at gøre som i Vejle. Der laver de sandkasser omkring springvandet. Det er til stor glæde for mange. Torvebilerne holder rundt om, og det fungerer fint. Det ville måske få flere børnefamilier til at søge der ned af, hvis der var lidt leg for de små. Man kunne jo også se lidt på udformningen af springvandet, så det kan bruges som soppebassin." - Jette Kaehne Henriksen.

Annonce

"Jeg så gerne, at man førte den delvist tilbage til før den blev lavet om. Også med gennemkørsel i Jyllandsgade og parkering på torvet. Der var meget mere liv dengang. Nu er det blot en stenørken, der skal forceres." - Toke Kieler.

"Der mangler grønt. Græs, træer, vilde blomster. Lav en grøn afdeling lige i centrum af torvet, med bænke MED RYGLÆN! Der mangler ikke mere rustent jern til blomsteropsatser." - Charlotte Dollerup Boel.

"En udendørs scene ville være fantastisk! Vi havde fornøjelsen af at spille forestilling på Axeltorvet i september og det kunne sagtens udvikles." - Bonnie Lykke.

"Få det gamle springvand tilbage og så lav nogle små hyggekroge med bænke." - Lone Wolf.

"Brug penge på at genopføre springvandet. Og gør torvet attraktivt for de erhvervsdrivende torvehandlere og kunderne." - Jesper Nielsen.

Hvad ser du gerne, at der skal ske med Axeltorv? Deltag i debatten på ElboBladets facebookside.

Midtbystrategi

Da byrådet i oktober sidste år vedtog budgettet for 2021, blev de enige om at lave en midtbystrategi, der indeholder følgende:

  • En strategisk plan for byens pladser.
  • En strategisk plan for gågadestruktur herunder Vendersgade
  • Projektering af den fremtidige udformning af Gothersgade mellem Sjællandsgade og Oldenborggade
  • Plan for klimasikring i forbindelse med J.B. Nielsens Plads
  • Udarbejdelse af anlægsoverslag til forbedringer
  • I arbejdet med udarbejdelse af midtbystrategien skal parkeringssituationen i Fredericia gennemgås nøje med henblik på fremtidig planlægning af parkering i bymidten.
  • Et strategisk greb på trafikafvikling – også for bløde trafikanter.

Planen laves sammen med de mange aktører i midtbyen, Business Fredericia, Shopping og grundejerforeningen af 1884. Der blev afsat en million kroner til arbejdet.

Annonce
Elbobladet

Landsdækkende kæde kommer til Fredericia: - Det er et godt område for os

Annonce
Elbobladet

Fredericia bliver et nyt, grønt åndehul rigere - og du er inviteret

Annonce
Elbobladet

William Morris i ord og billeder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brandmand landede jobbet, han havde drømt om i 16 år: - Jeg bliver helt tændt af holdånden

Elbobladet

Fredericias nye store gospelkor giver sommerkoncert

Elbobladet

Rigtig cirkus i Fredericia for første gang i tre år

Elbobladet

Sølvmedalje til Klara og Marco

Elbobladet

Præstens klumme: Guds rige er som et sennepsfrø

Elbobladet

Peter Schmeichel og medlemmer fra Magtens Korridorer skaber nyt Rock’n’Talk show

Elbobladet

Pinse for hele familien med hoppeborg og kagemand

Elbobladet

Kunstnerisk landmærke indviet ved Frederiks Kanal

Annonce